Cieknąca chłodnica

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR1000RR SC57 2004-2007
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Siwy_
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: Litr RR '04
Rok produkcji: 2004

Cieknąca chłodnica

Post autor: Siwy_ »

Witam
Ostatnio trochę polatałem po nowej trasie i po powrocie zauważyłem upaćkanego lewego buta, poszukałem i zobaczyłem, że w chłodnicy jest malutka dziurka, zdaje mi się, że to jakiś kamień w nią uderzył i jest psikus. Leci mała strużka płynu. Zdejmować chłodnice i łatać? Zastanawiałem się nad uszczelniaczem, w płynie lub proszku, ale odradzają, pozatym jeździłbym i się zastanawiał czy cieknie, czy nie.
Pozdrawiam :-<
wiertło
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Re: Cieknąca chłodnica

Post autor: wiertło »

Siwy_ pisze:Witam
Ostatnio trochę polatałem po nowej trasie i po powrocie zauważyłem upaćkanego lewego buta, poszukałem i zobaczyłem, że w chłodnicy jest malutka dziurka, zdaje mi się, że to jakiś kamień w nią uderzył i jest psikus. Leci mała strużka płynu. Zdejmować chłodnice i łatać? Zastanawiałem się nad uszczelniaczem, w płynie lub proszku, ale odradzają, pozatym jeździłbym i się zastanawiał czy cieknie, czy nie.
Pozdrawiam :-<
Siem nie rób tego tymi gównami bo sobie takiej biedy przez pozatykanie kanalików itp. Ściągnij i daj do zrobienia fachowcom zalutują czy pospawają to tak jak należy. Przy okazji jak oddasz sprawdzą ją.
Oddam nerkę za cbr :)
Awatar użytkownika
Pietrucha8112
Motocykl: sc59 street sc57 tor f4i stunt
Rok produkcji: 2012

Post autor: Pietrucha8112 »

dokładnie tak jak pisze WIERTŁO za zaspawanie tego metodą TIG zapłacisz 30-50 zeta, możesz jeszcze ewentualnie kupić klej do aluminium,oczyscic powierzchnie,zmatowac,zakleic i prysnąć jakims matem,myśle że zdało by egzamin,ale spawane to spawane,z reszta koszta i tak wyjdą podobne wiec ja raczej bym pospawał.....
Awatar użytkownika
Siwy_
Motocykl: Litr RR '04
Rok produkcji: 2004

Post autor: Siwy_ »

Chłodnica zdjęta. W poniedziałek ją zawoże ;)
Pozdro ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)”