Wymieniłem klocki z przodu. Tłoczki na zaciskach wcisnęły sie delikatnie do samego końca. Zaciski wyczyszczone i nasmarowane. Mechanik włożył mi nowe klocki i strasznie mi trze klocek o tarcze. Mechanik polecił mi zrobić kilkadziesiąt kilometrów i mówił że klocek sie dopasuje do tarczy o przestanie. Zrobiłem juz na nich koło 2 tyś km i jeszcze trze. Tarcze mi zjechało prawie o milimetr klocki z jednej str też bardziej sie zużyły. Zaciski odpowietrzone. Dzieje sie to tylko na prawej stronie. Jak podniosę przednie koło i zakręce nim to szybko mi zhamowywuje koło no i podczas jazdy złychać delikatne szuranie.
Mechanik mówi mi że trzeba regenerować zacisk.
Poradźcie mi coś...
tarcie tarcz hamulcowych przednich
- Andras
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda CBR 1000 RR SC57b
- Rok produkcji: 2006
tarcie tarcz hamulcowych przednich
MOTOCYKL JEST BOGIEM, PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM,NITRO ZABAWĄ,TUNING PODSTAWĄ
-
cziken929
- Staly Bywalec

- Motocykl: w narzędziach to z 5x929
- Rok produkcji: 2000
A poziom płynu w zbiorniczku wyrównał do odpowiedniego po założeniu nowych lego ? Regeneracja zacisku w SC57
To nie jest stary gpz TOP GUN na litość
Raz widziałem tylko tak trący zacisk z jednej strony jak sobie kolo tulejki dystansowe w kole pozamieniał i osi nie wbił do końca

wciąż zajmuję się serwisem
- A.S.
- Motocykl: ZX-10R
- Rok produkcji: 2007
Witam!!
Klocek źle siadł w zacisku ... jest za duży (źle odlany czy wycięty ) chodzi o tą blachę stalową do której jest okładzina przyklejona.. Wyjmij ją i dokładnie obejrzyj >>> zobaczysz gdzie wadzi o obudowę zacisku ... Klocek ma lekko wchodzić w obudowę .... jeśli tak nie jest trzeba go lekko pilnikiem potraktować w miejscu gdzie wadzi .. Dlatego z jednej strony CENZURA klocek bo tylko jeden pracuje a drugi się zaklinował
..... Dobrze ci koledzy radzą mechanika zmień bo to są podstawy podstaw 
Klocek źle siadł w zacisku ... jest za duży (źle odlany czy wycięty ) chodzi o tą blachę stalową do której jest okładzina przyklejona.. Wyjmij ją i dokładnie obejrzyj >>> zobaczysz gdzie wadzi o obudowę zacisku ... Klocek ma lekko wchodzić w obudowę .... jeśli tak nie jest trzeba go lekko pilnikiem potraktować w miejscu gdzie wadzi .. Dlatego z jednej strony CENZURA klocek bo tylko jeden pracuje a drugi się zaklinował
-
mick 998
- Motocykl: blade rr7, erlan -bez komentarza
w moim moto tez slysze lekkie szuranie przednich klockow - ale to nic powaznego.
tarcze wycieraja sie rownomiernie (widac lekkie zuzycie), dodam ze sa to oryginalne kloce na ktorych jest nastukane 23 tys km (z czego 17 tys sam nakrecilem - oczywiscie nie na torze
) byc moze twoj mechanik to *zlota raczka* albo na klocach oszczedzales.
tarcze wycieraja sie rownomiernie (widac lekkie zuzycie), dodam ze sa to oryginalne kloce na ktorych jest nastukane 23 tys km (z czego 17 tys sam nakrecilem - oczywiscie nie na torze
- Andras
- Motocykl: Honda CBR 1000 RR SC57b