Akcje serwisowe cbr1000rr sc59
- NORBIMOTO
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: HONDA CBR1000RR SC59
- Rok produkcji: 2008
Dobra to teraz na temat o tej akcji Serwisowej. Z tego co widze to moja sztuka niestety podlega wymianie sprzegła. Niestety bo moto jest sprowadzone z USA i prawdopodobnie bede musiał zrobic to na własny koszt .
Teraz pytanie do wszystkich posiadaczy SC59 ???
Nie wiem czy to jest typowe dla tego modela ale po przekroczeniu 5-6 tys. obrotow motocykl dostaje sporych wibracji ( mrowienie na kierownicy podnozkach ) ktore utrzymuja sie do 11 tys.mam wrazenie jak by to była wina sprzegła pozatym słychc delikatnie taki terkot . Moze to własnie o to chodzi w tej akcji serwisowej ???
Wyprowadzcie mnie z błedu ? Czy u kogos jest podobnie ?
Teraz pytanie do wszystkich posiadaczy SC59 ???
Nie wiem czy to jest typowe dla tego modela ale po przekroczeniu 5-6 tys. obrotow motocykl dostaje sporych wibracji ( mrowienie na kierownicy podnozkach ) ktore utrzymuja sie do 11 tys.mam wrazenie jak by to była wina sprzegła pozatym słychc delikatnie taki terkot . Moze to własnie o to chodzi w tej akcji serwisowej ???
Wyprowadzcie mnie z błedu ? Czy u kogos jest podobnie ?
- NORBIMOTO
capirex to twoje SC59 czarno-bordowe stało z awariom u KWIETNIA w dzierzoniowie ???capirex pisze:chodzi mi o v-power,,,werwa'' itd.
[ Dodano: Nie Mar 15, 2009 1:00 pm ]
pytanie co zpowodowało wypalenie zaworków i popękanie prowadnic w nowym bladym??????? słyszałem tez ze to samo spotkało własciciela nowej R1 sprowadzonej ze stanów...... albo wyjątkowo zalałem kiepskie paliwo albo cos sknocili panowie z HONDY .......???? POZDRO Z WROCKA!!!!![]()
![]()
![]()
bo jak tak to prawdopodobnie mowisz o mojej R1 2007 tez tam stała i tez problemy z głowica rozwaliło prowadnice zaworowe . Prawdopodobnie od złej jakosci paliwa . W tym samym czasie spotkało to jeszcze mojego kolege na nowej Kawie zx6r i jeszcze kilka osob wszyscy tankowalismy paliwo na stacji shell V-POWER RACING .
- NORBIMOTO
Byłem dzis w Hondzie bo z danych ktore sa tu podane wynika ( dzieki Ci Panie Borze ze to forum istnieje
) Moja sztuka podlega wymianie sprzegła . Powiedzieli mi tak , jezeli potwierdzi sie fakt ze moje moto podlega akcji serwisowej , to pomimo tego ze jest sprowadzone z USA wymienia mi sprzegło za darmo na nowe . Wytłumaczyli mi tez o co chodzi ( bo mieli juz jedna sztuke SC59 z USA w ktorej przeprowadzili wymiane ). Chodzi o luzy w sprzegle ( po dodaniu gazu słychac stukniecie,szarpniecie ) i głosna prace nie wykluczone ze sprzegło moze powodowac wibracje tak jak jest prawdopodobnie w moim przypadku .
A czy ktoras z waszych podlegała podlegała wymianie sprzegła ??????
A czy ktoras z waszych podlegała podlegała wymianie sprzegła ??????
-
fajera
- Mor
- Motocykl: Honda CBR 1000RR SC59
- Rok produkcji: 0
Też się dowiadywałem w Honda Europe a potem potwierdzałem w Honda Polska, że wymieniają za free. Ja sprawdzałem u naszej forumowej koleżanki po VIN i moja nie podchodzi pod żadną akcję. Wcześniej ustalałem to u dealera w USA, ale wolałem potwierdzić, żeby nie mieć jakiejś jazdy potem.NORBIMOTO pisze:Moja sztuka podlega wymianie sprzegła . Powiedzieli mi tak , jezeli potwierdzi sie fakt ze moje moto podlega akcji serwisowej , to pomimo tego ze jest sprowadzone z USA wymienia mi sprzegło za darmo na nowe . A czy ktoras z waszych podlegała podlegała wymianie sprzegła ??????
-
rafalrach
- Motocykl: Byl SC 57, GIXXER K7 jest SC59 & BMW1200G
Ja wlasnie zamienam GSXR na SC59 i czytajac Wasze posty troche sie zaniepokoilem
Moj Fireblade stoi jeszcze w salonie Hondy i jutro zamierzam zadzwonic i zapytac czy ten egzemplarz posiada te wade poniewaz moto jest nowe ale z 2008 roku.Dam wam znac co powiedzial sprzedawca.
Rafal
Moj Fireblade stoi jeszcze w salonie Hondy i jutro zamierzam zadzwonic i zapytac czy ten egzemplarz posiada te wade poniewaz moto jest nowe ale z 2008 roku.Dam wam znac co powiedzial sprzedawca.
Rafal
Raf >> Plan 4 the worse hope 4 the best
-
rafalrach
- Motocykl: Byl SC 57, GIXXER K7 jest SC59 & BMW1200G
Mor pisze:Spisz VIN i wyślij koleżance Beti, a ona wszystko Ci powie...rafalrach pisze:Moj Fireblade stoi jeszcze w salonie Hondy i jutro zamierzam zadzwonic i zapytac czy ten egzemplarz posiada te wade poniewaz moto jest nowe ale z 2008 roku.Dam wam znac co powiedzial sprzedawca.
Po rozmowie z dealerem Hondy jestem spokojniejszy,
dwie akcje serwisiowe ASO wykonalo, wymienili w
nowym motocyklu obejme krucca i puszke sprzegla.
Sprzedawca twierdzi ze jest to obowiazek kazdego dealera
Hondy po otrzymaniu zgloszenia od Honda Poland wykonac naprawe/wymiane
Rafal
Raf >> Plan 4 the worse hope 4 the best