diobol wez sie nie naprezaj tylko sluchaj bardziej doswiadczonych. Wrzuc najwyzej kilka linkow do oceny, nikomu sie nie chce dla ciebie clalej listy z allegro analizowac. I dopuki ktos osobiscie nie zna egzemplarza, odpowiedzi moga byc tylko w stylu: ''Ten ze zdjec wyglada OK'', ''Ten ma to i to kombinowane.''
Drugra rzecz, strona mechaniczna. Tutaj skoro sie nie znasz to albop doswiadczony kolega albo moto na sprawdzenie przed sprzedaza.
Do reszty twoich wypowiedzi nie warto sie ustostunkowywac.
Oceniamy ogłoszenia z internetu - 954 SC50
-
Piotrek
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Piechota
- Rok produkcji: 0
- krolik
- Moderator

- Motocykl: SC44 01r. i ZX6R 02r. (stunt maszyna)
- Rok produkcji: 2001
heh, chcesz kupic 954 nie gumowane???? to jest 1 na 100 i to na dodatek nie na sprzedaz. a jak chcesz bez zadnej gleby i gumowania to przygotruj cos ponad 20tys na igle, bo taniej nikt nie odda tak zadbanego sprzetu....A myslisz ze 1000RR bedzie uzytkowane tylko turystycznie?? nigdy na kole i tylko do 8tys?? moze Ty szukasz motoru turystycznego. Jakiegos GoldWinga albo cos??
- RudiszRR
- Motocykl: 1000 RR HRC
- Rok produkcji: 2007
Heh smieszy mnie ten temat troche. tyle na podst jednego zdjecia potrafiles wywnioskowac z mojego moto a tu nie mozesz sie zdecydowac. No ale dobra twoja brocha. Ogolnie dla mnie wersja USa przemawiam wieksza iloscia zalet niz wad bo nie posiada immo a przy tak watlej elektornice jak w 954 jest to zaleta bo wymiana modulu kosztuje 400 a nie 1500zl poza tym nie ma sondy lambda i zabawy z ukladem wydechowym sa mozliwe we wszelkich opcjach, dodatkowo ma jeden zabek wiecej na tylniej zebatce przez co moto jest troche zywsze to akurat mozna zmienic zawsze i w eur ale tez plus a przebieg i pozostale rzeczy zmienia sie jednym przycisnieciem z mil na km. Poza tym nigdy nie poznasz po fotach czy moto bylo walone czy nie bo sa takie spece co komplety owiewek wymieniaja i tak mialem u kumpla ktory niby kupil bezwypadek ale okazalo sie ze jednak mial szlifa gdzie poszedl dekiel i wykrzywilo wal. Ja nie ukrywam ze moj byl po glebie, ale daje sobie jaja uciac jak cos w nim tech jest nie tak dlatego tez zostawiam go dla siebie. Dlatego go nie sprzedaje, bo fakt faktem ze plastiki maja pare pekniec ale ja np wolalbym kupic igelke technicznie z wieloma dodatkami a z ryskami na owiewkach niz cale owiewki dla zaspokojenia bezwypadkowosci a silnik na szrot. Ale twoj wybor.
-
BURDY
- Motocykl: 954
-
synek
- Motocykl: sc57 04'
Panowie, wyluzujcie
diobol prosił o wskazówki którą sztukę warto wogóle oglądać, czy nie widać na zdjęciach podejrzanych szczegółów które świadczyłyby o poważnym wypadku w przeszłości. Zamiast najeżdżac na niego odrazu trzeba było poprzeglądać kilka ogłoszeń które podał i wytłumaczyć że niestety ale w wiekszości wypadków to nie ma za bardzo do czego się przyczepić. Problem jest w tym że teraz handlarze kupują motocykle poobijane, zniszczone, po dzwonach itp. a następnie kupują kpl chińskich owiewek, malują dekle bo pewnie przytarte były, przekręcają licznik i sprzedają jako nówka sztuka bezwypadkowa. Żeby kupić dobry sprzęt musisz dzwonić i pytać. Jak sprzedający coś kręci to chyba nie warto się interesować ale jak mówi że wszystko ok to trzeba jechać i oglądać, najlepiej z kimś kto sie na tym zna i wie gdzie szukać śladów przeszłości. Niestety nikt ci nie powie po przeczytaniu samego opisu że ten motocykl to szrot a ten to naprawdę igła. Mój brat niedawno szukał samochodu, prawie za każdym razem miało być wszystko OK, na zdjęciach igiełka, a na miejscu okazywało się że igiełka to była kilka lat temu jak z fabryki wyjeżdżała a teraz to kupa złomu. Trzeba próbować.
