Słaby hebel
- Jacek Zgorzelec
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Fireblade
- Rok produkcji: 2008
Słaby hebel
Witam wszystkich miłośników SC59. Mam poważny problem - podczas hamowania klamka przedniego hamulca schodzi mi pod manetkę gazu i w dodatku jest ustawiona na największy ścisk czyli na 1. Myślałem że to klocki ale po wymianie na nowe dalej jest to samo. Koleszka podpowiedział mi że to od gumowania mogło się zapowietrzyć ale zaprzyjaźniony mechanik robił cuda i dalej to samo. Jak jest u Was? Łapie odrazu czy w połowie czy pod koniec bo już sam nie wiem a hamulec to podstawa.
-
wlodek23cbr
- Motocykl: cbr 1000 rr
- Rok produkcji: 0
- SuperAs
- Motocykl: CBR 954
- Rok produkcji: 2002
Siemano. Wczoraj zmieniłem klocki i też miałem tak jak Ty. Wczesniej miałem ustawine na "4" a po zmianie na "1" kiszka była. Trzeba było dobrze odpowietrzyc i klamka jest git. Martwi mnie inna rzecz. Założyłem klocki Ferodo Platinium i jak narazie skutecznosc nie jest porażająca. Miał ktoś kontakt z tymi klockami? Dotra sie, czy raczej szału nie bedzie bo jak narazie tensknie za starymi 
CBR F3
CBR F4i
CBR 954rr
- Mor
- Motocykl: Honda CBR 1000RR SC59
- Rok produkcji: 0
Z tą klamką to jest tak. Po ostrej dłuższej jezdzie DOT4 nie daje rady i klamka robi się gumowata. Żeby temu zaradzić przepuszczałem po jezdzie nowy płyn i tyle. Potem zalałem DOT 5.1 i było dużo lepiej, a problem się rozwiązał jak założyłem pompę Brambo RCS 19. Nie mam nawet oplotu, a hample są zajebiste.
- Jacek Zgorzelec
-
cziken929
- Staly Bywalec

- Motocykl: w narzędziach to z 5x929
- Rok produkcji: 2000
Mam wielu ziomków co latają po torze i hamują jak popaprani z 250 do 0 ino dym
Jeżdża tak jak i ja na DOT4 (castrol response) i nic się nie dzieje. Często i gęsto spotykam się z gumowymi klamkami pomimmo oplotu, dobrych kloców, płynu i dostatecznego odpowietrzenia. Jedyna możliwość takiego stanu rzeczy to mizerna pompa 
wciąż zajmuję się serwisem
- Jacek Zgorzelec
Dzisiaj byłem w serwisie Hondy w Goerlizt (tj w Niemczech). Koleś krzyknął mi że za profesjonalne oględziny i odpowietrzanie zapłacę 30 eurasów. Trochę drogo ale jak mają naprawić mi hampel to ok. Wydatek 1400 zł na profesjonalną pompę Brembo RSC 19 musi zaczekać do późnej wiosny bo Shoei XR1100 pierwszy był w planach
[ Dodano: Sro Wrz 30, 2009 9:20 pm ]
Hamulec zrobiony - wrócił do stanu poprzedniego ale jak mi niemiaszek w serwisie krzyknął 64 euro to nie wiedziałem czy zrozumiałem czy się przesłyszałem. Cóż trzeba jeszcze pojeździć bo powoli sezon ucieka
[ Dodano: Sro Wrz 30, 2009 9:20 pm ]
Hamulec zrobiony - wrócił do stanu poprzedniego ale jak mi niemiaszek w serwisie krzyknął 64 euro to nie wiedziałem czy zrozumiałem czy się przesłyszałem. Cóż trzeba jeszcze pojeździć bo powoli sezon ucieka
Re: Słaby hebel
A chociaz wiadomo co niemiec zrobil tak magicznego, ze nagle wrocilo do normy i ta usluga kosztowala az 64 euro zamiast wstepnych 30 ? ... Dziwne, ze nikt wczesniej o to nie zapytal i tylko mnie to ciekawi co takiego mogl niemiec zrobic ... eh 
- pit
- Motocykl: sc57a
- Rok produkcji: 2005
- Kontakt:
Re: Słaby hebel
Może wrzucił zestaw naprawczy pompy hamulcowej...
Te pompy lubią się szybko zapowietrzać, albo masz chińską klamke.
Te pompy lubią się szybko zapowietrzać, albo masz chińską klamke.
Moto Psycho