Dzisiaj jest 06 czerwca 2025, 22:09

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Forumowy trol i oszust - robson1903

Druga strona jazdy na motocyklu...

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Pochwały: 5
Motocykl: CBR 900 RR, CBR 1100 RR
Rok produkcji: 1997

Post » 30 października 2011, 17:37

niestety szkoda że takie sytuacje się zdarzają szczególnie na forach gdzie powinno się ufać drugiej osobie a tu trzeba na WSZYSTKO uważać :/

Teraz widze "sprawne kolektory"... ło matko!!! :ooo:

Awatar użytkownika

Pochwały: 15
Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
Rok produkcji: 2007

Post » 30 października 2011, 18:07

Dawno mnie nie było :D a tu takie jaja... Pamiętam jak kiedyś wystawiłem tutaj w giełdzie Slicka na tył w idealnym stanie za jakieś 200zł i pierwszy się odezwał nasz "handlarzyna", że za drogo ( z jakimiś tam cwanymi tekstami ). Oponę sprzedałem w kilka dni bo była tego warta ale niesmak wypowiedzi Robsona pozostał - on ma wszystko najtaniej :D Widać cena u niego nie idzie w parze z jakością. Jak dla mnie to nikt nie musi go banować, widziałem jego tematy i teksty także ja i tak od takich ludzi nic nie kupuję a szukający "taniości" znajdą może w nim swego dilera.

[ Dodano: Nie Paź 30, 2011 5:12 pm ]
ARNO - fora to nie miejsca gdzie można każdemu ufać... nauczyło mnie tego aktywne udzielanie się tutaj przez dłuższy czas. Owszem poznałem kilku wartościowych ludzi (Cziken929, Szymekzx7rr, MateuszOzog, jarow) ale wiele razy też dostałem nauczkę,
że szkoda się zbytnio udzielać.

Pochwały: 1
Motocykl: honda cbr 900 (929)
Rok produkcji: 2001

Post » 30 października 2011, 18:35

Nie ma sensu go banować, myślę że jak ktoś z forum będzie chciał coś kupić od niego to sprawdzi jakieś posty trafi na ten temat i wyciągnie wnioski.
Przecież jak kupujemy na alleg... czy innych podobnych stronach to czaimy na sprzedawcę i nawet jak ktoś ma 10.000 pozytywów to zazwyczaj czytamy te 5 czy 10 negatywów. chyba każdy tak robi?
Ja wiem że nic nie kupię od Robsona, jak widzę ten kolektor za 150 zł to mnie śmiech ogarnia, to dla mnie jest warte może 50zł. Zapewne gdyby klient obejrzał ten towar przed kupnem to by się nie zdecydował.
coco jumbo i do przodu

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR 900 RR, CBR 1100 RR
Rok produkcji: 1997

Post » 30 października 2011, 18:44

[ Dodano: Nie Paź 30, 2011 5:12 pm ]
ARNO - fora to nie miejsca gdzie można każdemu ufać... nauczyło mnie tego aktywne udzielanie się tutaj przez dłuższy czas. Owszem poznałem kilku wartościowych ludzi (Cziken929, Szymekzx7rr, MateuszOzog, jarow) ale wiele razy też dostałem nauczkę,
że szkoda się zbytnio udzielać.[/quote]

Masz racje Marcin ale wszyscy tutaj są bo mają wspólną pasję i nie powinno być takich sytuacji oraz ludzi widzących w tym szybki zarobek niewiadomo jakim kosztem.

Myślę jednak że tak jak Cziken napisał kiedyś trafi kosa na kamień hihi:

Awatar użytkownika

Pochwały: 13
Motocykl: CBR929
Rok produkcji: 2000

Post » 30 października 2011, 23:05

a moje zdanie jest takie jesli komuś nie ufam na tyle by kupić coś prosto z forum to proszę o aukcję,wysłanie paczki za pobraniem i dodatkowo sprawdzenie zawartości przy odbiorze proste i logiczne może stracę na przesyłce 10zł ale wiem co wezmę

ARNO pisze:niestety szkoda że takie sytuacje się zdarzają szczególnie na forach gdzie powinno się ufać drugiej osobie a tu trzeba na WSZYSTKO uważać :/

podzielam zdanie ARNO na forum takie rzeczy nie powinny mieć miejsca

powiem tak może nie wszystkim się to spodoba ale nie skreślajcie go do końca,bo czasami można kupić coś dobrego za dobra kasę,tylko bardziej uważajcie jak kupujecie,kilka takich akcji z towarem parę nieodebranych przesyłek to nie dość przesyłka w plecy to i za powrót paczki musiał by zapłacić i wtedy przestał by sprzedawać szajs

trochę ostrożności takie jest moje zdanie

Awatar użytkownika

Motocykl: FireBladeee 1000 RR
Rok produkcji: 2004

Post » 31 października 2011, 00:15

koleś próbuje sie ratować, a Wy zmieszaliście go z gównem...polska
ok zawalił ale jeśli miał by to w ch u ju to nie napisał by tutaj już posta z wyjaśnieniami...

