Dzisiaj jest 26 czerwca 2025, 22:04

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

wasz ranking

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Motocykl: sc28
Rok produkcji: 1993

wasz ranking

Post » 29 lipca 2009, 07:37

mam takie male pytanko wiem ze honda to honda :) ale takze mozna powiedziec np vmax to vmax albo no wiesz masz fajera objechales mnie ale ja mam ducati a ducati to klasa a jak jest u was bo u mnie to tak

1honda
2yamaha,suzuki
3kawasaki

choc znam niektorych ktorzy yamahe na 1 miejsce daja albo po prostu muwia ze to prawie jeden czort ze japonia to japonia i wszystko na jedno kopyto nie do zajechania tak jak z autami niby toyota solidniejsza ale tak naprawde jeden grom. a wasze przemyslenia w tym temacie?? pozdrawiam

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: Honda CBR 1000RR SC59
Rok produkcji: 0

Post » 29 lipca 2009, 08:34

Ogólnie nowe moto nie są już jednak takiej jakości jak kiedyś. Jako jeszcze gówniarz dostałem nówkę sc28. Moto leżał, koziołkował, uczyłem się na nim gum, stopali itd. Nigdy się nie zepsuł, w zasadzie naprawiałem jedynie efekty swojego braku umiejętności. Potem miałem 2x zx9r i również nie mogę na te sprzęty powiedzieć złego słowa. Następniej zx12r to już nie będę komentował, ale była to porażka, po której odpuściłem sobie moto na jakiś czas i poszedłem w stare sportowe auta. Obecnie wróciłem do Hondy, licząc na dawną jakość, a z tym to jest różnie, choć ja na razie jedynie przepalam olej (no i ten wypalający się lakier na fabrycznym tłumiku, ale że zmieniłem na Yoshi to nie problem). Na koniec roku/początek następnego planuję kupić swojej żonie nowe R1, ale tu również nie jest wcale tak różowo: KLIK. Z Toyotami to jest tak, że mój b.dobry kumpel jest mechanikiem w ASO. Dawna a obecna jakość to już nie ta sama liga.

Wróć do Ogólne Dyskusje