Akcesoryjna szybka PUIG, MRA do 1000RR
-
Kondziu84
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 1000RR
- Rok produkcji: 2004
"kris_big" masz może zdjęcie swojego fajerka z szybą MRA? Bo widziałem u Ciebie w galerii hondzie z szybką PUIG'a - swoją drogą tą która chyba najbardziej podoba mi się z akcesoryjnych bo najmniej ingeruje w wygląd motorka - jest neutralna i chyba najbardziej zbliżona do oryginalnej.
I powiedz mi proszę czy są jakieś odczuwalne różnice w jeździe z PUIGIEM i MRA? tzn chodzi mi o to czy poza wykończeniem detali - kształt przetłoczenia lepiej lub gorzej odbija pęd wiatru.
I powiedz mi proszę czy są jakieś odczuwalne różnice w jeździe z PUIGIEM i MRA? tzn chodzi mi o to czy poza wykończeniem detali - kształt przetłoczenia lepiej lub gorzej odbija pęd wiatru.
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
Ja się troszkę rozglądam za szybką o ile mi kasy styknie bo parę wydatków mam. Czy mógłby mi ktoś polecić jakiś sklep internetowy z fajnymi cenami? Trochę przepatrzyłem i znalazłem MRA w granicach 320zł oraz Puig bodajże ok290zł. Chyba jednak wziąłbym MRA finalnie bo taką już kiedyś miałem i ma naprawdę jakość a o Puigu trochę negatywów słychać.
- LENAR
- Motocykl: 1000RR Repsol
- Rok produkcji: 2005
Kiedyś nie podobał mi się kształt MRA (wg mnie wyglądała jak psia buda), w tej chwili mam zamontowaną szybkę Puig, co prawda nie trafiła mi się aż taka lipa jak u kris_big, ale fakt jest taki, iż przy lampce postojowej jest szparka. Oglądałem na żywo szybkę MRA u kris_big, i muszę powiedzieć, że spasowanie jest super - jak ORI, teraz gdybym kupował szybkę do swojej repsoli to kupił bym pomarańczową MRA. 
Ogólnie jeśli chodzi o szybki racingowe to także polecam - większy komfort jazdy.
Ogólnie jeśli chodzi o szybki racingowe to także polecam - większy komfort jazdy.
-
kris_big
- Motocykl: GSXR1000 K8
- Rok produkcji: 2008
Zdjęcia z MRA niestety nie mam, tylko jakieś stare fotki z przed dwóch lat z PuigiemKondziu84 pisze:"kris_big" masz może zdjęcie swojego fajerka z szybą MRA? Bo widziałem u Ciebie w galerii hondzie z szybką PUIG'a - swoją drogą tą która chyba najbardziej podoba mi się z akcesoryjnych bo najmniej ingeruje w wygląd motorka - jest neutralna i chyba najbardziej zbliżona do oryginalnej.
Jeżeli chodzi o różnice odczuwalne to takich nie zauważyłem, a nawet jeżeli są to minimalne. Więc wg mnie brać co się podoba.
A odnośnie Puig'a to wg mnie jest tak. Szyba będzie pasowała ładnie lub nie, to jest loteria w przypadku Puig'a
Pierwszy mój Puig pasował w miarę dobrze, oczywiście szpara nad lampką postojową była ale nie taka tragiczna jak się okazało. Później w serwisie Hondy mi zniszczyli tą szybę podczas mycia sic! , odkupili nową, ale była tak totalnie krzywa że nie mogłem jej w ogóle zamontować na moto.
No i kupiłem MRA która pasowała już bardzo ładnie, powiedziałbym nawet że tak jak oryginał. Z tego co pamiętam to MRA ma takie „uszy” na dole jak się szyba „schodzi” w kierunku lampy z owiewką tak jak fabryczna szyba i przez to ładnie się układa. W przypadku Puiga można o tym zapomnieć, to jest zwykły wyprofilowany kawałek plastyku z otworami na śruby. I jak się okazuje sprzieprzyli nawet taki prosty element.
Cenowo z tego co pamiętam to nie ma różnic większych niż 50zł pomiędzy Puig a MRA, a w jakości wykonania są już większe.
[ Dodano: Nie Gru 05, 2010 11:43 am ]
Lenar dobrze mówi, na zdjęciach wygląda jak "psia buda"LENAR pisze:Kiedyś nie podobał mi się kształt MRA (wg mnie wyglądała jak psia buda), w tej chwili mam zamontowaną szybkę Puig, co prawda nie trafiła mi się aż taka lipa jak u kris_big, ale fakt jest taki, iż przy lampce postojowej jest szparka. Oglądałem na żywo szybkę MRA u kris_big, i muszę powiedzieć, że spasowanie jest super - jak ORI, teraz gdybym kupował szybkę do swojej repsoli to kupił bym pomarańczową MRA.
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
Ostatecznie kupiłem do swojej niuni szybkę mało popularną u nas firmy F.FABBRI z garbem lekko przyciemnianą. Miałem brać PUIGA ale po przeczytaniu waszych opinii zrezygnowałem i jakoś przypadkiem trafiła mi się ta. Jakość szybki sprawia dobre wrażenie z montażem i spasowaniem również nie było kłopotów a reszta okaże się podczas eksploatacji. Przy okazji porobię fotki to zapodam
PS- Jakby ktoś chciał to mogę tanio pogonić oryginał bo mi zalega teraz w garażu.
PS- Jakby ktoś chciał to mogę tanio pogonić oryginał bo mi zalega teraz w garażu.
-
razzar
- Motocykl: Honda 1000rr sc59
- Rok produkcji: 2011
Zamierzam wlasnie kupic szybe Piug lub Mra. Macie jeszcze jakies opinie swieze o tych szybach. Zastanawiam sie, czy kolor czarny czy przyciemniany. Slyszlem, ze w czarnych po mocnym polozeniu sie nie widac przez ta szybke nic. Niewiem jaka kupic z tych firmy wybrac. Z wyglada pasuje mi bardziej Puig, ale opinie o niej nie sa zaciekawe...Inne firmy nie wchodza w rachube.
Wiem że post wiekowy ale Legut masz moze szybki MRA i Puig? Chcę kupić i zastanawiam się nad tymi modelami. Jestem chyba bardziej przekonany do MRA Racing Black. może coś podpowiesz?Legut pisze:Jesli szukacie chlopaki szyb do Bladych i nie tylko, to mam MRA, Puig, Biondi i Fabri.
Co do ceny to zawsze się dogadamy.
Pozdrawiam Julson.
-
MłodY
- Motocykl: 1000 RR
- Rok produkcji: 2006
Witam! Koledzy zastanawiam się nad zmianą szyby bo mam seryjną a bardzo mi sie podoba szyba PUGI http://allegro.pl/szyba-puig-racing-hon ... 55311.html taka jak na aukcji (lekko przyciemniana)). Czy może ktoś z was ma tą szybę już w swojej RR?? Ciekawy jestem jaką ma opinie ta szyba bo jest to zmieniony kształt od wcześniejszych jakie mieli w sprzadaży. Z wyglądu jak dla mnie bardzo ładna ale jak w praktyce? Warto ?? Z góry dziękuje za rady. Pozdrawiam