Dzisiaj jest 07 czerwca 2025, 01:38

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Kask - jaki wybrać?

Akcesoria, ubrania, kaski i inne rzeczy związane z motocyklami - ogłoszenia dziale GIEŁDA!

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Pochwały: 4
Motocykl: CBR 900rr
Rok produkcji: 1998

Post » 03 lutego 2012, 23:34

Ja coraz częściej widzę kaski Nitro na głowach stunterów i w różnych clipach. Może to troszkę dla promocji, ale jednak niektóre modele Nitro mają bardzo dobre wyniki. Sam miałem Nitro, tyle że troszkę starszy model, i szczerze mówiąc jakość wykonania i wygoda były na bardzo dobrym poziomie. Szczególnie jeśli wziąć pod uwagę niskie ceny. Jak ktoś nie ma za bardzo kasy i chce nowy kask to Nitro będzie dobrym wyborem.

Awatar użytkownika

Pochwały: 11
Motocykl: Honda CBR 929
Rok produkcji: 2001

Post » 04 lutego 2012, 00:13

mario 12 pisze:Koledzy mam takie pytanie,jak myślicie czy lepiej kupić nowego agv s4 sv czy używanego shoeia xr-1000?Zastanawiam sie nad tym i nie mogę sie zdecydować,dużo jest opini na temat shoei,ale czy warto przepłacac za używke jesli w tych samych pieniądzach mozna miec new...?i jeszcze w tescie sharpa agv wypadł lepiej.Moze mi ktos doradzi;)

A ja z czystym sumieniem radziłbym Ci poszukać XR-1000. Jeżeli będziesz cierpliwy to znajdziesz bardzo ładną sztukę w dobrych pieniądzach. Widziałem Stealth-a SV, na pierwszy rzut oka wygląda ładnie. Nie mniej jednak jak to w AGV po sezonie jazdy, wnętrze będzie wyglądało jak u Shoei-a po trzech :), nie wspomnę o antyfogu, który działa ok dopuki nie zacznie odchodzić w miejscach styku z uszczelką, która i tak nie spełnia swojego zadania (miałem Stealth'a i Ti-Tech'a w obu przypadkach dokładnie to samo). Niestety era AGV skończyła się parę lat temu, teraz to średniawka, która wabi malowaniami i tym że Rossi używa kasków tej firmy. W tym przypadku reklama robi wszystko. Jeśli już chcesz koniecznie nowy kask to szukaj HJC HQ1, jak dobrze poszukasz to za 700 zł znajdziesz. W tym przedziale cenowym nie ma sobie równych.
Przepraszam jeżeli uraziłem posiadaczy AGV. Takie jest moje zdanie, które niestety wyrobiłem sobie po przykrych doświadczeniach z tą marką. Dla mnie były to pieniądze wyrzucone w błoto, nowy AGV Ti-Tech przetrwał 2 sezony, 5-letni Shoei XR-1000 którego teraz posiadam wygląda o niebo lepiej :)

Jeżeli jednak chcesz nowego Shoei-a to zrób tak jak kolega pork doradził... według mnie lepiej wydać pieniądze raz a dobrze niż co roku dokładać do interesu bo po pięciu latach będziesz miał 5 kasków a tak naprawdę nie będziesz z żadnego zadowolony...

Awatar użytkownika

Pochwały: 32
Motocykl: 954,929 pora na 1000RR

Post » 04 lutego 2012, 00:56

Bartek_929,
POLAĆ MU!

AGV zrywaja sie zapinki(widzialem na wlasne oczy)
Wiesz, Rossi to niema zwyklego dostepnego dla kazdeog za duza kase modelu...to jest replika ala rossi cyz cos, a materialy wykonania i tak inne, no niesttety nie kazdego stac:(

Masz Narzeczoną? z Kaskiem jak z Kobita...poszukasz Cierpliwie to znajdziesz:)
(mysle o XR 1000) w dobrych pieniadzach:)
Ja mam nadzieję, TRZYMACJIE KCIUKI... być może za ok.2 tyg. będe stanie dla Kolegów załątwić taniej niż na rynku akcesoria i motocyklowe ubiory renomowanyc Marek:)

NIECH NIKT NIE KUPUJE KASKU "YOKE"(malowania lepsze niz AGV) :diabel:
ZAPRASZAM na> www.zespoloxide.pl Podaj dalej

Awatar użytkownika

Post » 04 lutego 2012, 10:25

Nie wiem jak to wygląda w przypadku AGV, ale kupując Arai-a lub Shoei-a masz pewność że dostaniesz identyczny kask jak zawodnik z MotoGP :)

Awatar użytkownika

Pochwały: 12
Motocykl: zawsze HONDA !
Rok produkcji: 0

Post » 04 lutego 2012, 10:50

Bartek_929 pisze:
mario 12 pisze:Koledzy mam takie pytanie,jak myślicie czy lepiej kupić nowego agv s4 sv czy używanego shoeia xr-1000?Zastanawiam sie nad tym i nie mogę sie zdecydować,dużo jest opini na temat shoei,ale czy warto przepłacac za używke jesli w tych samych pieniądzach mozna miec new...?i jeszcze w tescie sharpa agv wypadł lepiej.Moze mi ktos doradzi;)

