takie uszkodzenie mnie zastanawia, czy czasem ktoś nie uczył się gumować i przy ostrym opadaniu nie poszły zaczepy chłodnicy. Jest to jesden z możliwych powodów? Nie wiem, ale widziałem kilka sprzętów, na ktorych ludzie uczyli się gumaować i w efekcie urywały się np. kierunkowskazy itp. (min we frankach 1000).sobol pisze:jedynym mankamentem który pozostał to mocowania chłodnicy a mianowicie górne sa urwane i przyczepiona jest na paski, trzymać sie trzyma, pierwsze co sie nasuwa na myśl to czyżby dzwoń ? czy jest możliwośc takiego uszkodzenia chłodnicy przy szlifie ?
SC33 rozrząd, etc. Pilnie potrzebna pomoc!
- rommi
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Tuono
- Rok produkcji: 0
- Ci użytkownicy podziękowali rommi za ten post:
- Anonymous
-
sobol
- Motocykl: GSXR litr
- Rok produkcji: 2001
- Kontakt:
A już ci pokazuje
koleś ode mnie z miasta teraz mieszka w radomiu http://www.youtube.com/watch?v=-zSDQWx4wDs czerwona "NERKA" prosze obejrzeć filmik i przyjrzeć sie jak zmienia biegi na kole widać wyrazie sprzegiełko
A jednak są i tacy
(w puzniejszej cześci filmu widać dokłądnie poprzez zbliżenie 2:35)
Jakieś pomysły sugestje jak sprawdzić tą skrzynie?
Może nie dokładnie wbijac biegi i zamiast prawidłowo wbijać (sprzegło, nózka do góry, zwalniamy sprzegło zwalniamy nózke) to poprostu sprzegło nózka zwalnamy sprzegło bez podtrzymania nózki ? chyba słaby pomyśł ale jakiś zawsze ... w takiej sytółacji ma prawo wypaśc bieg nawet przy dobrej skrzyni i słyszalne są stukniecia
Jakies sygestje ?
Ogołnie to sądzicie ze jeśli skrzynia teraz jest ok to może sama z siebie sie posypac za jakis czas?
P.S nie mam zamariu przebijać biegów bo mnie nie stać na taki zabawy
Jakieś pomysły sugestje jak sprawdzić tą skrzynie?
Może nie dokładnie wbijac biegi i zamiast prawidłowo wbijać (sprzegło, nózka do góry, zwalniamy sprzegło zwalniamy nózke) to poprostu sprzegło nózka zwalnamy sprzegło bez podtrzymania nózki ? chyba słaby pomyśł ale jakiś zawsze ... w takiej sytółacji ma prawo wypaśc bieg nawet przy dobrej skrzyni i słyszalne są stukniecia
Jakies sygestje ?
Ogołnie to sądzicie ze jeśli skrzynia teraz jest ok to może sama z siebie sie posypac za jakis czas?
P.S nie mam zamariu przebijać biegów bo mnie nie stać na taki zabawy
- rommi
to byłby chyba gwóźdź do trumny a nie ostatnia deska ratunku ...
byliśmy ... zobaczyliśmy ... nie kupiliśmy (tzn sobol nie kupił),
jedyne co było dobre w tym sprzęcie to silnik, reszta do zrobienia lub poprawy,
oczywiście sprzedający nie powiedział o wszystkim przez telefon,
ale niech się sobol wypowie,
- Anonymous
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Przed zakupem sprawdzałem skrzynke wbijając drugi bieg i bambosz od dołu do odciecia - najlepiej w dwie osoby. Jeśli nie wyskoczyła to drugi etap testu - też na drugim biegu, obroty około 6, 7 tyś, może ciut więcej i wachlowanie manetka w górę i w dół, tak żeby nia trszoke potargać. U mnie to zdało egzamin i dwa fajery jakie do tej pory miałem nie mialy kłopotu ze skrzynkami.
-
sobol
- Motocykl: GSXR litr
- Rok produkcji: 2001
- Kontakt:
To tak najpierw pozachwalam rommiego bo jest z niego naprawde zajebisty koleś przyjechał w deszcz i za to jeszcze raz ogromnę dzieki podejrzewam że gdyby nie ty to kupił bym tego szpeja... A wiec wpadamy na podwórko rommi zaparkował swoja cebre obok tamtej, patrzać na jedna i na drugą rommiego ideał piekna dopieszczona, tamta natomiast przytarta lotka (pion) liczne wgniecenia na baku porysowana, chłodnica z tego co zobaczyłem na sam koniec była zalepiona czymś, zaniedbana, ogolnie nie przyciągała wzroku.
Stan techniczny hymm... silnik pracował ładnie (zdanie rommiego i moje) nie było widać jakiejś amatorskiej roboty przy nim, luz na głowce ramy(przestuj z około 2 cm) Z tego co wymacałem na tarcze były juz słabe, naped kompletna kicha wyciągniety na maxa (w zapasie odrobina naciągu) wydech tragicznie wyglądał (kwasówka samoróbka), opony miały być nowe... z przodu była niedawno zmieniana ale i tak juz troche bieżnika ubyło z tyłu załozona stara opona z r1 (która jak twierdził zdjoł koleś z r1 u niego w wulkanizacji i nawet jej nie palił , fakt moze ten koleś z r1 nie palił, ale za to nachylam sie i co widze pod zadupkiem i na całej rejestracji Kupe gumy jeszcze w miare swierzej:) Ogolnie motor zajechany...koszta to około 2 tys zeby go doprowadzić do ładu. Pytałem szanownego kolegi rommiego
o zdanie ile ona jest warta usłyszałem 8 tyś wiec zaproponowałem koleś nie chciał na to pujść nawet po wyliczeniach ile co kosztuje wiec dałem na wstrzymanie i zaczelismy sie zbierać, czekałem jeszcze chwile bo ustawialiśmy nawigacje nagle słychać z podwórka jakieś pokrzykiwania "czemu CENZURA nie sprzedałes go? 8 tyś ci dawali było sprzedać, po takim czymś z strony staruszka chłopaczka który posiadał tą cbr, było raczej przesądzone że chcą sie pozbyć sztrucla
... Dałem na wstrzymanie byłem na słomczynie ale nie było nic, no i wróciłem do domu, w najblizszych dniach bede szukał czegoś nastepnego...
