Hej
Nasz sc57 od niedawna ma problem z mocą a dokładnie dławi się przy 8tyś obr. Popuszczę gazu i jedzie ale przy 8tys to samo.
Jak popuszczę gazu i delikatnie go odkręcam to obroty rosną do max 10,5tyś i to samo...
Od dołu moc jest ok ale przy dawaniu w palnik coś jest nie halo i kończy się przy 8tyś.
Myślałem, że może to być górna listwa paliwowa - sprawdziłem i wtryski chodzą ok.
Jak sprawdzić błędy czy ew. zdiagnozować co jest ok. Może podciśnienia ?
Miał ktoś taki objaw?
Będę wdzięczny za pomoc.
Zdławienie przy 8tyś obrotów
- klari
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Yamaha Xmax 400
- Rok produkcji: 2015
- Samochód: Audi A3
-
BazylGT
- Motocykl: 1000RR SC57
- Rok produkcji: 2004
- Samochód: aktualnie szukam...
Re: Zdławienie przy 8tyś obrotów
Z pompą paliwa wszystko ok? Ciśnienie daje dobre? Kolega miał tak ostatnio że jak podnosił bak, to gdzieś przycisnął przewód paliwowy i też były tarapaty
... sprawdzałbym najpierw pompę oraz drożność przewodów
- klari
- klari
-
Raptowny
- Motocykl: sc 57
- Rok produkcji: 2006
Mam ten sam problem z obrotami, wyjąłem pompę paliwa i nie bardzo widzę co tam czyścić. Przedmuchałem tylko kompresorem ale nic to nie dało . Może ktoś coś doradzić?
-
Raptowny
- Motocykl: sc 57
- Rok produkcji: 2006
Wyjąłem pompę jeszcze raz, rozebrałem to na części pierwsze i okazało się że jest zapchany filtr, był owinięty plastikową siatką, która go zakrywała (wygląda że ktoś założył ją dodatkowo). I WSZYSTKO GRA.
- klari
U nas finalnie nowy właściciel kupił nową pompę i wszystko wróciło do normy.
Ja też wywaliłem tą siatkę plastikową bo też była w ori pompie i na chwile problem ustał a potem znów ten filtr się zabrudził i czyszczenie od nowa.. Oglądałem na necie pompy i tej siatki nie miały więc też wywaliłem ale może nie jest ona takim głupim rozwiazaniem bo większe elementy przez nią się nie przedostaną do filtra.
Ja też wywaliłem tą siatkę plastikową bo też była w ori pompie i na chwile problem ustał a potem znów ten filtr się zabrudził i czyszczenie od nowa.. Oglądałem na necie pompy i tej siatki nie miały więc też wywaliłem ale może nie jest ona takim głupim rozwiazaniem bo większe elementy przez nią się nie przedostaną do filtra.