Siema
Zaczęło mi ciec spod prawego dekla i mam pytanko do kolegów. Robota prosta jak drut,ale....ile nałożyć siliknu i jakiego między deklem,a blokiem.wiem, że nadmiar może nabroić (szczególnie jak się urwie i poleci do kartera). I drugie pytanie, czy ten taki duży okrągły korek na deklu jest dostępny tylko w aso?jak on jest uszczelniany?silikon?uszczelka? Spod niego chyba też cieknie. Ostatnie pytanie , czy należy spuścić cały olej przed odkręceniem dekla?czy tam jak silnik nie pracuje jest olej?
Z góry dzięki za pomoc
Wysłane z mojego GT-S7275R przy użyciu Tapatalka
Postawiono nową wersję forum i stronę na nowym serwerze, proszę testowac i zgłaszać problemy 
viewtopic.php?p=143542#p143542
viewtopic.php?p=143542#p143542
Uszczelnienie prawego dekla
- Damiangda
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SC57b
- Rok produkcji: 2006
-
nihu ya
- Motocykl: CBR 954rr FireBlade
- Rok produkcji: 2002
Re: Uszczelnienie prawego dekla
zazwyczaj ludzie korzystają z silikonu "Reinz". Musisz dobrze oczyścić i odtłuścić obie krawędzie [ dekiel i karter ], a silikonu dajesz dosłownie tyci tyci, czyli palcem przejedziesz to tam może z mm zostaw. przy dociskaniu dekla wszystko się ładnie rozejdzie. A co do okrągłego dekielka, to nigdy nie odkręcałem więc nie powiem. Oleju nie musisz spuszczać, wystarczy przechylić motocykl, ja jak ściągałem dla pewności najechałem na 2 deski około 3cm, i postawiłem moto na stopce bocznej.
- Max_929
- Moderator

- Motocykl: CBR929
- Rok produkcji: 2000
ten korek ma oring i można go wymienić lub spr, czy jest dokręcony nie raz słyszałem że się odkręcił i zgubił
- Damiangda
- Motocykl: SC57b
- Rok produkcji: 2006
Dzięki za odpowiedź. Coprawda pomyliłem dział, bo mam sc57b, ale to pewnie nie zmienia nic