Crash Pady SC33
- SzeFu
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Fajera SC28
- Rok produkcji: 0
- Tylik
- Motocykl: Bmw S1000 RR
- Rok produkcji: 2010
Jaka powinna być długość crash'ów do Sc 33 z lat 98'-99' żeby dobrze chroniły owiewki ?? Bo moje mają 8,5 cm dł. wraz z mniejszym elementem wchodzącym w rame i wydaje mi się że są ciut przykrótkie (biorąc pod uwage także to że od ramy jest pare cm do owiewki żeby przez nie przeszły..) :?
Jakie macie wymiary swoich ?
Jakie macie wymiary swoich ?
- SzeFu
- Motocykl: Fajera SC28
- Rok produkcji: 0
8 cm tez powinny ochronic owiewki tylko ze dekiel alternatora niestety mocno wystaje i moto na lewej stronie bedzie sie opieralo o crahs pad i dekiel. Ale to nie ma roznicy czy bedziesz mial 8cm czy 10 i tak bedzie lezal na deklu. Robilem z kumplem klatke do jego fajery i przykrecilismy w miescu crasha rurke 15cm, i tak dekiel dotykal ziemi. Poprostu jak masz crash pady to duza czesc masy pojdzie wlasnie na niego i jest szansa ze dekiel mniej po dupie.
Bo maneta jest od tego aby krecic nia na całego - Yoghurty PTb 
- RudiszRR
- Motocykl: 1000 RR HRC
- Rok produkcji: 2007
Crashpady mozna samemu utoczyc jesli ma sie znajomego tokarza najlepsze robi sie z teflonu bo sie sciera a nie lamie i tak tez sa robione prawie wszsytkie sprzedawane na allegro. Teflon mozna dostac w wielu sklepach w walkach i roznych kolorach a nawet na allegro za okolo 30plus za toczenie jakas flaszka i dwie nie za twarde sruby zeby nie urwalo ani nie wygielo mocowan to koszt okolo 60zl wiec duzo taniej niz na allegro. I w takim przypadku mamy dlugosc i ksztalt jaki chcemy. Tylik a dlugosc dajesz taka zeby przy polozeniu moto zadna czesc z owiewek nie dotykala ziemi i dekle tez.
- Tylik
- Motocykl: Bmw S1000 RR
- Rok produkcji: 2010
A powiedz mi jeszcze michalek ile tobie cm wystają licząc od otworu w owiewce (lewej i prawej) ? Bo mi z tego co mierzyłem na oko
by wystawały bez żadnych podkładek 4 cm :roll:
..co do podkładek aby bardziej wysunąć crash'e z owiewek to moim zdaniem z tego co sprawdzałem nie ma zabardzo jak tam coś takiego wykombinować bo by się jeszcze gorszy CENZURA zrobiło przy szlifie niż bez crash'y
(też mam te zwężenie na końcu które wchodzi w rame
)
..co do podkładek aby bardziej wysunąć crash'e z owiewek to moim zdaniem z tego co sprawdzałem nie ma zabardzo jak tam coś takiego wykombinować bo by się jeszcze gorszy CENZURA zrobiło przy szlifie niż bez crash'y
- michalek
- Motocykl: vtr 1000f
- Rok produkcji: 1998
sprawdzę jak będę w garażu, i wtedy ci zmierzę i powiem
narazie tak na oko
wiem że mam ok 6cm, ale sprawdzę to wtedy ci powiem, albo zobacz na mojego bikepics'a na fotki, np tu widać jak wystają klik