» 14 maja 2013, 17:18
W kazdym towarzystwie ubezpieczeniowym jest podobnie. Jaka decyzja by nie była, zawsze warto sie odwoływać, jeszcze nie miałem sytuacji aby nie dołożyli. OC ma za zadanie doprowadzenie pojazdu do stanu sprzed szkody - ale tylko do 100% jego wartosci przed uszkodzeniem. Poczekaj ile ci wylicza, a pozniej działaj, chyba ze chcesz zostac przy tym moto to wstawiaj do aso i rob bezgotowkowo, przy tych uszkodzeniach powinienes sie zmiescic w 100% wartosci moto. A do kieszeni wezmiesz to co dostaniesz ze zdrowotnego - tu bedzie znacznie wiecej niz za moto (pilnuj tylko wszystkich papierkow potwierdzajacych leczenie, jak najwiecej chodz na rehabilitacje, do wszelkich doktorow i nie spiesz sie bo w tym przypadku czas dziala na twoja korzysc - im dluzsze leczenie tym wieksza kasa, rob kserówki wszystko co ma z tym zwiazek, skierowania na badania, potwierdzenia rehabilitacji, karty leczenia ze szpitala i poradnii itp... to SUPER WAZNE!!!! ). Ja mialem mala kolizje ponad 2 lata temu i caly czas sie jeszcze lecze, czasami warto poczekac..... tym bardziej ze to twoje zdrowie i warto sie dobrze wykurowac.... Oczywisce szkode na zdrowiu zglos wczesniej, a zlikwidujesz ja juz po zakonczeniu leczenia.
Aaaa i jeszcze jedno jesli masz ubezpieczenie na zdrowie, w pracy, domu itp to tez zglos z niego szkode, nie tylko z OC sprawcy. W tej sytuacji ile masz ubezpieczen tyle wypłat dostaniesz, sumy nie beda rowne, najwiecej jest z OC sprawcy, ale z innych tez warto pare groszy wytargac....