Co do kupowania bezwypadkowych to wydaje mi się że to głupota. Ja kupuję lekko uszkodzone ale w dobrym stanie technicznym (silnik itp) i nie narzekam. Bezwypadkowe na pewno są droższe ale czy nie lepiej kupić coś co miało jakąś tam wywrotkę czy szlifa i jest solidnie zrobione a dodatkowo ma np. amor skrętu, fajny wydech, PC III albo inne pierdoły??
Jeżeli chodzi o motocykl Rudisza to jeżeli on ci go proponował to ja bym się zainteresował na twoim miejscu bo widzę że jego 954 jest niźle dofinansowane a takie dodatki trochę kosztują. A że była już "bielona" to inna sprawa, ważne żeby była w dobrym stanie.
Życzę powodzenia w poszukiwaniu sprzęta.
Bartek B.
Co do kupowania bezwypadkowych to wydaje mi się że to głupota. Ja kupuję lekko uszkodzone ale w dobrym stanie technicznym (silnik itp) i nie narzekam. Bezwypadkowe na pewno są droższe ale czy nie lepiej kupić coś co miało jakąś tam wywrotkę czy szlifa i jest solidnie zrobione a dodatkowo ma np. amor skrętu, fajny wydech, PC III albo inne pierdoły??
Jeżeli chodzi o motocykl Rudisza to jeżeli on ci go proponował to ja bym się zainteresował na twoim miejscu bo widzę że jego 954 jest niźle dofinansowane a takie dodatki trochę kosztują. A że była już "bielona" to inna sprawa, ważne żeby była w dobrym stanie.
Życzę powodzenia w poszukiwaniu sprzęta.
Bartek B.
- RudiszRR
- Motocykl: 1000 RR HRC
- Rok produkcji: 2007
Ogolnie teraz moje moto juz nie jest na sprzedaz, zmienilem caly uklad na Arrowa i wlozylem PC wiec nie chce oddawac go za pol darmo i poznij kupic rok czy dwa mlodszego i znowu tyle rzeczy dokupic.
Ale Synek dobrze pisze, lepiej kupic cos po szlifie swiezo przyciagnietego i samemu ogarnac przez zime temat napraw niz szukac na sile bezwypadkowego oryginalu. Ew dzwoniac zastrzegac ze chce sie jechac z motorem na serwis i jak cos wyjdzie ze jest nie tak to sprzedajacy pokrywa koszty serwisu.
SAm wiem jak moj byl uszkodzny przed nikim tego nie ukrywam bo w podpisie mam link do zjdec na bikepics i kazdy moze zobaczyc, wiec przynajmniej robiac samemu masz pewnosc ze wszystko jest ok i tylko do siebie mozesz miec pretensje ze cos wyglada tak a nie inaczej.
Ale Synek dobrze pisze, lepiej kupic cos po szlifie swiezo przyciagnietego i samemu ogarnac przez zime temat napraw niz szukac na sile bezwypadkowego oryginalu. Ew dzwoniac zastrzegac ze chce sie jechac z motorem na serwis i jak cos wyjdzie ze jest nie tak to sprzedajacy pokrywa koszty serwisu.
SAm wiem jak moj byl uszkodzny przed nikim tego nie ukrywam bo w podpisie mam link do zjdec na bikepics i kazdy moze zobaczyc, wiec przynajmniej robiac samemu masz pewnosc ze wszystko jest ok i tylko do siebie mozesz miec pretensje ze cos wyglada tak a nie inaczej.
