Akcje serwisowe cbr1000rr sc59
- Mor
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda CBR 1000RR SC59
- Rok produkcji: 0
- beti
- GIRL

- Motocykl: FRANEK
no niestety takMor pisze:W przypadku fajerów z USA raczej na własny koszt?
ale nie przejmuj się tak od razu Mor, tak jak wyżej napisałam wymianie podlegają jedynie tarcze a nie kompletne sprzęgło.Taką przynajmniej informację uzyskałam dzisiaj rozmawiając z serwisantem HPL. Jeszcze nie mamy tego oficjalnie czarno na białym, bo sprawa całkiem świeża i nie zdążyli jeszcze poinformować wszystkich ASO więc gdyby się coś zmieniło to napiszę.
Franek mój to jest to, kocham go!
- beti
- GIRL

no zobaczymy co nam napiszą w oficjalnym info... wtedy będę wiedzieć na 100%
mnie przekonywali dziś, że chodzi tylko o tarcze i że niedokonanie wymiany nie wpłynie w żaden sposób na bezpieczeństwo kierowcy bądź jakiekolwiek uszkodzenie motocykla. Chodzi jedynie o głośną pracę sprzęgła antyhoppingowego, które na wolnych obrotach wydaje dziwny "metaliczny" dźwięk. Po wymianie ma pracować niby wiele ciszej
mnie przekonywali dziś, że chodzi tylko o tarcze i że niedokonanie wymiany nie wpłynie w żaden sposób na bezpieczeństwo kierowcy bądź jakiekolwiek uszkodzenie motocykla. Chodzi jedynie o głośną pracę sprzęgła antyhoppingowego, które na wolnych obrotach wydaje dziwny "metaliczny" dźwięk. Po wymianie ma pracować niby wiele ciszej
-
kris_big
- Motocykl: GSXR1000 K8
- Rok produkcji: 2008
Mor, masz wersje US. Ja szukałem info dla swojej sc57 którą tez mam US i trafiłem na taka stronę która niby jest dla owner'ow Hondy w US.
www.ahm-ownerlink.com
Gdybyś spróbował sie zalogować i tam jest zakładka "recalls" i sprawdzić czy są jakieś informacje dla Twojego modelu.
To zawsze byłaby jakaś pomoc dla użytkowników którzy mają wersję US.
www.ahm-ownerlink.com
Gdybyś spróbował sie zalogować i tam jest zakładka "recalls" i sprawdzić czy są jakieś informacje dla Twojego modelu.
- Mor
- Motocykl: Honda CBR 1000RR SC59
Niekoniecznie, bo tam są tylko recall'e pod mój VIN - jestem tam zarejestrowany.kris_big pisze:Gdybyś spróbował sie zalogować i tam jest zakładka "recalls" i sprawdzić czy są jakieś informacje dla Twojego modelu.
Mam jednak dojście do info z USA i dlatego wiem kiedy i co się dzieje. Po prostu część mojej rodzinki tam mieszka od X lat i też jeżdżą na moto i to nie po hamerykańsku czyli na sportach w kombi.
PS i OT: Jakby ktoś z posiadaczy wersji USA chciał się jednak bawić w wymianę, to może weźcie pod uwagę sprzęgło SMT. Jeśli kupimy zbiorowo bezpośrednio z Włoch (już rozmawiałem w tej sprawie) to wyjdzie napewno taniej. Na tą chwilę cena jak dla mnie 700EUR + 20 za przesyłkę.
STRONA DOMOWA SMT
- beti
- GIRL

No i niestety jest tak jak Mor napisał – wymianie podlega prawie całe sprzęgło :?
Jak podliczyłam wszystkie części, które przyjdą to wyszło na ponad 2700 zł :shock: Ciekawa jestem czy prywatni importerzy dający rok gwarancji od siebie będą tacy hojni i powymieniają te sprzęgiełka swoim klientom :roll:
Jak podliczyłam wszystkie części, które przyjdą to wyszło na ponad 2700 zł :shock: Ciekawa jestem czy prywatni importerzy dający rok gwarancji od siebie będą tacy hojni i powymieniają te sprzęgiełka swoim klientom :roll:
- Jacek Zgorzelec
- Motocykl: Fireblade
- Rok produkcji: 2008