POWER COMMANDER III USB
-
dudar1990
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SC 59
- Rok produkcji: 2008
POWER COMMANDER III USB
Witam,
Mam pytanie, mianowicie posiadam uszkodzony pc3 od sc59 (uszkodzenie polega na złamaniu płytki), pc normalnie jest podłączone do motocykla i moje pytanie jest takie czy mogę podłączyć pc od innego motocykla ?? z tego co wiem to wszystkie te urządzenia są takie same i różnią się tylko końcówkami [wtyczkami, dedykowanymi do danych modeli], pomyślałem ze odetnę wiązkę w dobrym pc i podłącze do już podłączonych kabli, czy to zadziała ??
pc3 od sc57 kosztuje około 500 zł natomiast nowy do sc59 ponad 1300 w obecnym okresie życia jest to dla mnie znacząca różnica
a i jeszcze jedno pytanie Quickshifter z sc57 nie będzie pasował ??
pozdrawiam dudar1990
Mam pytanie, mianowicie posiadam uszkodzony pc3 od sc59 (uszkodzenie polega na złamaniu płytki), pc normalnie jest podłączone do motocykla i moje pytanie jest takie czy mogę podłączyć pc od innego motocykla ?? z tego co wiem to wszystkie te urządzenia są takie same i różnią się tylko końcówkami [wtyczkami, dedykowanymi do danych modeli], pomyślałem ze odetnę wiązkę w dobrym pc i podłącze do już podłączonych kabli, czy to zadziała ??
pc3 od sc57 kosztuje około 500 zł natomiast nowy do sc59 ponad 1300 w obecnym okresie życia jest to dla mnie znacząca różnica
a i jeszcze jedno pytanie Quickshifter z sc57 nie będzie pasował ??
pozdrawiam dudar1990
-
dudar1990
Ogólnie chodzi o to, że miałem mały wypadek w skutek którego uszkodził mi się pc, przed tym incydentem wszystko było ok pc działał jak należy, dlatego chce doprowadzić moto do poprzedniego stanu i pomyślałem, że zmieniając tylko końcówki i kupując używany pc od innego modelu załatwię tą sprawę, ogólnie dostęp do hamowni mam no ale to nic nie zmienia ;/
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
power comander musi być do danego modelu osobiście nie słyszałem o takich modach.dudar1990 pisze:Ogólnie chodzi o to, że miałem mały wypadek w skutek którego uszkodził mi się pc, przed tym incydentem wszystko było ok pc działał jak należy, dlatego chce doprowadzić moto do poprzedniego stanu i pomyślałem, że zmieniając tylko końcówki i kupując używany pc od innego modelu załatwię tą sprawę, ogólnie dostęp do hamowni mam no ale to nic nie zmienia ;/
Oddam nerkę za cbr :)
-
dudar1990
Rozumiem rozumiem
, no cóż trudno będę składał bez pc a jak dorobię się to kupie nówkę ale już Pc V
Ps.
jeszcze jedno pytanie żeby nie zaśmiecać forum, jak już wspomniałem miałem wypadek i motocykl wzbił się w powietrze i obrócił o 360 stopni, spadł na szczęście w pole i nie było to przy wielkiej prędkości, stąd tez nie za wile uszkodzeń ale nie o to chodzi, interesuje mnie to co zrobić zanim odpalę silnik po raz pierwszy ? odkręcić świece spr czy nic nie ma na tłokach, olej itd ?? ogólnie silnik się wyłączył od razu [zadziałał czujnik przechyłu] jednak mimo to nie chciał bym coś zrobić nie tak i uszkodzić silnik
Ps.
jeszcze jedno pytanie żeby nie zaśmiecać forum, jak już wspomniałem miałem wypadek i motocykl wzbił się w powietrze i obrócił o 360 stopni, spadł na szczęście w pole i nie było to przy wielkiej prędkości, stąd tez nie za wile uszkodzeń ale nie o to chodzi, interesuje mnie to co zrobić zanim odpalę silnik po raz pierwszy ? odkręcić świece spr czy nic nie ma na tłokach, olej itd ?? ogólnie silnik się wyłączył od razu [zadziałał czujnik przechyłu] jednak mimo to nie chciał bym coś zrobić nie tak i uszkodzić silnik
Gdybys zamiast PCIII zmial modul Rapid Bike to nie mialbys takiego problemu. Rapid Bike EVO pasuje do SC57, SC59 a nawet innych modeli (o ile pasuja wiazka). Trzeba tylko zmienic oprogramowanie modulu.dudar1990 pisze:Rozumiem rozumiem, no cóż trudno będę składał bez pc a jak dorobię się to kupie nówkę ale już Pc V
A jesli wiazka nie pasuje to sie ja wymienia i ten sam modul instaluje sie w dowolnym motocyklu - czy to S1000RR czy tez XT660.
