Regulator napiecia okazal sie OK! Padlo na uzwojenie. Podobno ta czesc NOWA jest zajebiscie droga kolo 1800 pln :shock: na allegro nie znalazlem uzywki
Problem z ladowaniem
-
Lokongo
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR1000RR
- Rok produkcji: 0
Problem z ladowaniem
Mam problem z sc57a otoz nie laduje mi akumulatora problem pwstal przy przebiegu 15 tys.
Regulator napiecia okazal sie OK! Padlo na uzwojenie. Podobno ta czesc NOWA jest zajebiscie droga kolo 1800 pln :shock: na allegro nie znalazlem uzywki
a podobno mozna przewlec uzwojenie
robil to ktos kiedys? jak tak to czy to trwaly zabieg i ile kosztuje? dlaczego to pada?
- rodman
- Motocykl: 929RR '00
- rodman
- Motocykl: 929RR '00
-
RosA
- Motocykl: CBR 1000 RR
u mnie sprawa wyglada tak ze jak naladuje akumulator to jakis tydzien moge jezdzic, ale po ktoryms odpalaniu bateria pada, w czasie jazdy jest wszystko ok, tylko nie idzie odpalic na baterii, sprawdzalem czy laduje i wyglata to tak ze przy 5 tys obrotow jak odłacze przednie swiatlo to mam jakies 14,15 V ale jak podlacze lampe to ladowanie spada do 13,25 V, na niskich obrotach mam jakies 12,8 V ze swiatlami
co moze byc nie tak ze po kikunastu razach odpalania akumulator pada?
nie ładuje sie czy za malo sie laduje?
co moze byc nie tak ze po kikunastu razach odpalania akumulator pada?
nie ładuje sie czy za malo sie laduje?
-
blazej_84
- Motocykl: Honda CBR 900 RR SC 33
-
RosA
własnie nabylem serwisowke i tak pisze ze przy 5 tys powinno byc 15,5 V no to zaczalem sprawdzac co i jak, sprawdzilem tak jak kazali rezystencje uzwojen alternatora i sie zgadzala ale kazali sprawdzic tez czy nie ma polaczenia mieczy uzwojeniami alternatora a masa i u mnie wyszlo ze mam (a niby pisza ze nie powinno byc)
Czy to oznacza ze alternator do wymiany? moze ktos mial juz kiedys cos podobnego i moze mi jakos pomoc, czy tak jak niektorzy pisali wczesniej uzojenia mozna naprawic ?
Czy to oznacza ze alternator do wymiany? moze ktos mial juz kiedys cos podobnego i moze mi jakos pomoc, czy tak jak niektorzy pisali wczesniej uzojenia mozna naprawic ?
- sisi1623
- Motocykl: CBR 1000rr kosa z USA
- Rok produkcji: 2005
regulator
witam ja 3 tyg temu mialem taka sama sytuacje w swej sc50. jadac z daleka slyszalem jak mi sie akumulator zagotowal wynikiem czego byl regulator napiecia. kupilem nowy regulator w sklepie i akumulator za 560zl wszystko i teraz gra. sprawdzajac miernikiem jakie mam ladowanie tez mnie troszke zaniepokoilo bo na 2 tys obr mialem 11,6V a przy 8 tys mialem az 15,6V.posiadam wersje amerykanska wiec byly wlaczone swiatla drogowe i taki wyszedl mi pomiar. teraz wszystko gra i ciesze sie jazda. nara
"POLICJA "stoj bo strzelam .......... ze sprzegla hehe
-
RosA
sisii, tylko u mnie jest zupelnie inny problem, niestety to jest wina chyba alternatora, u mnie na wyzszych obrotach wzrasta troche ladowanie ale ale nadal jest za male, sprawdzalem miernikiem i mam przebice z uzwojen alternatora na mase i pewnie to jest przyczyna
mozna jakos naprawic alternator, bo nowy to droga spawa ?
regulated voltage output ..... 15.5V @ 5000 rpm
mozna jakos naprawic alternator, bo nowy to droga spawa ?
chyba nie tak az tylko dobrze bo w serwisowce mojego jest napisane:sisi1623 pisze:a przy 8 tys mialem az 15,6V
regulated voltage output ..... 15.5V @ 5000 rpm
-
Piotrek
- Motocykl: Piechota
-
cziken929
- Staly Bywalec

- Motocykl: w narzędziach to z 5x929
- Rok produkcji: 2000