Film bardzo fajnie zmontowany jak na (chyba) amatorów
Dobre ujęcia, dobry montaż - to przyciąga oko i nie daje nudy. Choć na pewno przydałoby się większe doświadczenie motocyklistów, co za tym idzie ciekawsze sceny, takie jak np. kolano w zakrętach. Ale nie ma się co czepiać, w końcu nie tylko profesjonalną jazdę można nagrywać. Wszystko może być fajne jeśli się nad tym popracuje - tak jak tutaj. Ten filmik jest jak dla mnie takim jakby zwiastunem trochę dłuższego filmu. A jakby nie było zwiastuny zazwyczaj są lepsze niż cały film, tak więc może i lepiej że to nie zwiastun
Ktoś napisał nuda - fakt, jazda w terenie jest ciekawa, ale jazda na ulicach również taka jest o ile sami sprawimy aby taka była. Nie będę pisał jak to zrobić - wiadomo, byle rozsądnie, przewidywalnie, i jeśli można tak powiedzieć - bezpiecznie. Ta kwestia zależy również od gustu, tak więc... Nie warto pisać o nudzie, jak ktoś nie potrafi to i w terenie nudno
Co do filmu również zapytam jak przedmówcy czym to nakręciliście ? Już nie chodzi mi o samą kamerę, ale o statywy jakie wykorzystaliście ? Dużo ich, czy jakiś jeden z bajerem ? Czekam na odpowiedź twórców, pzdr
Co do samego filmu to plany były już w zeszłym roku ale teraz spotkaliśmy się na spontanie i w dwa dni nakręciliśmy materiał. Uczestniczyły w tym 4 osoby, dwóch kolegów na motocyklach, ja za kamerą oraz kolega który prowadził samochód. Filmowałem za pomocą kamery HDV Canona oraz lustrzanki 550D do tego dwa statywy, jeden mały na przyssawkę oraz duży na trójnogu
Muzyka to moja kompozycja przygotowana dużo wcześniej ale z myślą o filmie
Dalsze projekty mogą więc być ciekawe, czekamy na nie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości