bournot

Możesz napisać swoje doświadczenia i inne ...
ODPOWIEDZ
goOly19
Staly Bywalec
Staly Bywalec
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: r1, drz 400
Rok produkcji: 0

bournot

Post autor: goOly19 »

witam jak zrobic to cudo czyli palenie gumy podczas jazdy. Uczac sie zalozmy zaczynamy od palenia kapcia w miejscu nastepnie popusczamy troche hamulec ( a wlasnie jak bardzo) no i pochylamy sie maksymalnie na przod. Tyle wiem z moich doswiadczen jak narazie wyszlo mi jeden 1 raz w miare dlugi gdzie przod mi nie uciekal. Ale jak to robic dobrze ? bo czesto jest tak ze przod blokuje i ucieka na boki rozumiem ze przy tym trzeba trzymac b.wysokie obroty czy to poprostu kwestia wprawy czy cos moze zle robie jesli popuszczam hebel to moto przyspiesza. pozdrawiam
cziken929
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: w narzędziach to z 5x929
Rok produkcji: 2000

Post autor: cziken929 »

musisz wkręcić bardzo wysoko i strzelić zdecydowanie ze sprzęgła pochylając się dad zbiornikiem. Oczywiście ruszasz z miejsca i buciory na podnóżkach. Najpierw hampel mocniej dociskasz aż opona zacznie "płynąć" czyli nie ma oporów przy rotacji i wtedy możesz bawić się manetką i popuszczać hampel rozpędzając się. Oczywiście kiedy masz dość to wysprzęglasz na odkręconym gazie a nie ujmujesz na manetce, bo wystrzelisz. Powodzenia :mrgreen:
wciąż zajmuję się serwisem
Awatar użytkownika
marcinSC33
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
Rok produkcji: 2007

Post autor: marcinSC33 »

Jeśli chcesz się uczyć rolling burnoutów to najpierw zadbaj o dobrą oponę na przód i porządnie ją rozgrzej.Niektórzy uczą się tego zaczynając palić w miejscu i dopiero wtedy popuszczają hebel-jadą.Ja uczyłem się od razu jadąc-w ten sposób.Jedziesz z małą prędkością dosłownie 5-10km/h,stajesz na podnóżkach masę przenosisz jak najdalej na przód,obroty niskie jedynka wciskasz hebel,aż silnik zaczyna rzęzić pod obciążeniem wtedy dusisz mocniej hebel i jednocześnie szybki strzał z klamki i nawijasz więcej gazu (za małe obroty mogą spowodować, że złapiesz przyczepność i zrobisz katapulte z moto).Jak już zerwiesz przyczepnośći trzymasz silnik w zakresie wyższych obrotów to możesz palić do strzała.Nie ucz się lepiej tego triku na sportowych oponach albo typowych slickach-tym bardziej jeśli są nagrzane bo albo walniesz glebę albo spalisz sprzęgło zamiast opony.Pozdro
goOly19
Staly Bywalec
Staly Bywalec

no i wyszlo opona spalona plus sprzeglo :twisted: i CENZURA
sisi to jest gość
Luki213
Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33 '98

Post autor: Luki213 »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: he he he opisz dokladniej jak to robiles ze tak wyszlo, sam jestem ciekaw i jaka opone miales??

[ Dodano: Pią Kwi 10, 2009 10:58 pm ]
Wazne ze Ci motocykl nie wypier.... spod nog,sprzeglo 500zl i latasz dalej.
Awatar użytkownika
krolik
Moderator
Moderator
Motocykl: SC44 01r. i ZX6R 02r. (stunt maszyna)
Rok produkcji: 2001

Post autor: krolik »

hehe, ja dzis tez sie uczylem tylko ze na kawie....... cos zaczyna wychodzic tylko musze zmienic przednia opone no i klocki bo juz sie koncza :diabel2:
Awatar użytkownika
lukasz302
Motocykl: CBR 1000 RR SC57
Rok produkcji: 2005

Post autor: lukasz302 »

Ja jak robiłem bladym to zwalniałem na moto tak do 10km/h przyciskałem delikatnie hamulec nachylałem sie nad zbiornik obejmując kolanami zbiornik i jednocześnie jak mi zaczęło moto dławić lekko to tylko gaz dodawałem żadnego sprzęgł i bardzo ładnie płynnie bez żadnych szarpnięć i utraty przyczepności. Moge sobie wtedy regulować spokojnie szybkość ale mówie żadnego wciskania sprzęgła chyba że czujesz że przód ucieka to wtedy musisz zhamować . Spróbuj tak . jedziesz wolniutko nachylasz się i lekko hamulec i dodaj tylko gazu i mocniej dociśnij hamulec. Ja spokojnie nawet kilkuset metrowe burnout robie tak i kilkunasto bądź kulkudziesięcio na odcince ile opony wystarczy heh . I W kólko tez bardzo fajnie mi wychodzi . CBR F3 też juz prubowałem choc mam niecały miesiąc i też da rade ale na Fajerze lepiej bo mocniejszy.
-Akrapović carbon
-K&N Air filter
- kierunkowskazy LED

http://www.bikepics.com/members/lukasz302/
goOly19
Staly Bywalec
Staly Bywalec

ja robilem tak ze hamulec sprzeglo gaz, no i na poczatku za duzo troche sprzegla i za duzo gazu, ale pozniej juz obczailem mniej wiecej. a dodam ze bylo sucho a opona to byla supercorsa pro na tyle :D ale jak narazie erlanem tego nie robi bo za ładnie wyglada :D
moto18
Motocykl: były cbr 900 sc33 jest gsxr1000 k7/sc57b

Post autor: moto18 »

erłany do gazu :diabel2: :kosci: heheheh
Awatar użytkownika
marcinSC33
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
Rok produkcji: 2007

Post autor: marcinSC33 »

Wszyscy jadą po tych erłanach a to wcale nie głupie moto jest. Może fakt, że w co drugim garażu taki stoi , ale mi się tym fajnie latało (okazjonalnie kumpla sprzętem).
Awatar użytkownika
losiak
Motocykl: YZF R1
Rok produkcji: 2005

Post autor: losiak »

Fajne jest...kumpel ma rn12 - niezła CENZURA...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Szkoła jazdy, stunt, tricki”