[quote="orzech"]Z tego co piszesz to napęd przeciągniety - klasyfikuje się do wymiany. Ile pojeździsz ? ano aż nie strzeli albo nie zacznie przeskakiwać na okrągło :P :twisted:
Szukasz dobrego napędu w dobrej cenie - bij do Czikena
Jak wymienisz napęd to się okaże czy szarpanie było spowodowane napędem, ale ja bym jeszcze poszukał niezależnie od wymiany napędu (czyszczenie kranika, wymiana filtra paliwa, o ile jest takowy, filtr powietrza sprawdź itd...)[/quote]
Jak będę przy kasie to na pewno sobie wszystko doprowadzę do stanu używalności. Tak się składa, że ostro się spłukałem samym kupnem, więc nie mam zbyt szerokiego pola manewru. Dzięki za pomoc!
Szarpanie
- lonewolf
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR900
- Rok produkcji: 1999
- orzech
- Motocykl: cbr 929
- Rok produkcji: 2000
zerknij tu:Ile kosztował cię napęd? Jakiej firmy wziąłeś?
http://forum.fireblade.pl/topics14/ceny ... ny+czikena
-
Luki213
- Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33 '98
- Rok produkcji: 0
U mnie slychac zgrzyt jak jest na malej zebatce, lancuch nie jest wyciagniety, w miejscu gdzie jest zakowka, z lewej i prawej strony zakowki jest wieksza przestrzen niz przy reszcie ogniw w lancuchu. Pewnie niebawem pierd.... kur.. a jeszcze dobry jest, i zebatki tez. Najlatwiej kupic naped za 500zl, a uratowac tego nie da rady?
- lonewolf
- Motocykl: CBR900
- Rok produkcji: 1999
[quote="Luki213"]U mnie slychac zgrzyt jak jest na malej zebatce, lancuch nie jest wyciagniety, w miejscu gdzie jest zakowka, z lewej i prawej strony zakowki jest wieksza przestrzen niz przy reszcie ogniw w lancuchu. [/quote]
Nie wiem czy to dobrze zrozumiałem, ale nie da się tego zacisnąć kombinerkami do porządku? Bo z tego co piszesz, to Ci zakówka niedługo wypadnie i łańcuch Ci strzeli... Zaciśnij to do porządku, a te elementy łączące ogniwa, które wyjdą na wierzch rozbij jakimś pobijakiem, tak aby się rozszerzyły, co zapobiegnie wysuwaniu się zakówki.
Nie wiem czy to dobrze zrozumiałem, ale nie da się tego zacisnąć kombinerkami do porządku? Bo z tego co piszesz, to Ci zakówka niedługo wypadnie i łańcuch Ci strzeli... Zaciśnij to do porządku, a te elementy łączące ogniwa, które wyjdą na wierzch rozbij jakimś pobijakiem, tak aby się rozszerzyły, co zapobiegnie wysuwaniu się zakówki.
Lonewolf