Jak Wymienic Łancuszek Rozrzadu?
- Seyrus
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda SC33
- Rok produkcji: 1999
Jak Wymienic Łancuszek Rozrzadu?
Witam moje zapytowywanie jest takie jak wymienić łańcuszek nie pytam jakie śrubki odkręcić tylko o czym trzeba pamiętać zeby coś nie wybuchło po podpaleniu zaznaczyć walki w jakiej pozycji. Czy łańcuszek trzeba zakuć czy kupuje się zakuty i taki można założyć, wymienić , wymienię tylko żebym jakieś gafy nie zrobił czekam na uwagi Pozdrawiam.
- ferdas
- Motocykl: 1000rr sc57a
- Rok produkcji: 4
Re: Jak Wymienic Łancuszek Rozrzadu?
Ustaw według znaków na wale i walkach ,
Wykręć napinacz
Odkręć śrubke z wału odkręć walki
Załóż zakuty łańcuch
I skręcaj wszystko po kolei
Znaki muszą się zgadzać po napięciu napinacz do prób polecam śrubokręt żeby popchać ślizg łańcucha i sprawdzić znaki
Ewentualnie poprawić łańcuch na którymś wałku
Możesz sprawdzić stan wałków ślizgów łańcucha zębatek
Wykręć napinacz
Odkręć śrubke z wału odkręć walki
Załóż zakuty łańcuch
I skręcaj wszystko po kolei
Znaki muszą się zgadzać po napięciu napinacz do prób polecam śrubokręt żeby popchać ślizg łańcucha i sprawdzić znaki
Ewentualnie poprawić łańcuch na którymś wałku
Możesz sprawdzić stan wałków ślizgów łańcucha zębatek
-
mati1490
- Motocykl: sc33,f4i,
Sprawdź jeszcze ślizgi łańcucha bo po przebiegach 50tysi w górę mogą się już nie nadawać i wymiana łańcucha jest bez sensu , oczywiście kontrola zębów na wale i wałkach bo też potrafią zniknąć 
- Seyrus
Wlasnie to mialo byc moje jeszce jedno pytanie lancuszek moge zakupic zakuty odrazu zakurwarki niemam ....
- Cris83cbr900
- Motocykl: było SC33, SC50, SC57A teraz SC33FL
- Rok produkcji: 0
Lepiej kup zakuty łańcuszek i musisz zdemontować dekiel impulsatora (ten mały obok dekla sprzęgła). Wartow wymienić też sprężynę w napinaczu kup sobie ją w Larssonie tam też kupisz uszczelkę dekla impulsatora.
- Seyrus
O widzisz . dzisiaj juz wszystko rozkrecilem i wlasnie zapomnialem zamowic uszczelki do impulsatora sprezyne tez zamawilem wlasnie ciekawe jak to poskladam czy bedzie dzialac xD
Ps rozkrecilem to wszystko i mi sie wydaje lancuszek napiety jak plandeka na zuku ... zwatpilem czy to to, tak stuka
Ps rozkrecilem to wszystko i mi sie wydaje lancuszek napiety jak plandeka na zuku ... zwatpilem czy to to, tak stuka