Dzisiaj jest 25 czerwca 2025, 20:40

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Pomoc w kupnie sprzęta (929)

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: 929 2000r.
Rok produkcji: 0

Pomoc w kupnie sprzęta (929)

Post » 04 marca 2008, 23:10

Witam wszystkich. Planuje zakup bladego 929. Byłem na giełdzie w W-wie ale nic ciekawego nie było. Ludzie się chyba pogody wystraszyli.

Dzięki pomocy kolegi Zbyszka007,
wstępnie dogadałem się z tym typkiem od żółtej CBR. Dla nie obecnych na bazarze: 929,
-- CENA: 15,000 Zł -- 2000 rok, ponoć 25000km przebiegu, 1 kluczyk (nawet nie spytałem czy kod ma) z Włoch. Dość dobrze obejrzałem ją i wizualnie nie budziła żadnych zastrzeżeń, oprócz lekko popękanej dolnej lewej owiewki (którą ściągałem z kolegą), urwanego "uchwytu" siodła dla pasażera, i braku przednich kierunków (?) - mówił że taką kupił ale powiedział że ma jakieś uniwersalne to jak będą pasowały to dołoży. Napęd, klocki, tarcze i opony ok. Do niej jeszcze jest dedykowana skóra na bak i rękawice, jakieś jednorazówki bo nimi handluje trochę. Przewiózł mnie kawałek, ale zbytnio nie było gdzie się rozpędzić więc z technicznego punktu wiele nie mogę powiedzieć. Dopiero jak u niego na miejscu się przejadę to zobaczę co i jak. Umówiony jestem na odbiór w czwartek. Gość w miarę uczciwie podchodzi do tematu. Powiedział że u niego możemy ją rozebrać na wszystkie strony. Jednak na umowie zgadza się wpisać niewiele ponad 2000 ojro :/ No i mam do niego 300 KM w jedną stronę :/ :/

Motorku nie zadatkowałem i wciąż mam wątpliwości.
Zastanawiam się jeszcze nad tymi motorkami, może ktoś mi jeszcze doradzi:

http://moto.allegro.pl/item318761422_ho ... ypade.html
Ta jest taka sama, dodatkowo ma sport wydech, cena też ta sama. Dzwoniłem, handlarz powiedział że bezwypadkowa, bdb lakier. Import Włochy. Więcej zdjęć będzie pod koniec tygodnia bo dopiero przywiezie ja w piątek-sobota. Odległość mam taką samą do niej co do tej pierwszej tyle że w drugą stronę :/

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M663764
Ta dużo młodsza, nie dzwoniłem, pisze że po przewrotce garażowej ale na zdjęciach bak jest dość mocno pogięty. Dodatkowy plus - jest już zarejestrowana w PL. Do Olsztyna mam 150 KM.

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M665408
Ta jest z tego samego miasta co pierwsza żółta. Cena podejrzanie atrakcyjna. Opis jest bardziej niż zachęcający ale wiadomo każdy swoje chwali. Jak pojadę to chyba ją też obejrzę.

I tu mam koleją prośbę. Może ktoś jest z okolic STARACHOWIC i będzie miał możliwość obejrzeć któryś z tych dwóch motorków, lub nawet pomóc mi w zfinalizowaniu transakcji.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika

Pochwały: 6
Motocykl: 1000 RR HRC
Rok produkcji: 2007

Post » 05 marca 2008, 00:08

Czarna ze starachowic jest kumpla jezdzil nia dosc sporo i teraz sprzedaje na pewno nie jest po glebie i nie kombinowana tzn cos prostowane szpachlowane itp. Jesli chodzi o stan silnika to nie widzialem dawno motoru i nie moge pomoc ale moge go szczerze wypytac o co chcesz. Ta po przewrotce garazowej sobie odpusc a pozostale dwie to jak chcesz.

Awatar użytkownika

Post » 05 marca 2008, 20:01

Dzwoniłem dziś do twojego kolegi ale wtedy kiedy ja będę w mieście to on nie ma czasu. No nic trudno.

Ogólnie dziś mam serce w przełyku, swoją ostateczną decyzję o kupnie uzależniłem od jazdy próbnej a tu zima za oknem, shit :( zły jestem jak cholera

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR 929
Rok produkcji: 2000

Post » 05 marca 2008, 22:38

Zoltar pisze:Ogólnie dziś mam serce w przełyku, swoją ostateczną decyzję o kupnie uzależniłem od jazdy próbnej a tu zima za oknem, shit zły jestem jak cholera

No lipa z tą pogodą, ja też chciałem przeteswować kombi i nie ma jak bo śnieg za oknem może weekend będzie ładny.

