Witam !! Mam mały problem. Kupiłem CBRke 600 F3 96 rok. Motor ładnie pali nic nie stuka wszystko super. Wczoraj spuściłem olej bo chciałem wymienić i okazało się że było go tam chyba ponad 4 litry i co najważniejsze troche zalatywało benzynką. Motor był sprowadzony z Anglii. Koles mówił że wiózł go w busie przez kilka kilometrów na boku. Kranik prawdopodobnie nie trzyma tzn paliwo sie leje nie zależnie od położenia. Chciałem sie zapytać jaka może być przyczyna tego że sie dostała benzynka do oleju. Czy to wina kranika czy może jakieś zaworki nie trzymaja w gaźnikach czy cos innego. Czekam na jakieś rady bo nie chce zmarnować nowego oleju. Pozdrawiam
-Akrapović carbon
-K&N Air filter
- kierunkowskazy LED
Też miałem taką opcję ale coś dużo się naczytałem o tym kraniku i zaworkach iglicowych . Narazie nic nie będe robił tylko poprostu wymienie olej tzn spuszcze ten z benzynką i naleje zuzytego żeby przynajmniej sprawdzić czy wszystko jest ok z gaźnikami bo nowego szkoda postoi troche i odpale go troche sobie poochodzi i sprawdze wtedy olej. Myśle że na początek tak będzie najlepiej. Beti ty jednak chyba nie przypadkowo pracujesz w tej branży heh Pozdrawiam .
-Akrapović carbon
-K&N Air filter
- kierunkowskazy LED