Motocykl: 1000RR
Rok produkcji: 2007

Post » 31 października 2011, 02:47

taaaaaak, emiel3 - powinniśmy go pocałować w czoło i przeprosić, bo przecież odpisał w temacie O_o
robsonie - za przeproszeniem tak p.i.e.r.d.o.l.i.s.z że ręce opadają.
Nikomu nie karzę kupować. Kupuje sie za pół ceny, a oczekuje się nówki. Nigdzie Soplowi nie pisałem że kolektory są nowe. Są sprawne - są. Nie sa jakieś pogniecione czy coś. Dostał kolektory za pół ceny i jeszcze marudzi.

yhym, to jak nie napisałeś, że są nowe to upowaznia Cie to do wysłania takiego szrotu?
mogłeś mu wysłać rurki co idą do kaloryfera bo przecież kolega je miał a Ciebie to j.e.b.i.e bo to nie twoje :dance:
tylko, że jak chłopak prosił Cie o foty to przez 2 tygodnie jakoś nie mogłeś zrobić zdjęć.
To jeszcze pretensje o mikro wgniecenie na jednym z kolektorów i o to że przetarty od spodu. Chyba niektórzy nie widzą jakie ludzie gówno czasami sprzedają za normalną cene. A tu za pół ceny i pretensje !

mikro wgniecenie?
chyba się z c.h.u.j.e.m na głowy pozamieniałeś!
wszystko widać na foto.
mikro wgniecenie - hahahah
a o urwanym mocowaniu to już nie wspomnisz?
piszesz, że za pół ceny - zapłacił chłopak 150 zł a za 200 można ideały kupić....
piszesz, że jednorazowa akcja - a kask z lekkim przetarciem, wyżej wspomniany napęd?
wiesz czego Ci życze? - żebyś bicepsa51 spotkał w ciemnej ulicy.

jakże mnie roz(pierda)walają tacy ludzie jak Ty.
to co, że sprzedałeś 3 rzeczy na allegro i okazało się, że wszystko git jak z innymi lecisz w kulki...

ps. jaram się tym, że komuś z sikacza.peel obczaiłeś virażkę. spuer z ciebie motonita :clap:

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR 929 RR
Rok produkcji: 2000

Post » 31 października 2011, 11:34

Można powiedzieć Anioł nie człowiek.. A kolektory to kolejny incydent tak jak z napędem.. kask to też incydent.. ciekawe ile jeszcze takich "jednorazowych wypadków" Robson zdziałał ,a nie były one opisane na forum... Idź sprzedawać lepiej na jakiś szrot.pl a nie ludziom na forum gówna pociskasz.

Awatar użytkownika

Motocykl: 900rr SC33/ DRZ400 Y/Majest 150
Rok produkcji: 1998

Post » 31 października 2011, 18:11

no to się "kolega" znów wykazał :clap: cóż miejmy nadzieję że kiedyś....ktoś mu zrobi z dupy jesień średniowiecza :)

Awatar użytkownika

Motocykl: Była SC57,SC44,SC50 i obecnie SC57
Rok produkcji: 2004

Post » 31 października 2011, 19:02

Po prostu brak słów na takich ludzi jak dla mnie to nie ma żadnego tłumaczenia po tylu wpadkach. Człowiek niegodny zaufania.

Awatar użytkownika

Pochwały: 2
Motocykl: CBR 600 F4i Sport
Rok produkcji: 2001

Post » 03 listopada 2011, 20:19

Mnie osobiście to wszystko śmieszy co piszecie. Świadczy to o tym, że nie potraficie kupować używanych rzeczy. Robson dał dupy, ale ludzie, poprostu śmiech na sali, jesteście świadomi ceny przedmiotu i wiecie jak wygląda przeglądając zdjęcia danej rzeczy. Skoro nie jesteście pewni, co do stanu, to prosi się o więcej zdjęć albo wybiera sprawdzenie towaru przy odbiorze. Naprawdę, nie wiem w czym macie problem. :clap: I nie zamierzam nikogo bronić, Robson nie zachował się fair ale to Wy kupujecie, nie on.

Awatar użytkownika

Motocykl: 1krr
Rok produkcji: 2005

Post » 03 listopada 2011, 21:20

Czym innym jest kupowanie rzeczy używanej świadomie, a czym innym zatajanie przez sprzedającego jej faktycznego stanu. W cywilizowanym świecie (powinno) być tak, że sprzedawca firmuje swoją osobą/marką sprzedawaną rzecz, a nie kupiec uważa na każdym kroku, żeby go nie wyruchali. W PL dobrze wiemy, że to mrzonka i że trzeba się znać/uważać na wszystko żeby nie zostać łosiem :okulary2:

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ku przestrodze, wypadki, oszuści