Nie chce iść powyżej 230 km/h.
-
diobol
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: sc57
- Rok produkcji: 0
problem ze sprezaniem raczej w tych moto nie wystepuje. daj moto do mechanika na serwis i zeby to sprawdzil. tylko mechanik musi być dobry zeby ci np nie krzyknal wymiane pierscieni czy cos podobnego a problem nie zniknie. ja tak zrobie;} w moim przypadku stawiam na zawory i jak to nie pomoze to sprzedaje go w CENZURA ;}
-
Kubcyś
- Motocykl: GSXR 1000
Odkopię temat. Dzisiaj polatałem trochę i 240 to jest prędkość która da radę osiągnąć bez większego problemu, potem jest już kupa. Prawie w ogóle nie przyśpiesza.
W ogóle dziwna sprawa, bo raz buja się dobrze do 250, raz idzie do 240 i koniec, a jeszcze innym razem 230 i więcej nie ma siły.
Po głowie chodzi mi cały czas, że coś może być nie tak z powietrzem bo przy wysokich prędkościach duże znaczenie ma powietrze z air boxu. Tylko co do cholerki może tam być nie tak?
W ogóle dziwna sprawa, bo raz buja się dobrze do 250, raz idzie do 240 i koniec, a jeszcze innym razem 230 i więcej nie ma siły.
Po głowie chodzi mi cały czas, że coś może być nie tak z powietrzem bo przy wysokich prędkościach duże znaczenie ma powietrze z air boxu. Tylko co do cholerki może tam być nie tak?
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
-
Kubcyś
Filtr mam nówkę K&N. Doloty powietrza gdyby były zatkane całkowicie to chyba byłby problem z napędzaniem już przy mniejszych prędkościach.
Sam już nie wiem. Klapa w airboxie zablokowana jest na otwartym cały czas. Do tych 230 idzie jak wściekła, zapinam czwórkę i robi się kupa.
Możliwe, że klapy w zaworze wydechowym są przymknięte?
Wcześniej wykluczałem to bo stwierdziłem, że skoro na tych pierwszych 2-3 biegach mam takie odejście jak być powinno to raczej zawór na wydechu jest w porządku.
Sam już nie wiem. Klapa w airboxie zablokowana jest na otwartym cały czas. Do tych 230 idzie jak wściekła, zapinam czwórkę i robi się kupa.
Możliwe, że klapy w zaworze wydechowym są przymknięte?
Wcześniej wykluczałem to bo stwierdziłem, że skoro na tych pierwszych 2-3 biegach mam takie odejście jak być powinno to raczej zawór na wydechu jest w porządku.
-
wiertło
- Staly Bywalec

Tu masz dokładnie opisane może nikt tego nie dotykał i nie ustawiał
http://forum.fireblade.pl/topics29/regu ... ht=zaw%F3r
Ja jeszcze bym ten zawór rozebrał i go wyczyscił a pózniej rególacja nie zaszkodzi spróbowac moze jednak bedzie to.
http://forum.fireblade.pl/topics29/regu ... ht=zaw%F3r
Ja jeszcze bym ten zawór rozebrał i go wyczyscił a pózniej rególacja nie zaszkodzi spróbowac moze jednak bedzie to.
Oddam nerkę za cbr :)
-
Kubcyś
-
wiertło
- Staly Bywalec

- dudis
- Motocykl: 954fb
- Rok produkcji: 2003
moze pomimo ze nie dziala to nie otwiera czy tam zle reguluje to cisnienie w kolektorze przez ustawienie takie jakie jest obecnie. jak mi sie rozregulowal w 954 szla 230 i dalej nic, po regulacji 281
ale tez bym w CENZURA wywalil tego exupa bo same problemy z tym badziewiem
a jak przy tych 240 wyglada sprawa z obrotami?staje na 8 tysiach np czy juz jest z 11?
-
Kubcyś
-
Kubcyś
Dzisiaj rozebrałem zawór i okazało się, że był w połowie zamknięty. Ustawiłem go na otwartym i jest o wiele lepiej. Dzisiaj pykło 240 bez zająknięcia. Więcej nie miałem gdzie przycisnąć ale chyba wszystko jest już w normie.
Na dniach jeszcze będę testował ale trzeba wybrać się na obwodnicę
W każdym razie dzięki chłopaki za porady! Mam nadzieję, że udało mi się dzisiaj problem rozwiązać.
Na dniach jeszcze będę testował ale trzeba wybrać się na obwodnicę
W każdym razie dzięki chłopaki za porady! Mam nadzieję, że udało mi się dzisiaj problem rozwiązać.