Dzisiaj jest 13 listopada 2025, 09:28

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

SC50 954rr problem z nierówną pracą/ gaśnięcie na gorącym

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR954RR SC50 2002-2003

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Motocykl: SC50 954rr
Rok produkcji: 2002

SC50 954rr problem z nierówną pracą/ gaśnięcie na gorącym

Post » 02 września 2025, 21:27

Dzień dobry koledzy i koleżanki.

Na forum jestem nowy. Chciałem się przywitać na ogólnym ale wyskakiwał jakiś błąd.

Potrzebuję pomocy.

Motocykl pojechał w ostatnią przejażdżkę. Na stacji paliw zgasiłem i nie mogłem go odpalić. Tak jakby załapywał i gasł. Z lekkim dodaniem gazu odpalił i chodził ale bardzo nierówno tak jakby na 3 cylindry. Wróciłem na kołach do domu bo nie było daleko. Jazda do 3 tys obr to katorga, powyżej motocykl przyspieszał normalnie lecz dźwięk z wydechu wydawał się dziwny. Motocyklista za mną mówił, że dymił i śmierdziało benzyną. Motocykl odstawiłem i kolejnego dnia postanowiłem odpalić zimny, odpalił normalnie i normalnie chodził. Postanowiłem zajrzeć do niego.

Poczynione kroki.

Sprawdzone płyny olej i płyn chłodniczy jest stan. Oleju nie zauważyłem żeby pobierała.

Przemierzyłem cewki są ok
Przemierzyłem świece i są ok
Czwarta świeca na pewno jest mokra.
Sprawdziłem podciśnienie i jest sucho bo pisane było na forum że jeżeli pokaże się paliwo przy zaworze to zawór do wymiany.

Jutro sprawdzę ciśnienie w cylindrach. Dam znać.

Może macie jakieś pomysły gdzie zajrzeć albo co zrobić o czym niepomyślane albo zwyczajnie nie wiem.

Z góry dziękuję za pomoc.

Wróć do Usterki/awarie (CBR954RR SC50)