mario 12 pisze:Koledzy mam takie pytanie,jak myślicie czy lepiej kupić nowego agv s4 sv czy używanego shoeia xr-1000?Zastanawiam sie nad tym i nie mogę sie zdecydować,dużo jest opini na temat shoei,ale czy warto przepłacac za używke jesli w tych samych pieniądzach mozna miec new...?i jeszcze w tescie sharpa agv wypadł lepiej.Moze mi ktos doradzi;)
Bartek_929 pisze:mario 12 pisze:Koledzy mam takie pytanie,jak myślicie czy lepiej kupić nowego agv s4 sv czy używanego shoeia xr-1000?Zastanawiam sie nad tym i nie mogę sie zdecydować,dużo jest opini na temat shoei,ale czy warto przepłacac za używke jesli w tych samych pieniądzach mozna miec new...?i jeszcze w tescie sharpa agv wypadł lepiej.Moze mi ktos doradzi;)
A ja z czystym sumieniem radziłbym Ci poszukać XR-1000. Jeżeli będziesz cierpliwy to znajdziesz bardzo ładną sztukę w dobrych pieniądzach. Widziałem Stealth-a SV, na pierwszy rzut oka wygląda ładnie. Nie mniej jednak jak to w AGV po sezonie jazdy, wnętrze będzie wyglądało jak u Shoei-a po trzech, nie wspomnę o antyfogu, który działa ok dopuki nie zacznie odchodzić w miejscach styku z uszczelką, która i tak nie spełnia swojego zadania (miałem Stealth'a i Ti-Tech'a w obu przypadkach dokładnie to samo). Niestety era AGV skończyła się parę lat temu, teraz to średniawka, która wabi malowaniami i tym że Rossi używa kasków tej firmy. W tym przypadku reklama robi wszystko. Jeśli już chcesz koniecznie nowy kask to szukaj HJC HQ1, jak dobrze poszukasz to za 700 zł znajdziesz. W tym przedziale cenowym nie ma sobie równych.
Przepraszam jeżeli uraziłem posiadaczy AGV. Takie jest moje zdanie, które niestety wyrobiłem sobie po przykrych doświadczeniach z tą marką. Dla mnie były to pieniądze wyrzucone w błoto, nowy AGV Ti-Tech przetrwał 2 sezony, 5-letni Shoei XR-1000 którego teraz posiadam wygląda o niebo lepiej
Jeżeli jednak chcesz nowego Shoei-a to zrób tak jak kolega pork doradził... według mnie lepiej wydać pieniądze raz a dobrze niż co roku dokładać do interesu bo po pięciu latach będziesz miał 5 kasków a tak naprawdę nie będziesz z żadnego zadowolony...
Wróć do Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości