Ciekawy temat, zawsze kupuje w autoryzowanym sklepie motula, ale pewności nigdy niema..wiertło pisze:A o tym słyszeliście
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... t4qQOBnkhU
niby każdy tak zachwala
Jaki olej do silnika 929 ??
- grand72
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
tylko wiele lepiej wypada taki repsol niż motul i jestem pewien że jakieś zmiany usłyszysz i zauważysz bo sam z motoula przeszłem na AGIP w 929MaciekM pisze:zawsze lałem motul 5100, ale postanowiłem na wiosnę zalać repsolem 10w40. cena podobna więc przetestuje( myśle ze bez różnicy który)
Oddam nerkę za cbr :)
Panowie podepne sie do tematu:) Przyszła pora na wymiane oleju w mojej cbr929. Wczesniej lany byl ponoć jakiś polsyntetyk. Zakupilem wiec motula ester 10w40. W opisie jest glównie zaznaczone ze owy olejek jest do motocykli terenowych, eduro idp. NIe ma wzmianki tak jak to w castrolu gps 10w40, ze niby do motocykli o wysokich sportowych osiagach. Wiec mam pytanie czy owy olej jest dobry do strikto supersporta? Sa jakies odmiany motula 10w40 specjalnie dla sportowych sprzętów? I zasadnicze pytanie jak poznac orginalny olej? Zakup zrobilem w lokalnym sklepie z częściami motocyklowymi, sprzedawca zapewnial ze pewne zrodlo, koszt 168PLN ( choc oposcil mi z tego 20 zl)? Na dole butelki jest data obok jakiś kod, ta data to rok produkcji czy data ważności? Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
Mój kolega, który prowadził serwis motocyklowy był na szkoleniu organizowanym przez firmę Motul na temat podróbek ich produktów. Według ich wiedzy na Allegro jest cała masa podróbek.
Dowiedział się między innymi, że jeśli ktoś sprzedaje na Allegro Motula 5100 za mniej niż 110zł to możecie być pewni, że olej pochodzi z poza oficjalnej sieci dystrybucji.
A jako, że podrobiony olej może być wlany do oryginalnego opakowania, najlepiej sprawdzić go po zapachu. Oryginalny olej, gdy po otwarciu go powąchacie, powinien przyjemnie pachnieć. Powinien też mieć jasny kolor
Dowiedział się między innymi, że jeśli ktoś sprzedaje na Allegro Motula 5100 za mniej niż 110zł to możecie być pewni, że olej pochodzi z poza oficjalnej sieci dystrybucji.
A jako, że podrobiony olej może być wlany do oryginalnego opakowania, najlepiej sprawdzić go po zapachu. Oryginalny olej, gdy po otwarciu go powąchacie, powinien przyjemnie pachnieć. Powinien też mieć jasny kolor
Panowie wymyslilem pewny sposób na sprawdzenie orginalności motula. Wiec jest taka firma polonia cup która jest oficjalnym i jedynym importerem produktów motul do PL. Dzwoni sie tam lub wysyła maila a miłe Panie po dacie zalania bolona i kodzie na nim stwierdzala czy produkt jest orginał. Druga rzeczą jest to ze jak motulek jes orgi to dodaja w cenie 1 zł jakiś inny produkt motula warty kolo 30zł. Mam nadzieje,że komuś sie to przyda:) Panowie a podkładka pod korkiem spustowym jest to jakas normalna miedziana podkladka? Jeżeli tak to jaki rozmiar? co może bym sobie ja dokupił w jakimś budowlanym, czy co:D