witam jak w temacie mam honde cbr 1000 rr z 2005 r wersja eu , dokłądnie chodzi mi oto ze podczas jazdy zegary normalnie działaja , całe podświetlenie , predkoscomierz ok, tylko nieszczesna wskazowka od obrotów martwa , jak właczy sie zapłon skazowka skacze na na maxa i opada a po odpaleniu martwa , dodam ze zamontowany byl licznik biegow tylko jakis debil go wyrwal na parkingu , kostka sprawdzona miernikiem przejscia sa kabelik po liczniku biegow zaizolowane, przed wyrwaniem licznika biegow wszystko latalo ok
mam pytanie czy ktos sie juz spotkal z takim czyms moto lata tylko obrotow niema, moze jakies zwarcie sie zrobiło i cos się ujarało
Problem z Obrotomierzem sc57a
-
justo
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
- Rok produkcji: 0
-
cziken929
- Staly Bywalec

- Motocykl: w narzędziach to z 5x929
- Rok produkcji: 2000
Ktoś pisał o problemie obrotomierza. Musisz sprawdzić sygnał (najlepiej oscyloskopem) przewodu żółto/zielonego przy wejściu do zegara. Powinny być piki napięciowe o wartości szczytowej ok 10V i częstotliwości narastającej wraz z obrotami silnika. Można sprawdzić czy jest jakikolwiek sygnał multimetrem analogowym, nie da to jednak dokładnego odczytu rzeczywistej wartości a jedynie obraz jakiegokolwiek sygnału. Jeśli jest ok to problem leży we wnetrzu zegara
wciąż zajmuję się serwisem
-
justo
- Motocykl:
brak obrotomierza
Witam ponownie, dorwałem się do oscyloskopu i pomiar na zapalonym moto 0,1v a na zgaszonym 1,09 , dodam ze zegary były podpięte. Przejscie z modułu jest co moze byc przyczyną.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
daniond
- Motocykl: Honda CBR 1100 Blackbird
-
kiwi
- Motocykl: Honda CBR1000RR
- Rok produkcji: 2004
-
mucha1-92
- Motocykl: 1000rr sc 57
- Rok produkcji: 2004
Re: Problem z Obrotomierzem sc57a
Witam tez mam problem z obrotomierzem
czy ktoryś z kolegów powie mi z kąd bierze sie sygnał do obrotomierza? Z gory dziekuje