pytanko o dziwna usterke
- dudis
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: 954fb
- Rok produkcji: 2003
pytanko o dziwna usterke
Siema,niebawem planuje zakup moto, juz mam upatrzony pewien,ogladalem wszystko fajnie ladnie tylko jazda probna jeszcze
wlasciciel mi powiedzial ze jak go w hondzie wrzucili na komputer to wyszlo ze kiedys tam byl robiony 4 bieg
Pytanko czy ktos moze wie co takiego moglo sie wydarzyc ze 4 bieg wymagał naprawy? moto 33tys km
- chanbord
- Motocykl: był zawsze moim marzeniem
- Rok produkcji: 2018
Pewnie dawiata, albo Mike kupili z serwisu zębatkę od 4 biegu podając VIN tamtego moto
http://forum.fireblade.pl/topics4/potrz ... .htm#61254
http://forum.fireblade.pl/topics4/potrz ... .htm#61254
- dudis
jak jezdzi to dopiero sie dowiem w niedziele jak pojade z kasa ogladac,a ile ma to juz w dupie,na liczniku 33 a wazne jak bedzie smigal bo teraz dorwac z cos z realnym przebiegiem to niezalatwo.jest to sprzet kolegi z forum,mowi ze smigal poprzedni sezon i zadnych problemow,ja mu wierze ale chcialem sie dowiedziec co moze byc przyczyna takiego dziwnego czegos.
- chanbord
- Motocykl: był zawsze moim marzeniem
- Rok produkcji: 2018
Powiem tak. Mam motocykl z aktualnym przebiegiem. Obecnie 27 tyś i daję słowo honoru, że następny właściciel w przyszłości będzie mógł się poszczycić sloganem "mam moto z prawdziwym przebiegiem". Dla mnie uczciwość jest priorytetem i nie cierpię ludzi, którzy kłamią.
Jeśli chodzi o 4 bieg to zastanawia mnie fakt taki: otóż moje moto potrafi czasami zazgrzytać i złapać luz między 4 lub 5 biegiem w momencie przerzucania. Nie wiem dokładnie który to bieg ale bynajmniej bliski 6-tki. Pewnie gdybym oddał go do serwisu to rozebraliby skrzynię i wymienili jakąś zębatkę. Nieufność moja do polaków jest jednak na tyle duża, że podejrzewam całkiem prawdopodobną możliwość oszukania mnie i pomimo, że wszystko okazałoby się w porządku ze skrzynią to pewnie i tak wpisaliby wymianę zębatki bo przecież trzeba na kimś zarobić.
Podobno biegi trzeba wrzucać mocno a ja często tylko muskam dźwignię i to może być ta przyczyna łapania luzu między biegami.
Może tamto moto miało coś podobnego i ktoś je oddał do serwisu?
Jeśli chodzi o 4 bieg to zastanawia mnie fakt taki: otóż moje moto potrafi czasami zazgrzytać i złapać luz między 4 lub 5 biegiem w momencie przerzucania. Nie wiem dokładnie który to bieg ale bynajmniej bliski 6-tki. Pewnie gdybym oddał go do serwisu to rozebraliby skrzynię i wymienili jakąś zębatkę. Nieufność moja do polaków jest jednak na tyle duża, że podejrzewam całkiem prawdopodobną możliwość oszukania mnie i pomimo, że wszystko okazałoby się w porządku ze skrzynią to pewnie i tak wpisaliby wymianę zębatki bo przecież trzeba na kimś zarobić.
Podobno biegi trzeba wrzucać mocno a ja często tylko muskam dźwignię i to może być ta przyczyna łapania luzu między biegami.
Może tamto moto miało coś podobnego i ktoś je oddał do serwisu?
- dudis
chanbord nie ty jeden pewnie nie trawisz klamstwa i kretactwa
no niestety tak juz jest u nas ze jak trafi sie tylko okazja to zdzieraja. No gdzies w tym dziale widzialem o tym wypadania 4,5 wiec moze i tak bylo ze gosciu sie niepokoil tym oddal wymienili i z tad ta wymiana.Ale zadko sie o tym slyszy chyba wiec nie w kazdym modelu musi sie trafiac taka przypadlosc.No nic, zobaczymy jak to chodzi jak wsiade i pojade testowac 
-
KKamiloXX
- Motocykl: Obecnie brak (wypadek;/)
- Rok produkcji: 0
-
michael001
- Motocykl: 954 Thaitian blue
- DOMEL
- Motocykl: 1000rr Repsol
- dudis