Kręci a nie gada. Pompka nie chodzi.
- Mateo38
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: FireBlade 929
- Rok produkcji: 2000
Kręci a nie gada. Pompka nie chodzi.
Koledzy jest zajedwabisty problem. Mianowicie, jako ze zima w pełni postanowiłem sobie upiekszyc moto. Więc wpadlem na pomysł ze pomaluje sobie ramę proszkowo na czarny mat. Rozłożyłem wszystko i tak też zrobiłem. Przy okazji porozłączałem wszystkie kostki, psiknąłem WD40 i poskładałem z powrotem, nasmarowałem linki itp. Po złożeniu wszystkiego chciałem wczoraj sprawdzić czy gra i odpalic. Oczywiście sie nie udało. Pompka paliwa nie staruje, co prawda rozrusznik kręci ale to nic nie daje. Wygląda to tak: przekręcąm zapłon, switch kill na ON i nic sie nie dzieje. W zegarze pali sie tylko kontrolka luzu zielona i kontrolka czerwona obok niej. W obrotomierzu dioda z kluczykiem w ogóle nie świeci. Na wyświetlaczu jest oliwiarka. Z tego co pamiętam to po włączeniu zapłonu powinna sie odezwac pompka i silniczek od Exupa. Nic takiego sie nie dzieje. Jest kompletna cisza. Nie slychac żadnych przekazników. Ma ktoś moze jakies sugestie od czego zacząć poszukiwania? Wczoraj bylo juz późno i nie chciało mi sie grzebać. Dodam ze moto przed rozłożeniem chodziło do ostatniej chwili, odpalilem przed samym rozebraniem.
- Lukki
- Motocykl: CBR 600 F4i Sport
- Rok produkcji: 2001
-
gajdar
- Motocykl: feniks2 - VFRstreet
- Rok produkcji: 1993
- Mateo38
- Motocykl: FireBlade 929
- Rok produkcji: 2000
Problem rozwiązany, odpalila!:):):) Wczoraj postanowiłem jej przeswietlić elektryke i zacząć od miejsc w które ingerowałem. Wiec zaczęłem od immobilajzera, bo go izolowałem bo te koszulki takie brzydkie były. Rozprułem go i okazało sie ze jeden kabelek byl ukrecony. Zrobiłem jak należy, pierwszy strzał i dała głos, myślałem ze sie popłacze ze szczęścia:) Dzięki za wszystkie sugestie i podpowiedzi:) Szkoda tylko ze nadal nie mam długich świateł, wiec i tak dalej bede musiał pruć elektryke.