Albo poczekam i na przyszły sezon kupie sc33 po lifcie bo miałem dziś porównanie obydwu wersji i ta przed liftem do tej rommiego sie nawet nie umywała!
ROMMI JESZCZE RAZ OGROMNE DZIEKI MAM NADZIEJE ŻE W NAJBLIŻSZYM CZASIE BEDE CI SIE W STANIE JAKOŚ ODWDZIECZYĆ
Co do cebry rommiego całym sercem i ja i 2 moich znajomych poprostu sie zakochaliśmy motocykl tak piekny tak dopieszczony piękna praca silnika, każdy najmniejszy szczegół dopracowany, perełka jednym słowem naprawde polecam!
Stan techniczny hymm... silnik pracował ładnie (zdanie rommiego i moje) nie było widać jakiejś amatorskiej roboty przy nim, luz na głowce ramy(przestuj z około 2 cm) Z tego co wymacałem na tarcze były juz słabe, naped kompletna kicha wyciągniety na maxa (w zapasie odrobina naciągu) wydech tragicznie wyglądał (kwasówka samoróbka), opony miały być nowe... z przodu była niedawno zmieniana ale i tak juz troche bieżnika ubyło z tyłu załozona stara opona z r1 (która jak twierdził zdjoł koleś z r1 u niego w wulkanizacji i nawet jej nie palił , fakt moze ten koleś z r1 nie palił, ale za to nachylam sie i co widze pod zadupkiem i na całej rejestracji Kupe gumy jeszcze w miare swierzej:) Ogolnie motor zajechany...koszta to około 2 tys zeby go doprowadzić do ładu. Pytałem szanownego kolegi rommiego
Albo poczekam i na przyszły sezon kupie sc33 po lifcie bo miałem dziś porównanie obydwu wersji i ta przed liftem do tej rommiego sie nawet nie umywała!
ROMMI JESZCZE RAZ OGROMNE DZIEKI MAM NADZIEJE ŻE W NAJBLIŻSZYM CZASIE BEDE CI SIE W STANIE JAKOŚ ODWDZIECZYĆ
Co do cebry rommiego całym sercem i ja i 2 moich znajomych poprostu sie zakochaliśmy motocykl tak piekny tak dopieszczony piękna praca silnika, każdy najmniejszy szczegół dopracowany, perełka jednym słowem naprawde polecam!
- rommi
nie za ma co, cieszę się, że mogłem pomóc przy wybijaniu tobie tej padliny z głowysobol pisze:To tak najpierw pozachwalam rommiego bo jest z niego naprawde zajebisty koleś przyjechał w deszcz i za to jeszcze raz ogromnę dzieki podejrzewam że gdyby nie ty to kupił bym tego szpeja...
z tego co piszesz to cena 8 kPLN to chyba i tak byłoby przegięcie, dobrze, że się nie zgodził, niech dalej się buja z tym padłem,sobol pisze:Pytałem szanownego kolegi rommiego o zdanie ile ona jest warta usłyszałem 8 tyś wiec zaproponowałem koleś nie chciał na to pujść nawet po wyliczeniach ile co kosztuje wiec dałem na wstrzymanie i zaczelismy sie zbierać, czekałem jeszcze chwile bo ustawialiśmy nawigacje nagle słychać z podwórka jakieś pokrzykiwania "czemu CENZURA nie sprzedałes go? 8 tyś ci dawali było sprzedać, po takim czymś z strony staruszka chłopaczka który posiadał tą cbr, było raczej przesądzone że chcą sie pozbyć sztrucla
to chyba będzie najlepsze rozwiązanie, przede wszystkim nie podpalać się przy oglądaniu sprzęta, wiem, że łatwo mówić, ale najlepiej podjechać z kimś zobaczyć moto, żeby druga osoba spojrzała na to chłodnym okiem,sobol pisze:Albo poczekam i na przyszły sezon kupie sc33 po lifcie bo miałem dziś porównanie obydwu wersji i ta przed liftem do tej rommiego sie nawet nie umywała!
"ja tylko niosę pomoc"sobol pisze:ROMMI JESZCZE RAZ OGROMNE DZIEKI MAM NADZIEJE ŻE W NAJBLIŻSZYM CZASIE BEDE CI SIE W STANIE JAKOŚ ODWDZIECZYĆ
stary, cieszę się, że mogłem pomóc, przy okazji przeleciałem się pare km
spowrotem już po suchym
[ Dodano: Nie Sie 23, 2009 4:33 pm ]
dziękisobol pisze:Co do cebry rommiego całym sercem i ja i 2 moich znajomych poprostu sie zakochaliśmy motocykl tak piekny tak dopieszczony piękna praca silnika, każdy najmniejszy szczegół dopracowany, perełka jednym słowem naprawde polecam!
- Anonymous