Twarde sprzęgło (bardzo twarde)

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR900RR SC33 1996-1999
enees
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl:

Twarde sprzęgło (bardzo twarde)

Post autor: enees »

Cześć. Mam poważny problem ze sprzęgłem w mojej sc33. Wymieniłem ostatnio komplet tarcz i sprężyn, założyłem nowe z Lucasa , nową linkę, klamkę krótką RSC i mam straszny problem z naciskaniem sprzęgła. Strasznie mnie ręka boli już po krótkim czasie jeżdżenia. Dodam, że mam też jakiegoś easy pulla, po którego zamontowaniu sprzęgło ślizga. Strasznie uciążliwe jest dla mnie uczenie się wolnej gumy , gdy ręka jest osłabiona po pół godziny strzelania z tej klamki.
Proszę o pomoc. Nie wiem jak to rozwiązać.
Dodam, że linki smarowałem olejem przekładniowym, czarowałem na różne sposoby i nie daję sobie z tym rady.
Awatar użytkownika
slamann
Motocykl: HONDA CBR 1000RR
Rok produkcji: 2004

Post autor: slamann »

:027: Kolego po pierwsze od przywitania jest przywitalnia, bo nie zaczynamy rozmowy od końca :brawo: a co do tematu akurat składanie sprzęgła w 900RR nie jest skomplikowane, no chyba że coś przeoczyłeś lub źle złożyłeś ???
enees
Motocykl:

Zlozyl mi go kolega, który ogarnia temat, wiec powinno byc dobrze zlozone. Od kupna nawet na seryjnej klamce ciezko chodzila. Chyba fospawam dluzsze ramie ciegna spegla.
wiertło
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post autor: wiertło »

rozbierz i zobacz według serwisówki bo tak to można gdybac w nieskończoność a może okazać sie jakaś bzdura
Oddam nerkę za cbr :)
enees
Motocykl:

Macie może jakiś materiał podglądowy, żebym mógł zobaczyć jak to ma prawidłowo wyglądać?
wiertło
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post autor: wiertło »

Ci użytkownicy podziękowali wiertło za ten post:
enees
Oddam nerkę za cbr :)
enees
Motocykl:

Myślę, że pokuszę się o zrobienie przedłużki cięgna. Chyba to będzie najlepsze rozwiązanie i podejrzewam, ze będzie skuteczne. Sprzęgło będzie lżej chodzili i z pewnością nie będzie ślizgania, które pojawia się przy miękkim ustawieniu klamki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Usterki/awarie (CBR900RR SC33)”