Witam, mam taki problem.
W sc57b, zapalam silnik, rogrzewa się do 50 stopni i załącza sie wentylator.
Grzeje się dalej i tak kolo 87-89 załącza się duży obieg i temp spada tak do 83-84.
Czyli z obiegiem wszystko ok, temp taka jak trzeba, nic nie jest zapowietrzone.
Tylko, że wentylator jak załączył się przy 50 stopniach tak się w ogóle nie wyłącza.
Czy to uszkodzony czujnik, czy coś innego?
Jak w ogóle jest sterowany ten wentylator, czujnikiem w bloku, w chłodnicy czy jeszcze jakoś inaczej - cyfrowo zależnie od temperatury?
Problem z wiatrakiem w sc57b
-
mazi89
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: 1000RR
- Rok produkcji: 2007
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Sterowany jest czujnikiem zamontowanym w chłodnicy, z tego co pamiętam z prawej strony. Twój opis potwierdza jego uszkodzenie, tam nic wiecej paść nie może żeby dac takie objawy
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2011, 10:51 przez toper-utl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mazi89
Nie mogę edytować piec post pod postem:
dopiero w czwartym serwisie, w bielsku (wielki pozytyw) Pan potrafił mi powiedzieć, że czujnik jednak jest, że znajduje się w obudowie termostatu i to na 99% on padł.
Z gdańska wyśmiali mnie, że jaki czujnik? Ze to juz nie era czujników i wszystkim steruje komputer i zeby najlepiej przyjechać do nich na podpiąć pod komputer.
dopiero w czwartym serwisie, w bielsku (wielki pozytyw) Pan potrafił mi powiedzieć, że czujnik jednak jest, że znajduje się w obudowie termostatu i to na 99% on padł.
Z gdańska wyśmiali mnie, że jaki czujnik? Ze to juz nie era czujników i wszystkim steruje komputer i zeby najlepiej przyjechać do nich na podpiąć pod komputer.
-
diobol
- Motocykl: sc57
- Rok produkcji: 0
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
-
mazi89
Właściwą temperature pokazuje dlatego, że czujnik od temperatury który daje sygnał do zegarów znajduje się w bloku silnika.
A czujnik który u mnie padł, który daje z kolei sygnał do wiatraka jest w obudowie termostatu.
utrzymuje 85*C dlatego, że wiatrak cały czas działa i go skutecznie chłodzi + do tego, że jest zimno a nie mam ogrzewanego garażu.
A czujnik który u mnie padł, który daje z kolei sygnał do wiatraka jest w obudowie termostatu.
utrzymuje 85*C dlatego, że wiatrak cały czas działa i go skutecznie chłodzi + do tego, że jest zimno a nie mam ogrzewanego garażu.
-
TomekWWL
- Motocykl: 1000rr
- Rok produkcji: 2006