A ja z czystym sumieniem radziłbym Ci poszukać XR-1000. Jeżeli będziesz cierpliwy to znajdziesz bardzo ładną sztukę w dobrych pieniądzach. Widziałem Stealth-a SV, na pierwszy rzut oka wygląda ładnie. Nie mniej jednak jak to w AGV po sezonie jazdy, wnętrze będzie wyglądało jak u Shoei-a po trzech :), nie wspomnę o antyfogu, który działa ok dopuki nie zacznie odchodzić w miejscach styku z uszczelką, która i tak nie spełnia swojego zadania (miałem Stealth'a i Ti-Tech'a w obu przypadkach dokładnie to samo). Niestety era AGV skończyła się parę lat temu, teraz to średniawka, która wabi malowaniami i tym że Rossi używa kasków tej firmy. W tym przypadku reklama robi wszystko. Jeśli już chcesz koniecznie nowy kask to szukaj HJC HQ1, jak dobrze poszukasz to za 700 zł znajdziesz. W tym przedziale cenowym nie ma sobie równych.
Przepraszam jeżeli uraziłem posiadaczy AGV. Takie jest moje zdanie, które niestety wyrobiłem sobie po przykrych doświadczeniach z tą marką. Dla mnie były to pieniądze wyrzucone w błoto, nowy AGV Ti-Tech przetrwał 2 sezony, 5-letni Shoei XR-1000 którego teraz posiadam wygląda o niebo lepiej :)

Jeżeli jednak chcesz nowego Shoei-a to zrób tak jak kolega pork doradził... według mnie lepiej wydać pieniądze raz a dobrze niż co roku dokładać do interesu bo po pięciu latach będziesz miał 5 kasków a tak naprawdę nie będziesz z żadnego zadowolony...

I ja tez radzę Bartkowi polać i się go słuchać hihi:

Nawet, jeśli się weźmie używkę SHOEI-a to zawsze można kupić Pachnące nowością wkładki boczne za niewielkie pieniądze.

A na allegro jest na prawdę sporo fajny kasków SHOEI w rozsądnych cenach.

O ARAI się nie wypowiem, bo nie miałem.
Ale mój kolega ( z resztą na forum też jest ) ma już 2gi sezon ARAI-a i mówi, że by go na żaden inny kask nie zamienił.

Awatar użytkownika

Pochwały: 4
Motocykl: CBR 900rr
Rok produkcji: 1998

Post » 04 lutego 2012, 14:14

Yarson 954 pisze:Masz Narzeczoną? z Kaskiem jak z Kobita...poszukasz Cierpliwie to znajdziesz:)

W obydwu przypadkach chciałbyś używkę? :diabel2: Aby ta używka nie była zbyt z-użyta :D

Awatar użytkownika

Motocykl: honda cbr929/cbr600f3/xt600

Post » 04 lutego 2012, 16:20

Wiadomo ze kazdy zawsze chwali to co ma,ale moze faktycznie poczekac,dołozyc i kupic nówke shoeia,chociaz moze sie trafi jakis niezły egzemplarz używany ;)
mario

Awatar użytkownika

Pochwały: 32
Motocykl: 954,929 pora na 1000RR

Post » 04 lutego 2012, 16:22

powiem tak, jak mialem 954 kupilem nowke xr 1000, byl super, potem sprzedalem...
i teraz Mam X-spirit Vermulen cos tam, nowka kosztuje ok.2800 pln. kupilem go za 1500,jako kilka razy uzywany...wnętrze nie zniszcozne, wiec wyprałem cały środek i do dzis pachnie nowoscia..
Nie ma co się bac- To nie majstki:D!!!
ZAPRASZAM na> www.zespoloxide.pl Podaj dalej

Pochwały: 7
Motocykl: była cbr 954 jest ZX10R
Rok produkcji: 2008

Post » 05 lutego 2012, 13:45

witam...panowie posiada ktoś SUOMY jak sie sprawuje? :P

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: CBR 1000RR SC59
Rok produkcji: 2012

Post » 05 lutego 2012, 14:07

Ja mam Araia RX7-GP i powiem że kask jest świetny jedyny jego minus to to że jest dość głośny ale to za sprawą tego ze te kaski są robione i używane raczej na torze .
Moje zdanie jest takie że 2 najleprze marki kasków to Arai i Shoei ale o gustach się nie dyskutuje .
Lepiej sie wdycha TCH z powietrzem

Awatar użytkownika

Post » 05 lutego 2012, 19:32

luis954 pisze:witam...panowie posiada ktoś SUOMY jak sie sprawuje? :P

Chodzi Ci konkretnie o jakiś model czy ogólnie pytasz o firmę?

Pochwały: 7
Motocykl: była cbr 954 jest ZX10R
Rok produkcji: 2008

Post » 05 lutego 2012, 21:48

ogólnie pytam o firme.a dokladniej coś takiego.
http://moto.allegro.pl/suomy-spec-1r-ma ... 30482.html

PoprzedniaNastępna

Wróć do Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)