sciaga na boki

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR954RR SC50 2002-2003
ODPOWIEDZ
tuptus
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: Honda CBR 954
Rok produkcji: 2002

sciaga na boki

Post autor: tuptus »

Witam, mam malutki problem i nie wiem czy to normalne, mianowicie jadac moim fajerem (amor zamatowany) przy delikatnych lukach kierownica leci do samego konca, czy to w prawo czy w lewo. Troche drazniace jest to ze w lukach zamiast sie klasc sila musze kierownice wypychac zeby nie poleciala do konca. Niestety w okolicy nie ma drugiej takiej sztuki aby sprawdzic jak sie zachowuje. Jezeli to nie jest normalne( a nie powinno byc) czego to moze byc wina, lozyska ??
marzenia są po to aby je spełniać !!!
Luki213
Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33 '98
Rok produkcji: 0

Post autor: Luki213 »

Wg mnie nie powinno tak byc, a masz proste lagi?? sprawdz odleglosc kola od pluga, bo wydaje mi sie ze masz cos z przodem kombinowane a gdyby nie amorek to chyba wogole bys wypadl z drogi.
tuptus

wiesz co, z przodem jest wszystko w oryginale, zero przytarki i krzywych lag, podczas jazdy puszczam kierownice i idzie prosto, ale jak zrobie delikatny balans cialem powiedzmy w prawo to kiera odrazu do konca w prawo, lozysko troche jest wywalone bo jak go podnioslem delikatnie sie blokuje na srodku
Awatar użytkownika
Padalec
Motocykl: CBR 954
Rok produkcji: 2003

Post autor: Padalec »

Sprawdz sobie jakie masz cisnienie w przednim kole bo ostatnio jezdzilem R6 kolegi i miala takie same objawy a okazalo sie ze mial tylko pol atmosfery w przednim kole :D
Awatar użytkownika
wuja
Motocykl: gazela, SC33 :)
Rok produkcji: 0

Post autor: wuja »

Dokładnie jak pisze Padalec sprawdź ciśnienie i czy nie masz mocno kwadratowej opony - to właśnie powoduje walenie się w zakręt i zacieśnianie.
tuptus

oki. dzieki za podpowiedzi, jak wroce z pracy to sprawdze sobie najpierw cisnienie :)

[ Dodano: Sob Lip 11, 2009 7:38 pm ]
No i tak jak mowiliscie, cisnienie grubo ponizej 2 atmosfer:) no i opona taka jak dziwna, na szczescie mam juz w garazu nowa wiec w poniedzialek wezme sie za demontaz i przekladke, jak cos sie poprawi napewno napisze :)

[ Dodano: Nie Lip 12, 2009 4:54 pm ]
ehhh, niestety, zwiekszenie cisnienia niewiele pomoglo, a nawet nic! ;/ jutro zmieniam gume i wymieniam lozysko bo coraz glosniej "pyka" ;/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Usterki/awarie (CBR954RR SC50)”