goleń
- THOMAS
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Sprzedany
- Rok produkcji: 2002
goleń
Witam! muszę w swoim fajerze wymienić prawy goleń ponieważ zaczął pękać. Zastanawiam się czy da rady wykręcić goleń z lagi, czy trzeba całość zmieniać, w serwisuwce nie znalazłem nic o takiej możliwości, może ktoś Was ma jakieś doświadczenia w tej sprawie
z góry dzięki
- MaciekM
- Motocykl: 954 RR
- Rok produkcji: 2003
- THOMAS
Witam! Osobiście się tym nie zajmuję, fajera zawiozłem do znajomego mechanika, gość naprawdę zna się na rzeczy i on to będzie robił. Wymieniać będzie sam goleń, mówi że nie jest roboty ale nie jest to niemożliwe
poza tym z powodu zbyt kiepskiej pogody Halina przejdzie u gościa serwis
regulacje i tym podobne sprawy 
- Martin.B.M.
- Motocykl: Komar
- Rok produkcji: 0
Jest to normalnie rozbieralne ,gwint jak każdy inny,rurę wykręca się z golenia na ciepło ponieważ mocowana jest na kleju,a na dole jest gumowy o-ring,wkręca się tak samo na kleju +nowy o-ring.W niektórych lagach są w goleniu,jarzmie jeszcze małe śrubki na trox trzeba je wykręcić.borek pisze:THOMAS, i jak odkreciłes czy całą wymieniałeś, pytam się bo też mnie to czeka i może wskazówki jakieś podrzucisz
- THOMAS
Niestety rozebranie nie jest takie proste, goleń z lagą jet pasowany na ciepło, gwintu nie ma raczej, mechanik nagrzewał i próbował ściągać ale nic nie poszło, nie chce nic rozwalić więc ostrożnie podchodzi do tematu gdyż z zawiechą z 954 nie miał do czynienia, powiedział że będzie robił żeby nie zostawić mnie na lodzie
ale też pozostawił opcję zakupu całej lagi z goleniem, tak więc pytanko czy któryś z kolegów ma na sprzedaż prawą lagę? jaka cena?