Cieknace lagi po wymianie uszczelniaczy

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR954RR SC50 2002-2003
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lukaszcbr
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: CBR954
Rok produkcji: 2002

Cieknace lagi po wymianie uszczelniaczy

Post autor: lukaszcbr »

Witam. Kolega ma spory problem, poniewaz wymienil uszczelniacze w lagach na oryginalne hondy i po dwoch jazdach znowu ciekna. Podejrzewa,ze porysowane ma lagi. Co z tym fantem moze zrobic...Chyba ze problem tkwi gdzies indziej niz porysowane lagi... Prosze o pomoc
toper-utl
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 99

Post autor: toper-utl »

Jeśli Kolega nie ma doświadczenia w ich montażu i robił to sam to mogł po prostu uszkodzić nowe uszczelniacze. Jeśli jednak jest przekonany iż założył je w prawidłowy sposób to pewnie tak jak napisałeś lagi śa porysowane - ewentualnie krzywe. W takim wypadku polecał bym ich wymianę.
Ile jeżdził na poprzednich uszczelniaczach ?, a może dopiero kupił sprzęta ? - może to dać dodatkowe informacje na temat stanu przedniego zawieszenia.
Luki213
Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33 '98
Rok produkcji: 0

Post autor: Luki213 »

Wydaje mi sie ze pewnie uszkodzil uszczelniacze jak je zakladal, jako druga opcje stawialbym porysowana lage. Gdyby byly krzywe lagi to po dwoch jazdach by nie klekly.
Awatar użytkownika
lukaszcbr
Motocykl: CBR954
Rok produkcji: 2002

Post autor: lukaszcbr »

On tego nie zmianial tylko zmieniane bylo w serwisie hondw Gdansku. Motocykl niedawno kupil dlatego nie zna przeszlosci tych lag
toper-utl
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Rok produkcji: 99

Post autor: toper-utl »

Jesli robił to w serwisie to niech nic nie dłubie, tylko od razu tam jedzie z reklamacją. Nawet jeśli ma krzywe / porysowane lagi to nie powinni mu zakładać nowych uszczelniaczy - tylko spytać co robić.
Awatar użytkownika
soldi
Rok produkcji: 97

Post autor: soldi »

jest opcja, że za dużo nalane płynu - wtedy CENZURA mimowolnie przez uszczelniacze.. miałem tak ostatnio, odlałem troszkę i już jest OK, nic nie cieknie
dzień bez wyprzedzenia jest dniem straconym
Luki213
Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33 '98

Post autor: Luki213 »

To tylko amator, laik, partacz kupilby oryginalne uszczelniacze i nalal oleju na full. Odpowiednia ilosc oleju w ladze to to samo co w silniku wiec ja tej opcji nie biore pod uwage bo gdyby tak bylo to na miejscu autora nawet bym nie zakladal tego tematu. (ze wstydu) w kazdym badz razie niech idzie do tego pseudo mechanika zeby poprawil i niczym bym sie nie martwil tylko na sam wjazd go ostro opi*erdolil... :wnerwiony:
Awatar użytkownika
krolik
Moderator
Moderator
Motocykl: SC44 01r. i ZX6R 02r. (stunt maszyna)
Rok produkcji: 2001

Post autor: krolik »

nie ma co sie wsciekac. Bledow nie popelnia tylko ten ktory nic nie robi :one: no i wrocic do serwisu niech poprawia. Ale proponuje grzecznie i kulturnie :one: Moze chlopaki zrobili wszystko dobrze tylko problem w lagach
Awatar użytkownika
lewar
Motocykl: CBR SC33, CBR PC23, XT 43F

Post autor: lewar »

Mogą być jeszcze założone odwrotnie (górą do dołu) - ja tak zrobiłem, bo myślałem że to wszystko jedno - ciekły po 2 dniach :)
Awatar użytkownika
gonzo
Motocykl: Honda CBR 929RR

Post autor: gonzo »

Niech kolega po prostu odda sprzęta na reklamację do serwisu Hondy. Powinni poprawić, może mechanik nieświadomie uszkodził uszczelniacze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Usterki/awarie (CBR954RR SC50)”