- kubahsb
- Motocykl: CBR929
diobol pisze:To musisz mieć niezłą padline skoro przy milszej jeździe bierze Ci 10l/100kmkubahsb pisze:[glow=red]JASNE ZE DALEJ NIE ROZUMIEM
ZEBY NIE TRACIC KASY NA ZBEDNE JEZDZENIE. Jak Cie stac na motor klasy 954 rr, to powinienes miec tez chyba na telefon - sorry tak przypuszczalem.
I tak od razu dodam ze motor Ci nie spali 5 litrow LPG , motor pali przy nieco milszej jezdzie 10 litrow/100km
i
Jesteś człowiekiem niewiele młodszym ode mnie i powinieneś rozumieć jak jest z kasą w tym wieku kiedy jeszcze się studiuje. Czasem jest czasem nie ma a na moto się dosłownie wszystko odkłada.
Ty z kolei sprawiasz wrażenie rozpieszczonego bachora który dostaje od rodziców co chce i innych potrafi krytykować. Już od pierwszego postu w moim temacie nie wniosłeś żadnej rady a tylko swoje szczeniackie pyskowanie.
Ogólnie temat uważam za zamknięty, dzięki niektórym za rady. POZDRO
Moje moto to 929 , grudzien 01' , bezwypadkowy [zadna owiewka nawet nie malowana] kupiony w neapolu.
a pali mi ok 9 przy srednio spokojnej jezdzie na miescie. i dodam ze nie bawie sie na kole jeszcze nawet. i to jest normlane - to jest nie jest motorower mistrzu. najlepsi podobno potrafia na 100 km 15-16 spalic : )
Kase zarobilem sam w wakacje w uk i rodzice dorzucili mi tylko 1k wylacznie bo mieli takie zyczenie.
i ty mi nie mow o oszczedzaniu i sytuacji finansowej mlodych ludzi bo wiem ze jak ktos CENZURA robi i prosi rodzine o kase na motor to nigdy nie wyjdzie na ludzi.
ja zawsze do wszystkiego dochodze sam i dlatego taki twoj komentarz ktory z zalozenia mial byc zlosliwy mam za nic.
ZYCZE POWODZENIA, mam nadzieje ze pochwalisz sie tutaj wszystkim jak juz kupisz : )
i jeszcze CO DO KWESTI IZ nie pomoglem. napisalem jak wszyscy normalni ludzie szukaja motoru. nawet 2 razy ale widocznie nie miales gestu tego zanotowac.
-
BURDY
- Motocykl: 954
kubahsb pisze:diobol pisze:kubahsb pisze:[glow=red]
Moje moto to 929 , grudzien 01' , bezwypadkowy [zadna owiewka nawet nie malowana] kupiony w neapolu.
a pali mi ok 9 przy srednio spokojnej jezdzie na miescie. i dodam ze nie bawie sie na kole jeszcze nawet. i to jest normlane - to jest nie jest motorower mistrzu. najlepsi podobno potrafia na 100 km 15-16 spalic : )
.
moja 954 przy średnio spokojnej jeżdzie bierze ok. 7,5 l/100km więc chyba faktycznie masz coś nie tak z maszynownią a z tymi 15-16 to gruuubo przesadziłeś bo nawet na torze ciężko spalić ponad 14 l/100km.
- kubahsb
- Motocykl: CBR929
- lukaszcbr
- Motocykl: CBR954
- Rok produkcji: 2002
Kilka propozycji 954
Poszukuje obecnie 954 i mam dwie oferty. Moze znacie te motocykle i sie wypowieciena ich temat, bede wdzieczny za kazde info 
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1153357 - Chojnice
http://www.allegro.pl/item552517372_honda_cbr_954.html - Siedlce
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1153357 - Chojnice
http://www.allegro.pl/item552517372_honda_cbr_954.html - Siedlce