Rozrusznik SC33
-
BjjTeam
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 1999
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Rok produkcji: 99
Takie dzwieki sa norma we wszystkich cbr-kach i zreszta innych motocyklach rowniez. Sprzegla praktycznie zawsze wydaja podobne dzwieki - i nie jest to objaw jego konczenia sie, tylko po prostu zuzycia kosza - ale nie klasyfikujacego go do wymiany !!!. Mozesz kupic nowy kosz i cały zestaw sprzeglowy - ale cicho bedzie moze przez 5-10 tys km, pozniej bedzie znow to samo. Jesli sprzeglo sie nie slizga podczas jazdy i nie ciągnie po jego wcisnieciu a do tego dzwiek jest umiarkowany to olej temat i lataj. Zreszta wystarczy ze posłuchasz innych motocykli i szybko sie wyleczysz, ostatnio bylem na jezdzie probnej nowego vfr1200 i tez sprzeglo było słychac a moto praktycznie nowe, jakies 8.000 mialo najechane, podobnie grało jak w mojej 14 letniej sc33 z fabrycznym sprzeglem nigdy nie dłubanym, a przebieg na budziku mam ponad 40kkm - a czy prawdziwy to bog jeden wie......
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Rok produkcji: 99
W temacie rozrusznika najpierw sprawdz - jak zreszta sam na poczatku zasugerowales - styki we włączniku na kierownicy, jesli nie pomoze przekaznik rozrusznika, a dopiero na koncu sam rozrusznik. Szczerze mowiac jeszcze sie nie spotkałem z awaria rozrusznika w jakiejkolwiek cbr-ce - wiec obstawiam styki we włączniku lub przekaznik. Tak czy inaczej, nie masz sie czym przejmowac - nawet jesli padl rozrusznik to uzywka kosztuje okolo 50 pln i 30 minut roboty.... a pewnie samo wyczyszczenie wlacznika zalatwi sprawe. Fajera sc33 to twarda maszyna, jak bedziesz chociaz troche dbał to bedzie latac wiecznie 
-
BjjTeam
- Rok produkcji: 1999
I to mi się podoba
jesteś jak dobra dusza na ramieniu
hahaha.....( wszystko w pozytywach ) zrobię tak jak mówisz i tez wydaje mi się ze będzie OK, w zasadzie dlatego przesiadłem się na SC33 bo nie dosyć ze piękne to mega wytrzymałe i dobre spalanie
POZDRAWIAM
[ Dodano: Sro Lip 17, 2013 8:36 pm ]
Co do rozrusznika to awaria była mega błacha
po przeczyszczeniu styków Fire..... pali na dotyk 
[ Dodano: Sro Lip 17, 2013 8:36 pm ]
Co do rozrusznika to awaria była mega błacha
-
hondacrxxx
- Motocykl: