Problem z kierownicą proszę o szybką pomoc
-
suli88
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
Problem z kierownicą proszę o szybką pomoc
Witam, oddałem moto do gostka żeby zmienił mi olej i uszczelniacze w lagach i czy możliwe jest żeby on coś źle złożył i przez to krzywo jest kierownica. Mianowicie chodzi mi o to że prawa strona jest ok a lewa widać nawet na oko jak wezmę prosto koło to widać różnicę, a jak skręcę do końca to dobija mi do baku. Czy można jakoś to ustawić, czy on to źle złożył wcześniej tak nie było. Proszę o pomoc bo nie da się jeździć.
-
AdamSsS
- Motocykl: CBR1100XX
- Rok produkcji: 2001
Re: Problem z kierownicą proszę o szybką pomoc
Oddaj na reklamacji jeżeli przed serwisem było ok . Można to ustawić powiedz jeszcze jakim modelem jeździsz . Jeśli masz ori clipony to są blokowane na bolce czasem na śruby no chyba że masz akcseoryjne to trzeba ustawić i dokręcić . Ale ty się tym nie baw tylko oddaj an reklamację roboty na 5 minut .
- ferdas
- Motocykl: 1000rr sc57a
- Rok produkcji: 4
pewnie że się da
nawet ori bolec ma jakiś luz
możesz to zrobić sam potrzebujesz tylko imbus 6mm
luzujesz śruby kierownicy jednej i drugiej skręcasz kierownicę raz w lewo raz w prawo do oporu mierzysz odległość końca kierownicy do baku i dokręcasz , tak dwie strony i tyle.
no chyba że kiedyś leżał to może boleć jak i ramię kierownicy krzywe to będziesz trochę dłużej ustawiać bo jedną będzie trzeba bliżej druga dalej ale sugerować musisz się odległości od baku ,
jak ustawisz sprawdź czy nie masz za bardzo do przodu ale to raczej nie
nawet ori bolec ma jakiś luz
możesz to zrobić sam potrzebujesz tylko imbus 6mm
luzujesz śruby kierownicy jednej i drugiej skręcasz kierownicę raz w lewo raz w prawo do oporu mierzysz odległość końca kierownicy do baku i dokręcasz , tak dwie strony i tyle.
no chyba że kiedyś leżał to może boleć jak i ramię kierownicy krzywe to będziesz trochę dłużej ustawiać bo jedną będzie trzeba bliżej druga dalej ale sugerować musisz się odległości od baku ,
jak ustawisz sprawdź czy nie masz za bardzo do przodu ale to raczej nie
-
suli88
- Motocykl:
dzieki koledzy moto to 954 z 2002r, dzis dzwoniłem jeszcze do tego goscia i mówił ze niemozliwe ze tak sie stało, ze musiało tak byc wczesniej czyli umywa rece i dlatego niewiem czy wymiana uszczelniaczy ma jakis wplyw na to
- ferdas
- Motocykl: 1000rr sc57a
- Rok produkcji: 4
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
jedz i niech ci ustawi i nie grzeb nic samemu.
Oddam nerkę za cbr :)
-
suli88
- Motocykl:
Problem rozwiązany poluzowałem trochę jedna strone kierownicy spuściłem ją w dół żeby było jak manewrować i okazało się że ona musi wejść w taką dziurkę i jest ok, mierzyłem metrem i jest idealnie, pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi