Po dłuższej jeździe i postoju moto nie odpala
-
PowerOfAnger
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda CBR 900RR Fireblade
- Rok produkcji: 1997
Po dłuższej jeździe i postoju moto nie odpala
Witam serdecznie, mój problem wygląda następująco:
Moto odpala bez problemu, jadę przez pewien czas (ostatnim razem koło 70-80km) i robię postój na koło 10-20min, kiedy chce ponownie odpalić moto, akumulator pada prawie od razu i muszę odpalać na kablach.
W skrócie, dopóki jadę wszystko jest ok, ale kiedy się zatrzymam to już nigdzie nie ruszę bez kabli i pomocnej osoby.
Dodam, że moto stał nie ruszany koło 2 tygodni i odpalił bez problemu, czyli akumulator musi być ok.
Przeszukałem forum i widziałem podobne problemy, ale nie dokładnie takie jak mój.
Jeśli temat już był to przepraszam i proszę o link.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc.
Pozdrawiam
Moto odpala bez problemu, jadę przez pewien czas (ostatnim razem koło 70-80km) i robię postój na koło 10-20min, kiedy chce ponownie odpalić moto, akumulator pada prawie od razu i muszę odpalać na kablach.
W skrócie, dopóki jadę wszystko jest ok, ale kiedy się zatrzymam to już nigdzie nie ruszę bez kabli i pomocnej osoby.
Dodam, że moto stał nie ruszany koło 2 tygodni i odpalił bez problemu, czyli akumulator musi być ok.
Przeszukałem forum i widziałem podobne problemy, ale nie dokładnie takie jak mój.
Jeśli temat już był to przepraszam i proszę o link.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc.
Pozdrawiam
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
PowerOfAnger, aku nie musi być ok. Sprawdź ile trzyma i czy przyjmuje prąd i przede wszystkim ładowanie.
- Ci użytkownicy podziękowali wiertło za ten post:
- Anonymous
Oddam nerkę za cbr :)
Ja miałem podobnie ,najpierw nie mogłem odpalić po dłuższej jezdzie ,a za jakiś czas moto zaczęło nawet gasnąć podczas jazdy lub już po chwili od odpalenia. Problemem był regulator napięcia ,ale zanim wymienisz to sprawdz go miernikiem . Jeśli będzie do bani to nie kupuj jakiegoś taniego ,tylko kup Ducati Energia . Jest on nieco większy od oryginalnego ,dlatego u mnie musiałem delikatnie zeszlifować pilnikiem spaw na blaszce do której jest przykręcony ,aby regulator dobrze do niej dolegał. Puki co wszystko działa .
-
PowerOfAnger
-
PowerOfAnger
-
PowerOfAnger