Akumulator 7Ah zamiast 8.6Ah
- brii
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
Akumulator 7Ah zamiast 8.6Ah
Panowie - pytanie: czy będę miał jakieś problemy ze sprzętem jak zamiast akumulatora 8.6Ah (oryginał) wrzucę 7Ah? Mam taki pod ręką bez problemu dostępny. Wiem, że w wersji bez ABS jest właśnie 7Ah a we wszystkich katalogach zamienników nawet dla wersji z ABS podają kody akumulatorów 7Ah. Różnica w pojemności to ~19% (7Ah to 81% z 8.6Ah).
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
Re: Akumulator 7Ah zamiast 8.6Ah
prąd rozruchowy jest mniejszy i nie pociągnie Ci 7Ah na 8,6Ah i tak ledwie sc59 kreci jak by zaraz miał paść akubrii pisze:Panowie - pytanie: czy będę miał jakieś problemy ze sprzętem jak zamiast akumulatora 8.6Ah (oryginał) wrzucę 7Ah? Mam taki pod ręką bez problemu dostępny. Wiem, że w wersji bez ABS jest właśnie 7Ah a we wszystkich katalogach zamienników nawet dla wersji z ABS podają kody akumulatorów 7Ah. Różnica w pojemności to ~19% (7Ah to 81% z 8.6Ah).
Oddam nerkę za cbr :)
- marekkb1
- Motocykl: CBR 1000rr
- Rok produkcji: 2006
- Kontakt:
wrzuc i sprawdź jak masz pod ręką. Jak jest dobrej firmy to da rade, a co do prądu rozruchowego, to trzeba sprawdzić w specyfikacji jednego i drugiego. Dopiero mozna się wypowiadać. Nie takie mix-y już robiłem w swojej karierze, prowadze serwis UPS-ów i z akumulatorami znam się od dawna. Po za tym już kilkanaście żelówek sprzedałem głównie do skuterów i quadów, króre mają żywotność powyżej 5 lat i śmigają. Dużo zależy od klasy aku. choć pierwsze dwa parametry to pojemność i prąd rozruchowy.
sc57b + Accord i-CTDi Sport