mario 12 pisze:Panowie mam mały dylemat,szykuje się do regeneracji felg,bo już zaczął złazić lakier i pytanie czy wymieniać łożyska na nowe czy zostawić stare które jeszcze nie wykazują żadnych luzów itd,fele czeka piaskowanie i piec wiec łożyska i tak trzeba zdemontować,ale czy takie łożysko warto ponownie zakładać,a przy wybijaniu i tak w dupe dostanie o ile przezyje
,ale chyba nie ma co tylko new ,chociaż raz jak zmieniłem w f3 na nowe skf wysoko obrotów to po 20 km znikły kulki ,a to co zostało to trochę opiłków, jak przy 200km/h cos mi zaczęło piszczeć w kole to odrazu wiedziałem ze to łożysko,trafiłem na chińska podróbkę,ale skąd pewność ze teraz na takie cos nie trafie,jak nawet w chinach włoskie orzechy podrabiają
mario 12 pisze:Tez tak myślałem bo bez młota to tu sie nie obejdzie,ale chyba nie ma co tylko new ,chociaż raz jak zmieniłem w f3 na nowe skf wysoko obrotów to po 20 km znikły kulki ,a to co zostało to trochę opiłków, jak przy 200km/h cos mi zaczęło piszczeć w kole to odrazu wiedziałem ze to łożysko,trafiłem na chińska podróbkę,ale skąd pewność ze teraz na takie cos nie trafie,jak nawet w chinach włoskie orzechy podrabiają
Ewentualnie mozesz je przed skladaniem wlozyc do zamrazarki to lzej wejda
,wbijając łozysko młotkiem mysle ze nic mu sie nie stanie jesli wbija sie go przez jakaś tulejkę po zewnętrznym pierścieniu,chociaż prasę własnej roboty mam do tulejek,łożysko tez da rade,zobaczymy co z tego wyjdzie,albo wejdzie
Wróć do Ogólne (CBR954RR SC50)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości