Jeżeli to te małe koło na wale,to dlaczego nie można tego poprostu wymienic,tylko cały motor????tomekn pisze:jeżeli jest to gwizd jak w V-ce, tak do ok 3 tys obr/min to czeka Cię wymiana silnika, skończyło się koło na wale współpracujące z koszem sprzęgłowym, możesz na próbę zmienić kosz ale rzadko to pomaga, a jak już to nie na długo
Gwizd Silnika Sc59
- Pietrucha8112
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: sc59 street sc57 tor f4i stunt
- Rok produkcji: 2012
- Pietrucha8112
- Motocykl: sc59 street sc57 tor f4i stunt
- Rok produkcji: 2012
-
tomekn
- Motocykl: CBX 1000
- Rok produkcji: 0
sorry, ale jak dla mnie to jest właśnie to o czym mówiłem
Pietrucha8112 tak jak pisałem, chodzi o koło napędzające kosz sprzęgłowy, które jest między wykorbieniami, więc raczej niemożliwe do wymiany
tutaj zdjęcie silnika. który wymieniałem. Właściciel stwierdził, że będzie jeździł do końca
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bce ... d91fb.html
- Ci użytkownicy podziękowali tomekn za ten post:
- Anonymous
- hiklif
- Motocykl: Honda CBR 1000rr SC59
Witajcie, też mam sc59 i włos mi się zjeżył jak poczytałem ten temat. Z tego co wiem to sc59 miały akcje serwisową na sprzęgła ( rok 2008 bo miałem u siebie ). Czy jest możliwe, że u kolegi nie przeprowadzono akcji i dlatego ten dźwięk ? Poza tym co może być przyczyną powstania tej usterki ? Za ostra jazda, stawianie na koło czy poprostu te silniki sa takie słabe ? Myślałem, że tylko lubią olej a poza tym to są niezniszczalne... Szok. W których rocznikach spotkaliście się z taką usterką ?
Pozdro
Pozdro
-
tomekn
- Motocykl: CBX 1000
ten ze zdjęcia jest z rocznika 2010, więc z tego co kojarzę to już nie był objęty akcją, drugi o którym mówiłem był z rocznika 08, po akcji. Więc to raczej nie ma nic wspólnego.hiklif pisze:Witajcie, też mam sc59 i włos mi się zjeżył jak poczytałem ten temat. Z tego co wiem to sc59 miały akcje serwisową na sprzęgła ( rok 2008 bo miałem u siebie ). Czy jest możliwe, że u kolegi nie przeprowadzono akcji i dlatego ten dźwięk ? Poza tym co może być przyczyną powstania tej usterki ? Za ostra jazda, stawianie na koło czy poprostu te silniki sa takie słabe ? Myślałem, że tylko lubią olej a poza tym to są niezniszczalne... Szok. W których rocznikach spotkaliście się z taką usterką ?
Pozdro
- heko55
- Motocykl: 1000rr
jak to schodzi na psy , jeden przypadek na forum do tego nie wiadomo co się dokładnie stało i takie komentarzeluis954 pisze:![]()
![]()
![]()
Honda schodzi na psy? a miałem zmienić właśnie na SC59.
I co teraz