Dzisiaj jest 25 czerwca 2025, 18:50

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Koledzy pomóżcie..

Opisz warsztaty i salony w swojej okolicy, zapytaj o te, których nie znasz.

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Motocykl: Honda
Rok produkcji: 0

Koledzy pomóżcie..

Post » 13 stycznia 2011, 20:28

Witam mam dość duży kłopot z odblokowaniem swojej hani... otóż moja mała jest na wtrysku w związku z czym znacznie trudniej jest ją odblokować... Pytałem szukałem ,ale nawet w 'ASO' wielcy mechanicy nie bardzo wiedzieli czy dadzą rade przeprowadzić zabieg.Z tego co się dowiedziałem blokada polega na tym,że wtrysk zaprogramowany jest tak,że daje mniej paliwa.Moja prośba jest taka ,jeżeli ktoś z was wie i jest w stanie mi przybliżyć temat na czym polega odblokowane wtrysku to bardzo serdecznie proszę o przybliżenie tematu. Z tego co wiem to trzeba hankę podłączyć pod kompa i go przesterować/odblokować, w mojej metropolii z tego co wiem(a szukałem/pytałem wszędzie) to nikt nie ma kompa do Hondy :wnerwiony:

Pochwały: 2
Motocykl: sc33 98r. CZARNA
Rok produkcji: 0

Post » 13 stycznia 2011, 20:46

wydaje mi sie ze sprawa polega na tym ze jest inny program steryjacy w komputerze/module ktory wlasnie tak steruje ze podaje mniej paliwa(np krotszy czas wtrysku),
czy podlaczenie do komputera cos daje to niewiem,
wydaje mi sie ze trzeba wymienic modul na zwykly niezablokowany,
to jest tak jezeli chodzi o wersje motocykli zablokowane ograniczone,
ale jezeli twoja honda jest taka jak zwykla wersja sprzedawana wszedzie to wtedy takie odblokowanie to jest "zwyklym tuningiemù"i wtedy tylko przeprogramowywanie wchodzi w gre,
musisz napisac konkretnie o co ci chodzi,
no i pozatym to jest cbr 125 i ciekawe czy ktos sie bedzie tu znal,

Wróć do Warsztaty, salony