temepratura
-
kamilnumero10
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
-
Adam1000rr
- Motocykl:
Witam Przylaczając się do tematu u mnie temperatura przy jeździe oscylującej około 120 - 130 to 82, 83℃ W korku szybko pnie w górę i przy 103℃ zalacza się wentyl. Jak temperatura zostanie zbita do 99 wiatrak staje Moto mam od 5 tyg. i najwięcej ile widziałem to 105℃ Z tym że Irlandia to niezbyt gorący kraj, co pewnie sprzyja sprzetowi Kumpel ma '07 bladego i zachowanie jego moto jest identyczne W sumie to nawet nie zwracałem uwagi ile on ma wiatraków bo sprzętem śmiga od 3 tygodni Wiem że u mnie jest sporo syfu między żeberkami chłodnicy Jesienią będę chciał ją zdemontować, poczyścić i usunąć starą, oryginalną farbę bo od cholery pęcherzy utlenionego aluminium pod farbą Wcześniej w 600F4 było to samo Zobaczymy Być może poprawi się wydajność chłodzenia po takichm zabiegu...
- lysy1000rr
- Motocykl:
Kolego mam 1000rr od nowości z USA mam przejechane 23tys km i temperatura płynu od poczatku po zatrzymaniu np na swiatłach skacze do 106 stopni więc czyszczenie chłodnicy raczej ci nie pomożeAdam1000rr pisze:Witam Przylaczając się do tematu u mnie temperatura przy jeździe oscylującej około 120 - 130 to 82, 83℃ W korku szybko pnie w górę i przy 103℃ zalacza się wentyl. Jak temperatura zostanie zbita do 99 wiatrak staje Moto mam od 5 tyg. i najwięcej ile widziałem to 105℃ Z tym że Irlandia to niezbyt gorący kraj, co pewnie sprzyja sprzetowi Kumpel ma '07 bladego i zachowanie jego moto jest identyczne W sumie to nawet nie zwracałem uwagi ile on ma wiatraków bo sprzętem śmiga od 3 tygodni Wiem że u mnie jest sporo syfu między żeberkami chłodnicy Jesienią będę chciał ją zdemontować, poczyścić i usunąć starą, oryginalną farbę bo od cholery pęcherzy utlenionego aluminium pod farbą Wcześniej w 600F4 było to samo Zobaczymy Być może poprawi się wydajność chłodzenia po takichm zabiegu...
-
Adam1000rr
- Motocykl:
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
moja w korkach identycznie łapie temperaturę 106-107 nie więcej i zbija jak trzebalysy1000rr pisze:Kolego mam 1000rr od nowości z USA mam przejechane 23tys km i temperatura płynu od poczatku po zatrzymaniu np na swiatłach skacze do 106 stopni więc czyszczenie chłodnicy raczej ci nie pomożeAdam1000rr pisze:Witam Przylaczając się do tematu u mnie temperatura przy jeździe oscylującej około 120 - 130 to 82, 83℃ W korku szybko pnie w górę i przy 103℃ zalacza się wentyl. Jak temperatura zostanie zbita do 99 wiatrak staje Moto mam od 5 tyg. i najwięcej ile widziałem to 105℃ Z tym że Irlandia to niezbyt gorący kraj, co pewnie sprzyja sprzetowi Kumpel ma '07 bladego i zachowanie jego moto jest identyczne W sumie to nawet nie zwracałem uwagi ile on ma wiatraków bo sprzętem śmiga od 3 tygodni Wiem że u mnie jest sporo syfu między żeberkami chłodnicy Jesienią będę chciał ją zdemontować, poczyścić i usunąć starą, oryginalną farbę bo od cholery pęcherzy utlenionego aluminium pod farbą Wcześniej w 600F4 było to samo Zobaczymy Być może poprawi się wydajność chłodzenia po takichm zabiegu...
Oddam nerkę za cbr :)
-
Aras
- Motocykl:
- LENAR
- Motocykl: 1000RR Repsol
- Rok produkcji: 2005
- stashekcn
- Motocykl: SC-57
- Rok produkcji: 2004
Mocnym karcherem to możesz wiecej szkody niż pożytku zrobić. Ja płukam tylko strumieniem wody z wężaAras pisze:Dzisiaj sprawdzałem płyn w korku ,jest do pelna ale zauważyłem duzo syfu i piachu na radiatorach więc wywalilem chłodnice i pojechałem na karchera by to wypłukać.W piątek ją zamontuje naleje nowy płyn i sprawdzę.Oby się nie grzała. Jest w ogóle jakas kontrolka krytycznej temp. ?
-
Adam1000rr
- Motocykl:
Kolego Aras Tylko nie używaj myjki bo poprzeginasz delikatne, aluminiowe żeberka chłodnicy. Stashek ma absolutną rację Jak masz czas i cierpliwość to możesz nawet zrobić mała inspekcję jak wyglądają te żeberka i czymś cienkim (pilniczek do paznokci) spróbował poprostować te, które są pogięte Napewno nie zaszkodzi a wręcz może pomoc Póki co powodzenia Panie Pozdrawiam 
- Ci użytkownicy podziękowali Adam1000rr za ten post:
- stashekcn
-
Aras
- Motocykl:
-
Rafaellopop
- Motocykl: