Jakie oponki do SC59
-
Rafał Z
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: sc59
- Rok produkcji: 2010
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
Re: Jakie oponki do SC59
poczytajcie sporo było na forum o tym. jak najbardziej mozna zakladać jest ok zobaczcie ze teraz praktycznie wszyscy producenci sportowych litrow fabrycznie zakladają gumy 55
-
Rafał Z
Nie polecam profilu 55 , znacznie zmienia się przelozenie i moto sporo traci na wigorze . Miałem nowa , zrobiłem 900 km zdjalem i zalozylem opone 50 . Nie powiem prowadzil się fajnie na 55 , ale co z tego jak jechać nie chciał .
-
TomRR
- Motocykl: SC50 / SC57B
- Rok produkcji: 2007
Wigor to chyba ty straciłeśRafał Z pisze:Nie polecam profilu 55 , znacznie zmienia się przelozenie i moto sporo traci na wigorze . Miałem nowa , zrobiłem 900 km zdjalem i zalozylem opone 50 . Nie powiem prowadzil się fajnie na 55 , ale co z tego jak jechać nie chciał .
Umrzeć to nie sztuka, natomiast sztuką jest żyć,
-
Rafał Z
weź tu dyskutuj z durniemTomRR pisze:
Wigor to chyba ty straciłeśjak coś to jedynie może prędkościomierz o kilka kilometrów oszukiwać bo co do do profilu 55 jest to bardzo dobra opcja do jazdy po winklach, chyba że jesteś turystą
-
TomRR
- Motocykl: SC50 / SC57B
- Rok produkcji: 2007
Rafałku zachowaj swoje durnowate komentarze dla siebie, po pierwsze ja Cię nie obraziłem a ty to zrobiłeś po drugie miej jaja i przyjmij coś na klate, nie jesteśmy już w podstawówce. Pozdrawiam 
Umrzeć to nie sztuka, natomiast sztuką jest żyć,
-
Rafał Z
durnowato to ty komentujesz , chociaż widać ze podstawowego pojęcia nie masz jaki wpływ ma srednica kola na przelozenie . a towje domniemania na temat mojego wigoru i mojej jazdy możesz sprawdzić osobiście ,zaprasza .
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
Jak ktoś czuje każdego konia w swoim moto to może czuć różnice w mocy to samo z opona na tor 200 /60 na seryjnych zebatkach już ponoć mocno czuć że bzyk słabszy. Ja tam osobiście nie czuję jakiejś znaczącej różnicy między 50 a 55 czy 200/55 ale na tej oponie mało jeździłem. Osobiście kupuję 55 na torze trochę zwiększa mi się prześwit i tak mocno nie szoruje stopkami i butami
-
mati1490
- Motocykl: sc33,f4i,
- Rok produkcji: 1999
Pany lepiej poszukac na necie a nie sie drapac o CENZURA
Większy obwód koła oznacza dłuższe przełożenie = gorsze przyspieszenie, oraz pogorszoną zwrotność i stabilność(oszukiwanie licznika ) Większa opona oznacza większą masę nieresorowaną i większy efekt żyroskopowy generowany przez obracające się koło im bardziej oddalony jest punkt podparcia pojazdu od osi pionowej motocykla, tym gorsze zachowanie motocykla na winklach , przy zalozeniu wyzszej oponki zmienia sie geometria calego moto i przy jezdzie po dziurawych drogach moze to skutkowac nie milym zdazeniem .... 
-
Patryk_
- Motocykl: .
- Rok produkcji: 2000
więcej życia mniej wikipediimati1490 pisze:Pany lepiej poszukac na necie a nie sie drapac o CENZURAWiększy obwód koła oznacza dłuższe przełożenie = gorsze przyspieszenie, oraz pogorszoną zwrotność i stabilność(oszukiwanie licznika ) Większa opona oznacza większą masę nieresorowaną i większy efekt żyroskopowy generowany przez obracające się koło im bardziej oddalony jest punkt podparcia pojazdu od osi pionowej motocykla, tym gorsze zachowanie motocykla na winklach , przy zalozeniu wyzszej oponki zmienia sie geometria calego moto i przy jezdzie po dziurawych drogach moze to skutkowac nie milym zdazeniem ....