czy to napinacz??
-
matejcbr929
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr 929
- Rok produkcji: 0
czy to napinacz??
sprawa jest taka od jakiegos czasu zacza mi trykac motor jak sie rozgrzeje ... chodzi o to ze jak jade na biegu i dam gazu to od 3 do 6 , 7 tysi mam takie trykanie doslownie jak bys wlozyl plastikowy patyczek ... i jak motor zchodzi z obrotow dojezdzam na biegu to tez jak sie wslucham to jest takie lekkie trykanie ... czy to napewno napinacza?? bo z tego co wiem to jest hydrauliczny
- Bartek_929
- Motocykl: Honda CBR 929
- Rok produkcji: 2001
-
matejcbr929
- Motocykl: cbr 929
- Rok produkcji: 0
- Bartek_929
- Motocykl: Honda CBR 929
-
JankoCBR
- Motocykl: HONDA CBR 900RR FIREBLADE
- Rok produkcji: 1997
jeśli ten dzwiek "patyczka" to ciagły metaliczny grzechot jest to zuzyty łańcuszek rozrządu , metaliczny stuk o niskim tonie nasilajacy sie przy zwiększaniu obrotów moze tez byc powodem duzych luzów na łozyskach wału korbowego,
(PROPONUJE NIE PRZEJMOWAC SIE Z BYTNIO MOJĄ WYPOWIEDIĄ PONIEWAZ NIE JESTEM ZBYT OBEZNANY W MECHANICE MOTOCYKLOWEJ )
jeśli nie chcesz rozkręcać a nie wiesz dokładnie skąt dobiega ten odgłos to najprostsza metodą jest osłuchanie silnika za pomoca stetoskopu z drewnianą końcówką lub poprostu kawałkiem gumowej rury np takiej jak idzie do chłodnicy
(PROPONUJE NIE PRZEJMOWAC SIE Z BYTNIO MOJĄ WYPOWIEDIĄ PONIEWAZ NIE JESTEM ZBYT OBEZNANY W MECHANICE MOTOCYKLOWEJ )
jeśli nie chcesz rozkręcać a nie wiesz dokładnie skąt dobiega ten odgłos to najprostsza metodą jest osłuchanie silnika za pomoca stetoskopu z drewnianą końcówką lub poprostu kawałkiem gumowej rury np takiej jak idzie do chłodnicy
-
crazyduck
- Staly Bywalec

- Motocykl:
penie to lozyska walu konieczna wymiana
jezeli dzwiek dobiega z prawej strony moze byc to lanczuszek,ewentualnie exup halasuje proponuje odwiedzic kogos kto sie na tym zna i zdiagnozuje najlepiej zaufany mechanik ludz popytac ludzi bo nikt inny juz ludzie wystawiaja opinie o nich CZEKIN ma bardzo dobra
-
lukaszelk
- Motocykl: HONDA CBR 929
- Rok produkcji: 2000
No to lipa ;/
No Jeszcze raz Witam was chlopaki
Moze wiecie jakie koszty sa wymiany lozyska walu czy wogole bedzie konieczna wymiana walu i jakie sa tego koszty mniej wiecej ?
Z gory dzieki i pozdrawiam!
Moze wiecie jakie koszty sa wymiany lozyska walu czy wogole bedzie konieczna wymiana walu i jakie sa tego koszty mniej wiecej ?
Z gory dzieki i pozdrawiam!
- FireBladeSC44
- Motocykl: CBR 929
-
misza-1986
- Motocykl: CBR929RR FireBlade
Moim zdaniem jest to rzecz zupełnie normalna w zakresie od 3 do 8 tyś obr/min, bo właśnie wtedy zawór Exup jest przesterowywany w przeciwnym kieruku do ruchu wskazówek zegara o kąt 90 stopni..Na luzie też tak powinno się dziać!!
A dzwięk zwany TYRKOTANIEM bierze sie z tego gdyż w bardzo krótkim czasie zmienia się średnica przekroju poprzecznego rury wydechu przy nie zmiennym przepływie spalin.. :027:Albo po prostu zawór wymaga regulacji,prosta rzecz!! 
- misiopajur
- Motocykl: CBR 929 + YZ 250f +DR-Z 400 E leśny naqrwiacz