Mój fajer is dead
-
miki1406
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR900RR SC28
- Rok produkcji: 1994
-
Nowy
- Motocykl: 1100XX
- Rok produkcji: 2004
To jest coś co odróżnia prawdziwych motocyklistów od zwykłych posiadaczy dwóch kółek.miki1406 pisze:Niestety z kasy to mam z 5 tysia kredytówMyślałem, że mi się uda tym razem kupić coś czym polatam... ale jak mówi słowiańskie przysłowie - jak się nie ma miedzi to się na ***ie siedzi
... Licho zarabiam... Co miesiąc odbieram 1050zeta z czego 377,31 to rata Aigo za przygody z samochodami (zakup
wypadek
zakup innego, zaległości w szkole), 110 telefon (w czerwcu kończe umowe bo mam firmowy), rata ok. 50zł za kredyt na moto (kredyt 2000zł)... To już robi 540 zeta prawie... A reszta??? jak się żyje to się wydaje... Ciuchy, żarcie... Jak przyjdzie OC za auto to nie jem caly miesiąc
Jest źle... Zostało mi się 11 rat tego kredytu po 377zeta
Snobów którzy mają moto tylko dlatego że mają kasę i posiadanie motocykla jest w modzie, a mają h..j nie pojęcie na temat motoryzacji.
SZACUN dla ciebie miki H.UJ W DUPE FRAJEROM
- sasza_19
- Motocykl: CBR 1000RR SC59 white :)
- Rok produkcji: 2014
-
miki1406
Dobra narazie zaczynam gromadzić kaske... Sprzedam złom bo dobrze stoisasza_19 pisze:mowie Ci jak kupisz wał z panewkami i wsadzisz w ten blok to prawdopodobienstwo jest iwecej niz duze ze po jakis 2 tys km bedzie jak to koelga pisal od gsxr prrrrrr
A może uda mi się goły kupić taniej... Zobaczymy...
Może i racja... zdeterminowany jestem robić ten moto pod siebie, aby troszkę nim jeszcze polatać, to może racja... Szukać pieca... Kolega z forum proponował mi za 1500zł piec prawie igiełke (wyskakująca 2ka)... Już bym go brał... ale niestety
Dzięki za słowa uznania... Na KAŻDY motocykl, czy samochód zbierałem i zbieram sam... Rodzice wychowali mnie tak, że jak sam się nie dorobie to mi nikt nie da... Jak miałem 14-15lat to orałem na budowie za 30zł dniówki żeby zarobić na Simaka...
Ile za ten piec??W sumie mam piec do sc28 ...tylko ze w angli
Jadę w lassss odkręcam gazzzz i... wypada maneteka 
- ARNO
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR 900 RR, CBR 1100 RR
- Rok produkcji: 1997
-
miki1406
Bo jak sprzedam to w takim stanie to i tak będe musiał dołożyć 2-2,5tysia na inny moto, a i tak styknie mi wtedy na f2/f3... I jeszcze rejestracja... Trafiają się piece (proponował mi kolega z forum) za 1,5tysia z uszkodzoną 2ką... Wrzucam moją skrzynie i mam sprawne moto... W porównaniu ze zmianą moto to raz, że pozostaje przy fajerze, dwa starczy jeszcze na lakierowanie i olej z filtrem... I może zostanie na zbiornik paliwa... A zmienie to mogę trafić na podobny "przypadek" i w ogóle będę w tyłku...
Cały czas trapi mnie jednak temat zarzucenia samego wał z panewami i korbami... Zdania co do takiej operacji są podzielone... Taki zestaw trafił się nawet za 300zeta do powiedzmy 700zł... StundPoland "uważa", że można tak zrobić i będzie git...
Wszystko zależy od kasy... Polepszy się bo od przyszłego miesiąca kobieta idzie do pracy to mnie wspomoże
Taki sponsoring przez 20latkę
Muszę być na prawdę ładniusi 
Cały czas trapi mnie jednak temat zarzucenia samego wał z panewami i korbami... Zdania co do takiej operacji są podzielone... Taki zestaw trafił się nawet za 300zeta do powiedzmy 700zł... StundPoland "uważa", że można tak zrobić i będzie git...
Wszystko zależy od kasy... Polepszy się bo od przyszłego miesiąca kobieta idzie do pracy to mnie wspomoże
-
miki1406
Panowie... Mam trochę długów 3773,10zł w Aigo i jakieś 1500zł w PKO... Przeliczyłem i na części wezmę za to moto ok nawet 6 tysi... Chyba to będzie najlepsza opcja
Na razie na pocieszenie kupie sobie CZ350 (mam taką do kupienia - wiem, że to grzęda, ale nie zje mnie z butami, a chce spłacać kredyty, a nie inwestować w drogie motocykle), a jak wyjde na prostą to albo sobie uskładam, albo wezmę kredyt ale nie taki, żeby prawie 500zł płacić miesięcznie, ale taki, żeby płacić po 100-150zł...
Niestety... Przykro mi trochę, ale to chyba będzie najlepsze/najodpowiedniejsze wyjście z sytuacji gdzie potrzeba inwestycji a nie ma się złotówki...
Także dla wszystkich zainteresowanych... Wyceniam poszczególne części... Można powoli rezerwować bo motocykl poza panewką jest kompletny i prosty... Na pierwszy rzut chciałbym aby poszła rama z papierami (świeżo zarejestrowana [dziś odbiore twardy dowód] OC na 5 miechów jeszcze, a przegląd na 11) wypolerowana na lustro...
Niestety... Przykro mi trochę, ale to chyba będzie najlepsze/najodpowiedniejsze wyjście z sytuacji gdzie potrzeba inwestycji a nie ma się złotówki...
Także dla wszystkich zainteresowanych... Wyceniam poszczególne części... Można powoli rezerwować bo motocykl poza panewką jest kompletny i prosty... Na pierwszy rzut chciałbym aby poszła rama z papierami (świeżo zarejestrowana [dziś odbiore twardy dowód] OC na 5 miechów jeszcze, a przegląd na 11) wypolerowana na lustro...
-
miki1406
- rommi
- Motocykl: Tuono
- Rok produkcji: 0