O aluminiowej obudowie modulu, ktora wytrzymuje spokojnie rozne gleby, paciaki i wypadki nie wspominam.
Wiec moze zanim kupisz PCV warto rozwazyc Rapid Bike EVO.
Zdrowia zycze.
-
dudar1990
Ogólnie moto leżało w polu dłuższy czas [koło godziny],z tym że jestem 100% pewny że silnik był wyłączony bo kilka tygodni wcześniej sprawdziłem czy czujnik działa i obaliłem moto wtedy zgasł.wiertło pisze:dudar1990, jak masz rozbebeszony moto i masz dostęp do świec to warto zobaczyć wyczyścić ale jak szybko moto był postawiony na nogi to nic złego nie powinno się stać i można odpalać
Co do rozbebeszenia to już ją rozebrałem, gdyż ja bardziej ucierpiałem nisz moja "Hania", no ale "salto" zrobiła i dla tego nie wiem czy, tylko sprawdzić świecę czy jest jeszcze coś co warto zrobić żeby nie uszkodzić silnika
Zainteresował mnie ten cały Rapid Bike, z tym że znalazłem takie coś4mr pisze:
Gdybys zamiast PCIII zmial modul Rapid Bike to nie mialbys takiego problemu. Rapid Bike EVO pasuje do SC57, SC59 a nawet innych modeli (o ile pasuja wiazka). Trzeba tylko zmienic oprogramowanie modulu.
A jesli wiazka nie pasuje to sie ja wymienia i ten sam modul instaluje sie w dowolnym motocyklu - czy to S1000RR czy tez XT660.
O aluminiowej obudowie modulu, ktora wytrzymuje spokojnie rozne gleby, paciaki i wypadki nie wspominam.
Wiec moze zanim kupisz PCV warto rozwazyc Rapid Bike EVO.
Zdrowia zycze.
Rapid Bike
i 2
rapid bike 2
natomiast pcv
Pc V
Rapid Bike RACING 4049 zł
Rapid Bike EVO 2549 zł
Power Commander V 1399 zł
Tak wiec nawet w tej tańszej wersji to jest 1150 zł różnicy prawie jeszcze jeden pcv, tak więc czy warto ? trochę o tym poczytam zobaczymy, jeśli sam go posiadasz możesz mi trochę to opisać tzn czy faktycznie tak dobrze on działa i poprawia prace silnika ? bez potrzeby wizyty na hamowni ??
Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam
-
AdamSsS
- Motocykl: CBR1100XX
- Rok produkcji: 2001
jak leżał to mógł olej zaciągnac przez odme do filtra . nie zdziw się jak odpalisz i będzie łuna dymu . W f4i odalaliśmy po 3 godzinach leżenia i dymiła cały dzień
Sprawdź all śrubki wszystie podzespoły czy nie ucierpialy hamulce itp lagi felgi srawdz ramę czy nie pokazało sie gdzieś pęknięcie ( lubią sie pokazywać na spawach) .
Caęł moto przepatrz a w silniku to świece i czy nic nie odpięło się .
Ma zagadać
Sprawdź all śrubki wszystie podzespoły czy nie ucierpialy hamulce itp lagi felgi srawdz ramę czy nie pokazało sie gdzieś pęknięcie ( lubią sie pokazywać na spawach) .
Caęł moto przepatrz a w silniku to świece i czy nic nie odpięło się .
Ma zagadać
-
dudar1990
dobrze, że piszesz, bo pewnie wystraszył bym się na śmierć przy 1 odpaleniu a tak dam mu pochodzić na wolnychAdamSsS pisze:jak leżał to mógł olej zaciągnac przez odme do filtra . nie zdziw się jak odpalisz i będzie łuna dymu . W f4i odalaliśmy po 3 godzinach leżenia i dymiła cały dzień![]()
Hania stoi już prawie naga w garażu, dla czystej pewności rozkręciłem wszystko żeby potem porządnie poskręcać, ramę sprawdzałem wzdłuż i wszerz na szczęście nigdzie nie ma nawet ryski na ramie, niestety ucierpiała przednia felgaAdamSsS pisze: Sprawdź all śrubki wszystie podzespoły czy nie ucierpialy hamulce itp lagi felgi srawdz ramę czy nie pokazało sie gdzieś pęknięcie ( lubią sie pokazywać na spawach) .
no hania będzie cała rozkręcona i skręconaAdamSsS pisze: Caęł moto przepatrz a w silniku to świece i czy nic nie odpięło się .
Ma zagadać