bodzio550 pisze:...Co do rzężenia to na pewno nie łańcuszek rozrządu, na kosz sprzęgłowy też bym nie stawiał,
ktoś w innym temacie napisał że w jakimś zakładzie zrobili to za 400zł? do tego potrzeba było podobno tylko zdjąć dekiel od alternatora, myślę że chodzi o układ rozrusznik-wał, może tulejka/zębatka/mechanizm za kołem zamachowym który przenosi ruch tylko do "przodu".
W zasadzie nic tam innego niema

Kolego, jeżeli chodzi o ten przypadek to miałem go później u siebie, gdy zakładałem do niego DynoJety. Z przykrością stwierdzam, że te 400zł wydane były na marne, bo w silniku nadal słychać grzechot. Muszę tutaj koleny raz zrobić anty reklamę dla serwisu JapanBike w Bydgoszczy na ul.Kamiennej.
Mieli wymienić napinacz rozrządu, a został jakimś cudem stary (wygląd zmęczony czasem), króćce w gaźnikach źle przykręcone, gdzie jedna opaska blokowała przepustnicę, a gumowa osłona wciśnięta w kanał dolotowy jednego z cylindrów.
Znów chłopaki dali d.... tylko kasę wzięli, nie mówiąc w ogóle co zrobili pod tą pokrywą.
Jeśli chodzi o regulację Colortune to Cziken929 masz rację - powiem więcej, teraz po twojej wypowiedzi niektórzy docenią pracę porządnych serwisów i może nie będzie stwierdzeń typu "tak drogo za zwykłą synchronizację z regulacją???"
Muszę kiedyś poćwiczyć z tym tacho...