odpalanie
-
marblade
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: sc33 96r
- Rok produkcji: 0
odpalanie
--------------------------------------------------------------------------------
Doradżcie co może byc, odpalam bez problemu robie kilka km silnik rozgrzany po wyłączeniu odpalam kolejny raz i trzeba pokręcic kilka sekund i odpali, zaznaczam że nie robi tak za kazdym razem zdarzyło mi się tak DWA RAZY W TYM SEZONIE.Następnie specjalnie prubuje kilka razy odpalac i pali na dotyk za każdym razem. Nigdy wcześniej tak nierobił. Czy może to byc akumulator? Bo nic innego nieprzychodzi mi na myśl.[/code]
Doradżcie co może byc, odpalam bez problemu robie kilka km silnik rozgrzany po wyłączeniu odpalam kolejny raz i trzeba pokręcic kilka sekund i odpali, zaznaczam że nie robi tak za kazdym razem zdarzyło mi się tak DWA RAZY W TYM SEZONIE.Następnie specjalnie prubuje kilka razy odpalac i pali na dotyk za każdym razem. Nigdy wcześniej tak nierobił. Czy może to byc akumulator? Bo nic innego nieprzychodzi mi na myśl.[/code]
- Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33 '98
Jesli jest bardzo rozgrzany motocykl to trzeba delikatnie z gazem odpalac, u mnie jesli temp silnika jest ok 85C to bez gazu pali jesli wyzsza to z gazem. A komara jak odpalales??? Tylko z gazem hehe
[ Dodano: Pon Lip 07, 2008 11:11 pm ]
i uwazam ze to przez ten akumulator, takim od STARA jakbys zakrecil to palil by zawsze na dotyk nawet na przy -35C
[ Dodano: Pon Lip 07, 2008 11:11 pm ]
i uwazam ze to przez ten akumulator, takim od STARA jakbys zakrecil to palil by zawsze na dotyk nawet na przy -35C
-
cziken
- Motocykl: cbr929
Jeśli faktycznie masz leciwą baterię, to będzie problem z odpaleniem gorącego silnika, który ma większe ciśnienie sprężania po rozgrzaniu. Drugą przyczyną mogą być zbyt małe luzy zaworowe, które podpierają lekko zawory i zmieniają wartości ciśnień pomiędzy cylindrami. Jeśli te wartości wychylą się ponad 2kPa to właśnie trzeba otworzyć przepustnicę przy kręceniu, żeby napełnianie cylindrów było lżejsze i bez oporów podciśnienia. Ja stawiam na serwis gaźników. Sprawdzenie poziomu paliwa w komorach pływakowych, regulację składu mieszanki (ma ogromny wpływ na odpalanie silnika w całym zakresie temperatur) oraz synchronizację wartości podciśnień. Zmierzyć ciśnienie sprężania i być musi 
kogut