Usterka gaźników (dziwne odgłosy grzechotanie)
-
GhostRiderWlkp
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 954
- Rok produkcji: 0
Usterka gaźników (dziwne odgłosy grzechotanie)
Witam, miał ktoś podobny problem? mianowicie podczas przyspieszania gaźniki wydaja dziwne odgłosy takie jakby grzechotanie -nie sa to zawory , napinacz ani panewka odgłos na 100% dobiega z gaźników
Only Blady
Re: Usterka gaźników (dziwne odgłosy grzechotanie)
Powiedz w jaki sposób jesteś w stanie stwierdzić ze to na 100% gaźniki ???
- ferdas
- Motocykl: 1000rr sc57a
- Rok produkcji: 4
zdejmij air box
odkręć gaz aż zacznie dawać odgłos
wepchnij palec jak wejdzie i dociś przepustnice podciśnieniową , wtedy będziesz miał 100% pewności czy to to
odkręć gaz aż zacznie dawać odgłos
wepchnij palec jak wejdzie i dociś przepustnice podciśnieniową , wtedy będziesz miał 100% pewności czy to to
-
GhostRiderWlkp
- Motocykl: CBR 954
- Rok produkcji: 0
mam pewnosc ze to z gaźników ponieważ wymieniałem silnik i na starym silniku był ten sam odgłos (silnik wymieniałem ze wzgl na panewke) gaźniki zostały od starego silnika
Only Blady
-
garage7
- Motocykl: CBR900RR SC33
- Rok produkcji: 1997
Witam
Zanim rozebrałem silnika na drobiazgi miałem podobne grzechotanie na podczas dodawania gazu jadąc. Na luzie najmniejszych śladów po tym odgłosie, generalnie dotyczył głównie jedynki przy ruszaniu (dynamicznym) i początku dwójki (również dynamicznie). Przy powolnym ruszaniu niesłyszalne. Co dziwne odgłos raz był raz go nie było, raz głośniejszy raz cichszy. Jeżeli dobrze pamiętam w SC28 miałem podobny odgłos, wymieniłem napinacz, łańcuch i zrobiłem zawory z pedantyczną dokładnością a odgłos pozostał.
Zabawiłem się nawet w regulację śrubek od mieszanki (wg wakuometrów i dokładanego precyzyjnego obrotomierza patrz. serwisówka) a odgłos nadal pozostał.
Niestety nie miałem innych gaźników by to zweryfikować, choć odgłos jest taki metaliczny jak trzepotanie łańcucha rozrządu...
Zanim rozebrałem silnika na drobiazgi miałem podobne grzechotanie na podczas dodawania gazu jadąc. Na luzie najmniejszych śladów po tym odgłosie, generalnie dotyczył głównie jedynki przy ruszaniu (dynamicznym) i początku dwójki (również dynamicznie). Przy powolnym ruszaniu niesłyszalne. Co dziwne odgłos raz był raz go nie było, raz głośniejszy raz cichszy. Jeżeli dobrze pamiętam w SC28 miałem podobny odgłos, wymieniłem napinacz, łańcuch i zrobiłem zawory z pedantyczną dokładnością a odgłos pozostał.
Zabawiłem się nawet w regulację śrubek od mieszanki (wg wakuometrów i dokładanego precyzyjnego obrotomierza patrz. serwisówka) a odgłos nadal pozostał.
Niestety nie miałem innych gaźników by to zweryfikować, choć odgłos jest taki metaliczny jak trzepotanie łańcucha rozrządu...