coś w tym jest Chociaz ze źródeł nie związanych z tym forum wiem ze to moto było prawie igłą ( niewiele brakowało do igły) to to co mowi arek, to chyba prawda. nie mowie konkretnie o tym motocyklu .arek pisze:pewnie jakby to nie był motocykl kupiony od Waszego kolegi Łukasza to zaraz by poleciały odpowiedzi typu, że to jakiś szrot i że zaniedbywany olej był itp,itd, bo oczko jest nie przejrzyste, a tak to nawet jakby smoła była w silniku to i tak jest igła i niczym nie trza sie przejmowac bo to przecież igła od Łukasza...Nie pisze tego złośliwie ale już w wielu tematach pojawiły sie takie krzywe akcje że jak motor od znajomego i wcześniej był polecany przez innych forumowiczów no to już tak trzeba trzymać do końca. Niepotrzebnie kolega Nikor11 pisał że chodzi o motor od Łukasza. Może wtedy odpowiedzi i sugestie byłyby obiektywne. To napewno nie jest normalne!!!Chyba że był tam lany HIPOL!!!
Oczko od oleju
- MaciekM
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: 954 RR
- Rok produkcji: 2003
- Guliver
- Motocykl: była sc50, jest sc57b
- Rok produkcji: 2007
Ja motocykl widziałem wiele razy. Zawsze czyściutki i zadbany. W życiu widziałem może ze 3 954rr w takim extra stanie. Ja wiem że moto jest OK, Martinezzz też wie i Babyy też to może potwierdzić. Nie masz się czym martwić. Łukasz wymieniał wszystko bardzo regularnie i naprawdę pieniędzy na niego nie żałował. Osobiście uważam że naprawdę świetnie Ci się trafiło że masz tą 954rr od Łukasza. Ja sam gdybym miał znowu mieć 954 to z pewnością też najpierw pomyślałbym o tym właśnie egzemplarzu bo sprzęt jakich rzadko. A dogryzanie przez innych co go nie widzieli to jest bezpodstawne.
- BAX
- Motocykl: Sandały Ojca Gaudentego
- Rok produkcji: 0
Ludzie po to jest to okienko zeby nalać odpowiednią ilość oleju!
wielce dbał jak lał 4 litry oleju, dobrze ze bańka niema 5litrów bo nalałby 5.
a kto mądry ten wie kiedy i dlaczego leje sie wiecej oleju,
mam nadzieje ze w tym przypadku było inaczej bo jeśli nie to
sprawdz ten dekiel i nalej kolego tyle ile być powinno!!
wielce dbał jak lał 4 litry oleju, dobrze ze bańka niema 5litrów bo nalałby 5.
a kto mądry ten wie kiedy i dlaczego leje sie wiecej oleju,
mam nadzieje ze w tym przypadku było inaczej bo jeśli nie to
sprawdz ten dekiel i nalej kolego tyle ile być powinno!!
-
Wariat79
- Motocykl: Było 954rr jest R1 Rn12
- Rok produkcji: 2002
No dobra to ja czegoś tu nie rozumiem pojechałeś kupić moto i nie zerknołeś na okienko oleju
to chyba podstawowa sprawa
Rozumiem, że moto ci ktoś polecił ale to nie powód aby na nic nie patrzeć tylko wyłożyć kapuste i zabrać moto
broń boże nie chcę powiedzieć, że ktoś ci tu bubla wcisnął ale doświadczenie nauczyło mnie, że ludziom nie można ufać
Powodzenia z naprawą ci życzę kolego
Rozumiem, że moto ci ktoś polecił ale to nie powód aby na nic nie patrzeć tylko wyłożyć kapuste i zabrać moto
Powodzenia z naprawą ci życzę kolego
-
nikor11
- Motocykl: Było 954
No cóż oczko wskazywało pełny stan i wiem że poprzedni właściciel lał 4l wiec było niby ok a przecież nikt nie będzie ściągał dekli przy kupnie...
Ja osobiście parę rzeczy się dopatrzyłem przy oglądaniu ale mowy o tym nie było ani w aukcji ani przez osoby polecające ale to szczegóły nieistotne.
Dobra dekiel zdjęty oczko już czyste. Po problemie
Ja osobiście parę rzeczy się dopatrzyłem przy oglądaniu ale mowy o tym nie było ani w aukcji ani przez osoby polecające ale to szczegóły nieistotne.
Dobra dekiel zdjęty oczko już czyste. Po problemie
- MaciekM
- Motocykl: 954 RR
- RudiszRR
- Motocykl: 1000 RR HRC
- Rok produkcji: 2007
Ale mnie CENZURA takie gadanie. Kupilby z krzywymi lagami czy spawana rama to by bylo mniej lamentu niz o brudne oczko. Chcecie idealne moto to do salonu! Nie dosc ze ktos stara sie utrzymac 8 letnie moto w stanie niemalze idealnym to zarzuca ze brudne oczko albo jedna srubka nieoryginalna a nad szrotem skladanym z pieciu slinia sie jak nad salonowka.
Nigdy jeszcze nie slyszalem ze wlanie wiekszej ilosci oleju to zla czynnosc i szkodzi moto. Zawsze leje wiecej niz jest napisane w instrukcji i wczoraj przy wymianie tez tak zrobilem mimo ze oczko mam czyste.
Chlopak pytal tylko jak to wyczyscic wiec nie dorabiajcie ideologii ze moto katowane albo zaniedbane.
Nigdy jeszcze nie slyszalem ze wlanie wiekszej ilosci oleju to zla czynnosc i szkodzi moto. Zawsze leje wiecej niz jest napisane w instrukcji i wczoraj przy wymianie tez tak zrobilem mimo ze oczko mam czyste.
Chlopak pytal tylko jak to wyczyscic wiec nie dorabiajcie ideologii ze moto katowane albo zaniedbane.
- DOMEL
- Motocykl: 1000rr Repsol
zle gada bo duza nadwyzka szkodzi tak samo jak niski poziom.dodam tez ze u siebie zalewam tez ponad stan ale z 4 litrow zostaje mi jeszcze troche.po stawianiu moto do poziomu mam zalane cale oczko,ale 4 litry to juz przesada tak sadze.poczytajcie jakie cisnienia sie wytwarzaja przy nadwyzce oleju.bylo ze 3 numery temu w motocyklu lub swiecie motocykliGuliver pisze:RudiszRR dobrze gada. Dać mu wódki!!!
-
LOLO
- Motocykl: SATAN-LUCYFER 954RR
Zbyt duża ilość oleju może również powodować przedostawanie się oleju odmą do filtra powietrza co też niekorzystnie wpływa na prace silnika!! W niektórych silnikach większa ilość oleju może uszkodzić uszczelniacze!! Oczywiście podaje przykład ogólny, a nie dla sc.50 gdyz sam leje prawie 4 litry i nic sie złego nie dzieje i oleju w airboxie też nie zauważyłem!!!