Dzisiaj jest 06 czerwca 2025, 02:23

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Odszkodowanie bez przeglądu

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Pochwały: 43
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 99

Post » 04 maja 2009, 17:34

Wszystko jest ok, bedziesz musiał dostarczyć kserówke dowodu rejerstarcyjnego do ubezpieczalni - w starostwie powinni ci ja dać.
Najlepiej pisz na bierząco co i jak, a bedziemy radzić aby wypłacili jak najwięcej - bo w końcu to ty jesteś poszkodowanym.
Ogólna zasada jest taka, że niewazne ile Ci wylicza do wypłaty - zawsze warto pisać odwołanie. Kwotę którą wyliczy ubezpieczalnia i tak będziesz mógł od razu łyknąć - niezależnie od rozstrzygnięcia odwołania - więc możesz tylko zyskać.
Druga sprawa to uszczerbek na zdrowiu - za to możesz dostać (ty i twoje dziewcze) więcej niż za moto - dopilnuj tego !!!!!

Pochwały: 3
Motocykl: sc57 04'
Rok produkcji: 0

Post » 04 maja 2009, 18:40

gościu, wynajmij sobie firmę (dobrą) która wyciąga kasę z ubezpieczalni. przy takich obrażeniach masz szanse na naprawdę dużą kasę. firma weźmie ze 20% (max) ale napewno opłaci ci się to o wiele wiele bardziej niż jakbyś sam to załatwiał. poszukaj gdzie w twoim mieście są takie firmy i odwiedź je. popytaj się ile biorą no i jak widzą twoją sprawę. co do odszkodowania to wydaje mi się że dostaniesz bez problemu bo w sumie to że kilka dni temu skończył ci się przegląd nie miało żadnego znaczenia skoro nawet nie zdążyłeś w jakikolwiek sposób zareagować.
jedź do prawnika bo jeśli chodzi o uszczerbki na zdrowiu to zawsze jest dobra kasa do wyjęcia tylko trzeba o nią odpowiednio powalczyć :)

Awatar użytkownika

Motocykl: Honda 900 RR sc28/sc33

Post » 04 maja 2009, 19:00

oki bede informowal na bierzaco.Zgadza sie ze sa firmy walczace za "ciebie" o odszkodowanie i oni zatrudniaja swoich prawnikow.Przylecial juz do mnie w drugim dniu gosciu z jakiejs firmy VOTUM jak wisialem na wyciagu i chcial zajac sie ta sprawa.Z drugiej strony mojego brata tesciowa jest agentem w HDI i ma tam jakies powoiazanie z podobna firma AUXILIA ktora ma nie zle notowanie na rynku i ma prowizje z klienta jak im go sciagnie.Takze chyba sie jej podloże wiecie jak to jest przy rodzinie :) tylko muse jeszcze sam obadac ta firme dokladniej zeby własnie nie byc w plecy.Dziekuje jeszcze raz za zainteresownaie sie moja sprawa :brawo:

Pochwały: 3
Motocykl: sc57 04'

Post » 04 maja 2009, 20:53

dokładnie sprawdź firmę i warunki świadczenia usług przez nią żeby później nie było lipy. popytaj na różnych forach ludzi którzy już działali w ten sposób (tutaj chyba też była o tym mowa)

Pochwały: 10
Motocykl:

Post » 04 maja 2009, 20:56

MOJ kolega pracuje w Votum ale oni zajmuje sie tylko odszkodowaniami za uszczerbek na zdrowiu nie za sprzet ;)

Poprzednia

Wróć do Ogólne Dyskusje