Mam nadzieje że uda Ci się kupić pożądną CBR choć pogoda nie dopisuje, pamiętaj żeby się nie napalać przy kupnie choć z tego co widziałem to ze spokojem podchodzisz do tematu.
Życze igiełki :D i pozdrawiam.
Zbyszek

Awatar użytkownika

Post » 07 marca 2008, 08:52

No i kupiłem, tą pierwszą żółtą. U sprzedwacy pogoda była super więc dało się polatać. Nie zauważyłem nic nie pokojącego. Przy 110 km/h puściłem ster i jechał prosto. Skóra na bak okazała się w koloże czerwonym, więc albo ją sprzedam albo się zamienie na czarną bo nie pasuje zbytnio do żółtego moto. Brakuje tylko gumowej "uszczelki" kierunkowskazu i kodu do kluczyka bo mam tylko jeden :x A utargowałem jeszcze 100 zł czyli do zapłaty wyszło 14,900 zł.

P.S.
Szukam tłumacza przysięgłego języka włoskiego w Warszawie, najlepiej w okolicach centrum. U mnie w mieście jest tylko jeden, jeszcze nie pytałem ale czuje że drogo będzie.

Motocykl: r1, drz 400

Post » 07 marca 2008, 11:19

hmm wydaje mi sie ze w w-wie nie powinno byc problemu z tlumaczem tylko poszukaj na google warszawa tlumacz wloski itp ja z English zaplacilem 50 zl i z innymi jezykami w moim miescie tez by nie bylo problemu takze polecam googlee

Post » 07 marca 2008, 14:09

Gratuluje zakupu , tym bardziej ,ze takze jestem posiadaczem modelu 929 i takze sprowadzonego w ubieglym roku ze slonecznej Italii :)
Jesli chodzi o tlumaczenie wloskiego to w Szczecienie skroili mnie 300 zł , Bylem w szoku bo liczylem ,ze zaplace podobnie jak za niemiecki a tu niemile rozczarowanie. Pani tlumaczyla ,ze to zawily jezyk techniczny no i wloskich tlumaczy jak na lekarstwo .
Moze w stolicy jest znacznie taniej .
---
pozdrawiam i samych przyjemnosci zycze
jacek ( FireBlade 01')
Jacek

Awatar użytkownika

Pochwały: 5
Motocykl: cbr 929 sc 44 CENZURA wi co z tego bedzie

Post » 07 marca 2008, 15:38

Z tym czy leci prosto to można sprawdzić nawet przy 180 ,ja sam ledwo po odebraniu po poprawkach z główką ramy pościłem przy 150 na linii przerywanej i leciała jak po torach .Sprawdzić jeszcze podczas jazdy jak się nagrzeje tak około 98 stopnia czy ci nie mruga pompa oleju tak od czasu (bo jak mruga to będziesz miał wydatki) .Nie przejmuj się zbytnio kontrolką f1 najczęściej jest to exup , proponuje wyregulować (lub się CENZURA). No i standardowo wymiana oleju filtrów , no może rozrządu jak brzęczy , ale to zależy od przebiegu ,no i oczywiście szerokiej drogi może się kiedyś spotkamy :wink:

Awatar użytkownika

Post » 07 marca 2008, 20:22

Dzięki wszystkim. Na razie śmiga się super. Jeszcze nie mam blach ale tyle co po osiedlu sie pokręciłem to cud, miód i malina. Już zapomniałem jaka to frajda. Powoli oswajam się z motocyklem.
Tłumacza znalazłem u siebie w mieście i tu szok: 35 zł tłumaczenia przysięgłego za stronę, gdzie w Starachowicach chcieli 90zł/stronę a w Warszawie 55zł/stronę. Pod koniec tygodnia już zarejestruje i ośka :D
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika

Post » 07 marca 2008, 21:07

Zoltar pisze:No i kupiłem, tą pierwszą żółtą.

No, dawno wątku nie śledziłem ale widze że kupiłeś żółtą strzałe :D

I dobrze, myśle że dobrze wybrałes.

Pozdrawiam i i życze serokości

P.S. Do zobaczyska mam nadzieje :D
Zbyszek

Wróć do Ogólne Dyskusje